Šta je novo?

matrox

kiza ns

Čuven
Učlanjen(a)
16.01.2003
Poena
619
ajde vi koji ste imali/imate/znate nešto o matrix mistique dual head 4mb pci da mi kažete jel da je uzmem...

ne treba da radi ništa ozbiljnije od teranja npr fife01 pošto se nalazi na dvojci 433...

jel ona ima tvout? ono dual head me podseća na to, ali sam hardverski baš slabo obrazovan, pa
..........

kiza ns je napisao(la):
ajde vi koji ste imali/imate/znate nešto o matrix mistique dual head 4mb pci da mi kažete jel da je uzmem...

ne treba da radi ništa ozbiljnije od teranja npr fife01 pošto se nalazi na dvojci 433...

jel ona ima tvout? ono dual head me podseća na to, ali sam hardverski baš slabo obrazovan, pa
..........

Takva karta ne postoji. Matrox je DualHead tehnologiju razvio tek od G400 procesora.

Bolje uzmi nekog matorog Radeon-a 7500, sa TV-izlazom. 😉

na toj karti postoji jos jedan konektor, cemu on sluzi ja pojma nemam ali ga ljudi non stop mesaju sa dual head-om 🙂

Miroslav je napisao(la):
na toj karti postoji jos jedan konektor, cemu on sluzi ja pojma nemam ali ga ljudi non stop mesaju sa dual head-om 🙂

Video konektor u koji se nabada rainbow runner (dodatna kartica za matroxove kartice) konektor, preko koga se prosiruju video-audio/out mogucnosti. U sustini ne vredi bez bez ove kartice (nikad nisam probao).

Interesantno je da je ovaj konektor identican game portu (posto moze da udje jostick npr.) pa su mnogi mislili da sa matroxovom karticom dobijaju i dodatni game port (pa da mogu da nabodu i 2. jostick).
Jednom sam na mrezi naisao na opis gde covek tvrdi da mu je jostick radio kada je nabadao njega u m. mystique, i da se vrlo cudio sto su ga drugi ubedjivali da je to nemoguce. Inace je imao neki problem zato sto mu valjda pod nekim? igrama nisu radila oba josticka. Hm, davno bese (kraj 90ih) pa sam mozda nesto i lose preneo, ali je sustina da taj konektor nije game port. Valjda.

ok, hvala... to sam video u nekom oglasu pa me je zanimalo šta je... koju bi mi onda PCI varijantu kartice preporučili, a zahtevi su, kao što sam rekao, fifa01 i TV out?

Pa matrox jeste bombona sto se tice ostrine slike, kontrasta i boja, ali njegove kartice ne daju toliko brz 3d kao druge. Verujem da bi neki g400 bio dobar ako bi mogao fino da mu se namesti tv-out al mi se cini da za to treba imati posebne kablove.
Ja bih poslusao magicka ili miroslava, i uzeo nesto drugo, pogotovo kad ti je jedan od zahteva 3d igra.
Ono sto nije sasvim jasno iz tvog posta je da li si ogranicen na pci vga karticu ili imas i agp slot.

A ja bi rado kupio tu karticu, ako je ti neces, pa mi se javi na pm.

@DS9

procunjaću malo po oglasima... problem je što sam ograničen na PCI... a i fifa01 nije toliko zahtevna - cool radi i sa integrisanom grafikom...

@jaksa

ni ja je nisam uzeo - prodato

taj posao je do nedavno obavljala miro magic premium (riva 128, video in, video out, 4mb) ali se jednostavno - ugasila :<

sada jurim neku adekvatnu zamenu, a pošto mi je to treći komp neću da dajem nikakve extra pare - treba da služi samo za tih par stvari...

Nazad
Vrh Dno