Šta je novo?

Maupiti Island - Amiga/Atari?

dusxan

Slavan
Učlanjen(a)
04.06.2007
Poena
330
Jel se neko seca ove detektivske igre? (To je nastavak Mortville Manor , koju nisam igrao jer je na francuskom)

Igra neobicne atmosfere, ukusno iscrtana , predobra muzika i efekti kako muzicki tako neki sitni graficki. Pravi krimic , nazalost nikad je nisam resio. Niti nasao na netu kako i sta (osim na poljskom valjda) - ja sam sam ostavrio najvise 22 posto.
Ne postoji ni YT/Gvideo snimak, ili bar do skoro nije postojao. Atmosfera je jeziva a tome chak doprinosi sto su za dijaloge sa likovima koristene originalne amigine glasovne biblioteke (moze se i iskljuciti)

Postoji valjda i za Atari

Poslednja izmena:
ja se sacam naziva! cini mi se da je bila na vise disketa, pa je nisam uzeo - najverovatnije sam uzeo dve igre umesto te jedne ... :) - ovaj post nije od neke koristi ali ***. secam se samo naziva igre :d

EDIT: pazi sada side-effect :) - "Lankhor", developer "Maupiti Island", je napravio i igru "Vroom!" - ultra zabavnu voznju formule jedan za Atari ST i Amigu! ono sto je jos bitnije je da je ista firma napravila i "Warm up" za Windows ! ;) link

idem da je skinem i da vidim da li makar malo ima smek starog Vroom-a :) ...

Poslednja izmena:
ja se sacam naziva! cini mi se da je bila na vise disketa, pa je nisam uzeo - najverovatnije sam uzeo dve igre umesto te jedne ... :) - ovaj post nije od neke koristi ali ***. secam se samo naziva igre :d

EDIT: pazi sada side-effect :) - "Lankhor", developer "Maupiti Island", je napravio i igru "Vroom!" - ultra zabavnu voznju formule jedan za Atari ST i Amigu! ono sto je jos bitnije je da je ista firma napravila i "Warm up" za Windows ! ;) link

idem da je skinem i da vidim da li makar malo ima smek starog Vroom-a :) ...

Sećam se igre Vroom, a još više njenog nastavka F1 Champioship, kako su to bile zabavne arkadne vožnje, brza i glatka animacija, adrenalin na sve strane. ;)
Igrao sam i druge, igre na tu temu (F1 grand prix, F17 Challenge itd.), koje su bile mnogo realsitičnije, ali mi je F1 uvek bio nekako najbolji za relaksaciju.
Omiljena staza mi je bila Hokenhajm, osećaj brzine je bio tako dobar, moraću opet a je probam, već dugo nisam. ;)
Kasnije je Lankhor napravio i treću poboljšanu verziju F1 World Edition, koja je tražila minimum 1Mb Chip Ram-a, ali iako je grafika bila nešto bolja, kontrole su načisto upropastili i nikad je nisam ozbiljno igrao.

Naravno da se secam igre
Pripada serijalu detektivskih igara koja prvati dogodovstine Jeroma Lang-a
Bilo je cak i resenje u SK davnooo-sa sve objasnjenim opcijama prevedeno sa francuskog :)

Jel se neko seca ove detektivske igre? (To je nastavak Mortville Manor , koju nisam igrao jer je na francuskom)

Igra neobicne atmosfere, ukusno iscrtana , predobra muzika i efekti kako muzicki tako neki sitni graficki. Pravi krimic , nazalost nikad je nisam resio. Niti nasao na netu kako i sta (osim na poljskom valjda) - ja sam sam ostavrio najvise 22 posto.
Ne postoji ni YT/Gvideo snimak, ili bar do skoro nije postojao. Atmosfera je jeziva a tome chak doprinosi sto su za dijaloge sa likovima koristene originalne amigine glasovne biblioteke (moze se i iskljuciti)

Secam se igre sa Atarija, ali kroz maglu, poodavno je to bilo. Imam jos uvek negde diskete, mozda rade :) .

igro sam maupiti island na amigi kad se pojavila. secam se lepe grafike, ali nisam daleko dogurao kao ni sa ostalim avanturama :(

jedino sam zavrsio gobliiiins i to relativno skoro.

Hehe, sad videh ovu temu, moja omiljena igra sa Atarija. Igrali je ja i moj kum pre cirka 17-18 godina :) Inace skinuh je pre par meseci sa neta, ne mogu da se setim da li je bila verzija za PC pod emulatorom ili za OS X. Inace je kum ispisao celu svesku pa igru opet nismo resili. Muzika je bila jedan od najboljih delova igre. Eh, dobra stara vremena ...

Sad videh da na Lankhorovom sajtu moze da se skine igra za Atari, Amigu i PC, da postoji walkthrough i muzika iz same igre (koju sam upravo skinuo :banana: ) http://www.lankhor.net/rubriques.php

Mislim da je pored orginalne verzije na francuskom bila u opticaju i engleska verzija
Nisam siguran da li je isto zvanicna verzija ili je bila delo nekog krekerskog tima u kucnoj radinosti :smoke:

a sto da ne bude i na engleskom u originalu? to je poznata igra i veliki broj igara je bio na vise jezika vec tad.

Upravo sam pre par dana uradio adaptaciju ove veoma dobre igre za hard disk igranje - na Atari ST makinama. Takodje sam postavio i video na YouTube .
Engleska verzija.

http://petari.000space.com/atari/fromhd.php

Na DL stranici je i YouTube video ...
Ne bash chest sluchaj da je Atari ST verzija daleko bolja od PC verzije.

Poslednja izmena:
@Petari to si sve ti uradio??? pa imas vise igara patchovanih nego dbug.atari.org !

@Petari to si sve ti uradio??? pa imas vise igara patchovanih nego dbug.atari.org !

Oko 98% sam ja uradio. D-Bug bash i nije aktivan u zadnjih godinu dana.
Inache, nije ostalo mnogo kvalitetnih Atari igara u koje vredi ulozhiti trud. Mislim da ce biti max oko 400 na stranici ... Naravno, dosta toga radi sa hard diska preko Image Runner-a :)

Pa ako se ne varam u to vreme je retkost bila da PC verzija igre bude bolja od Amiga/Atari verzije, nikako obrnuto :D
Ti si to obrnuo redosled izgleda :)

Pa ako se ne varam u to vreme je retkost bila da PC verzija igre bude bolja od Amiga/Atari verzije, nikako obrnuto :D
Ti si to obrnuo redosled izgleda :)

Pa ne znam sigurno... Maupiti je iz 1990. Mislim da je PC preovladao pojavom VGA grafike i brzih 386-ica.
Kada je to bilo, i koje su igre tada bile aktualne je sada tesko podsetiti se tachno.
Verovatno su u pitanju godine kada je Atari pa malo posle Commodore 'pukao' :)

Naravno, puno zavisi od toga da li su autori ige isli na koriscenje najnovijeg HW-a kod PC-a.

U to vreme nije bilo govora o bilo kakvom poredjenju PC-a i Amige jer je Maupiti izasao 1990 godine
PC je postao uporediv sa Amigom tek negde '93 godine a i tu se mnogi ne bi slozili sa mnom :d

Vrh Dno