Šta je novo?

MAX napon na C2D

zvezdand

Slavan
Učlanjen(a)
13.10.2004
Poena
319
Do koliko ste maksimalno dizali napone na INtel core 2 duo ?
I koliko su vam vremenski ti naponi dugo ostajali?

Max bezbedna voltaza za svaki dan zavisi manje-vise od nekoliko faktora: coolera, primerka procesora, ambijentalne temp, provetrenosti kucista... a dobar reper je da max temp pri orthos-ovanju ne prelazi ~65-70C.
Za potrebe testova na vazduhu 1.7v-1.75v uz dobro provetravanje, otvaranje prozora itd.

Max napon koji sam koristio za C2D je ~2.05v na nekoliko minuta i 1.92v-1.95v nekoliko sati, naravno sve na LN2 🙂.
A max napon koji sam video da je neko koristio na LN2 je 2.3v za X6800 i proc je preziveo 😀.

[kucista... a dobar reper je da max temp pri orthos-ovanju ne prelazi ~65-70C.

Koja mi je reper temperatura , npr. u speedfun-u, ona sto pokazuje CPU ili core1,core2?????

Izmedju speedfuna i core tempa mi je razlika 15 C. Da li je moguce???? Visa je u Core Tempu

Izmedju speedfuna i core tempa mi je razlika 15 C. Da li je moguce???? Visa je u Core Tempu
Tacno tolika ce ti biti razlika i izmedju Core Temp-a verzije 0.95.4 i nekog starijeg... zbog razlicitog gledanja Tjunction temperature - 85 vs. 100C.

A sto se MAX napona tice, vazi stara prica:
- 10% vise od nominalnog napona za svaki dan za prosecne korisnike.
- 15% vise za malo hrabrije.
- vec preko toga ne bi valjalo prelaziti (za svaki dan... za krace testove nije problem, uz bolje hladjenje, naravno).

Za svaki dan max 1.65 ako imas vodu preko nema logike mada mislim da na duze mu se nista ne bi desilo ni na 1.7. Sa vazduhom vec na 1.5 ces imati opake temperature tako da iako intel bese navodi 1.55 za max, a i to je daleko daleko nize od max-a nema potrebe ici preko 1.5. subzero je vec neka druga prica. moje misljenje je da nema proc sta da trazi preko 1.95 osim ako se ide na slikanje.

Nazad
Vrh Dno