Šta je novo?

max broj sms-ova u inboxu???

dooksy

Cenjen
Učlanjen(a)
27.08.2009
Poena
169
Pozdrav svima, imam jedno (nadam se ne glupo) pitanje.... Interesuje me koliko moze da stane sms poruka u inbox sanduce u mobilnom telefonu? Nikada nisam napunio do kraja pa me interesuje koliko zapravo moze da se smesti :)
Hvala svima unapred!

Sve zavisi od modela mobilnog telefona. Pre je u starijim SE telefonima mogla da se poveca memorija za SMS, pa je tako stajalo po par hiljada poruka (prica se da je maksimum 40.000). Danas kod pametnih telefona moze takoreci neograniceno poruka stati.

U pitanju je stara nokia 6030 ali najzanimljivije je to sto nisam nigde uspeo da pronadjem taj podatak, a i ja nisam uopste upucen ni da li smesta u mem. telefona ili sim kartice, hvala na brzom odgovoru :)

Symbian neograniceno.
Nokia S40 (tu spada ovaj tvoj) bi trebalo da je isto neograniceno.

Ili ako postoji neki limit on je jako veliki, tipa 50000 ili sl.
Mada neki S40 telefoni znaju da se prilicno usporeno pale ako imaju par hiljada poruka (primetio na 6300 kod moje devojke).

Da, umeju bas da uspore. Mada ne vidim uopste potrebu za cuvanjem velike kolicine poruka.

Ok, hvala Vam na informacijama. Veliki pozdrav :)

kod mene na htc desire trenutno 5227 sms-ova i nema nikakvog usporenja

Pogledaj na sta se odnosio komentar o usporenju telefona. I pogledaj koji telefon on ima. ;)

ma brisi stare poruke i to ti je to, a ne znam tacan podatak koliko moze da cuva sms-ova

Ja imam oko 12000 poruka, jedino restore malo duze traje , inace sve ostalo normalno :)

Auuuuu, pa tebi treba min godinu dana da ih sve iscitas. :)

Tapa iPhone Talk

p.s. kad smo kod toga, meni je glavi nedostatak kod androida (a to uvek zaboravim da spomenem) sto ne moze vise od 999 poruka u stock messengeru... u pocetku kad izvadis telefon iz celofana, kad je nov, default podesavanje je sms limit = 200...a moze samo trocifren broj da se stavi, tako da je 999 max...

a mrzi me da koristim druge messenger aplikacije, tako da...ispada da po defaultu telefoni stari 5-6 godina vise sms-ova store-uju nego noviji (a noviji imaju nepojmljivo vise mesta za cuvanje) :)

p.s. kad smo kod toga, meni je glavi nedostatak kod androida (a to uvek zaboravim da spomenem) sto ne moze vise od 999 poruka u stock messengeru... u pocetku kad izvadis telefon iz celofana, kad je nov, default podesavanje je sms limit = 200...a moze samo trocifren broj da se stavi, tako da je 999 max...

Kod mene moze da se stavi max 5000 poruka po konverzaciji. Sto UOPSTE nije malo. Pa sa par njih po 5000... itekako moze vise da stane nego kod starih telefona. :)

Poslednja izmena:
Ali to je po konaktu. Broj kontakata * 999 = uošte nije malo. :D
A ja uvek ograničim na 150. :) I ne bekapujem nikada.

I kod mene na galaxy s može da se stavi 5000 po konverzaciji.

Pa svuda moze 5000 po konverzaciji. To je max vrednost za stock messenger.

mozda na 2.3?
ja imam froyo i 3 cifre da ukucam :)
ne moze preko 'iljadu ;D

Da, ovo je na 2.3.4. :)

Hm ja imam 7000 u jednoj temi, ako ste na to mislili?

Pa jel radite vi nesto drugo sa tim telefonima sem sto kucate sms? :)
Svaka cast za brojeve smsova :)

nokia 5800 .....na oko ~ 4500 pocne da zakucava fon ...tj nema obavestenja o novopristiglim porukama .... outbox je fab limitiran na 999 :/

Evo samo da javim da sam nasao maksimum, tj. danas mi prvi put telefon izbacio da je memorija puna i imao sam 100 poruka u inboxu.... Da li postoji neki nacin da se to poveca jer mi je 100 smesna cifra u ondnosu na brojeve iz svih predhodnih postova :) Hvala unapred svima :)

Na zalost, ne postoji nacin da povecas memoriju za poruke na tom telefonu.

A dali moze da se poveca memorija na lg crystalu?? mob je vrh lg ponude,a u inboksu mi staje oko 200-300 poruka sto mi je premalo, (i stalno mi pise memorija puna 95%), jer sam navikao na n95, n73, pa cak i na davno bese samsungu u600, je bilo 1000max sto mi je bilo taman:)

Ako imas mogucnost da prebacis da pamti poruke na memorijsku karticu, onda mozes.

Opcije-> Memorija (ili SMS ili Poruke, zavisi od LG telefona) i mozes da izaberes da pamti na memorijsku karticu. Ako nemas tu opciju, onda ne moze.

Vrh Dno