Šta je novo?

Hardver mATX B650 B650E ploča

Procesori, matične ploče, memorije, hlađenje, grafičke kartice i ostale PC komponente

Difermo

Slavan
Učlanjen(a)
13.05.2014
Poena
255
Moja oprema  
Mobilni telefon
Samsung S24 Ultra
Pristup internetu
  1. Optički internet
postovani, neka preporuka za matx plocu. Cekam da izadje DanCase C4-SFX V2, ali bih vec sad uzeo ryzen 7 7700x ili ryzen 5 7600X i stavio u postojece kuciste.. A kad izadje DanCase kuciste, samo prebacio (upakovao) u manje :).. Imate li neki predlog?
1)C4 SFX V2
2)B650
3) 7600x ili 7700x
4) NH-D12L
5) RX 7900 XT (ili mozda 3070? )

ASRock B650M-HDV/M.2, imaš je za 14500-15000 kod nas. Pošto je prelazna, da ne bacaš pare na nešto skuplje a ova je iznenađujuće dobra za te pare. Ako ti odgovaraju konekcije, naravno.

Ako možeš da priuštiš, 7700x. Ako bi da uštediš, 7600x je svejedno dobar. Šta radiš s kompom, samo gejming?

Zaboravih...limit za air kuler u tom kućištu je 145mm?
Ako bi nešto jeftinije od Noctue, Thermalright ima 135mm Peerless Assassin Mini i Silver Soul 135, ili ID Cooling SE-207-XT Slim.

ASRock B650M-HDV/M.2, imaš je za 14500-15000 kod nas. Pošto je prelazna, da ne bacaš pare na nešto skuplje a ova je iznenađujuće dobra za te pare. Ako ti odgovaraju konekcije, naravno.

Ako možeš da priuštiš, 7700x. Ako bi da uštediš, 7600x je svejedno dobar. Šta radiš s kompom, samo gejming?
sluzio bi za:
1)gaming (dota2 i guild wars)
2) AutoCAD i Revit
3) Surf po netu,

Uzeo bih sad i ne bih nista menjao neko duze vreme.. Razmisljao sam o MSI MAG B650 mortar wifi.

Zaboravih da taj Dan's prima mATX...
Ok, Mortar je dobra ploča.
7700x bi bio bolji izbor onda...

Da li ti znači nešto CUDA ili NVidia generalno za posao?

Zaboravih da taj Dan's prima mATX...
Ok, Mortar je dobra ploča.
7700x bi bio bolji izbor onda...

Da li ti znači nešto CUDA ili NVidia generalno za posao?
Za posao mi to nije vazno.. Posto revit rendering radi preko cpu, a tu mi je bitan singl core.
Postoje i aplikacije za live rendering koje bi radile preko GPU ali ne zaradjujem od njega tako da mi nije vazno.. Bitan mi je cpu.
Jeste da je Autodesk bolje optimizovan za intel procesore ali za moje potrebe nece praviti razliku.. Bitno mi je samo kad cpu radi na max da nece biti problema sa hladjenjem u tom dan kucistu kad stigne. Zato sam mislio pre 7600x nego 7700x..

ako bi se koristio cpu na max, sto bi bilo retko, privremeno skidanje stranice bi resilo problem toplote?
Hladjenje u svakodnevnom radu i gejmingu ne bi bio problem ?

Ne bih znao za stranicu...obično je kod SFF kućišta usmereni protok vazduha bolja varijanta, no videćeš već, kućište još nije na tržištu beše?

Za igre i svakodnevne stvari nije problem.

da, nije jos na trzistu..
99% zavrseno i narucio je prototip, pa ako sve bude kako treba krece sa proizvodnjom
ocekuje se Q1 2024

Vrh Dno