Šta je novo?

Matrox Millenium

• Začetnik teme Začetnik teme ivan79
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Proizvodile se krajem 90-tih negde do pocetka 2000-tih. Oznaka grafičkog čipa MGA2064 (postoji i verzija MM II, sa čipom 2164W, nema velike razlike). Postoje PCI i AGP varujante, ne i PCIexpress varijanta. Bile vrlo cenjene zbog izuzetno oštre i za oko prijetne slike na monitorima (vrlo kvalitetan DAC), kao i dobre implementacije VESA standarda. Danas je to, zbog DirectX-a (koga igrice koriste umesto DOS VESA režima), kao i LCD monitora sa DVI ulazom, postalo potpuno nebitno. Od mana istakao bih loše rešen video overlay (popravljeno kod G400 serije nadalje), pa nisu mnogo pogodne za gledanje divx filmova. Takođe 3d, za igrice, im je potpuno neupotrebljiv čak i za veoma, veoma stare igrice.

Dakle, za neku staru mašinu, sa dobrim analognim monitorom za internet i rad u 2d-u (bez gledanja filmova) mogu da prođu, za više od toga su neupotrebljive. Lično čuvam kao lepu uspomenu jednu Matrox Millenium II AGP 8MB, koja me verno služila tamo negde '98-me,'99-te...

Poslednja izmena:
..ali desi se tako da se prodaje neka i do 150-200e..chisto da ne bude zabune ;]

te kartice su uglavnom koristili "filmadzije" upravo zbog toga shto je M_M rekao, u montazhi je uvek bilo bitno da oku ne prodje neshto a poshto svi znamo krajem 90ih koja je mocj kartica bila i kakav se samo raspad od SiS-ova pravio - matrox je bio kao jaguar obuchen u zelene charape i odashiljao je stamenoshcju i da..nikada nije prodavao !

pozz

pa tu se ona nashla - tek da ima bilo kakav grafichki prikaz..al stvarno al ga je nashiljio skoro 6ghz..

omajgad

sto bi znacilo da sa novijom karticom O.C. bi bio i veci ili ne?

naravno da ne

=)

covek je nasvirao procesor na almost 6 ghz..kazhem ti da je grafika tu - tek sto mora bukvalno...tj da bi se pojavila bilo kakva slika ako cjesh bash uproshteno...da se radio drugi overclock tj test koji obuhvata i i cpu i gpu kao shto je 3dmark [biraj koji ocjesh] e onda se stavlja i budzi ono shto imash...

ovo je samo dokaz da uz ovaj procesor i dobre recimo 2 grafichke karte u SLI-u ili Crossfire rezhimu ili nebitno i bez toga - zaista mogu da se postavljaju rekordi kada je OC generalno u pitanju.

znachi podvlachim ovde je matrox uleteo kao - jao vidi neka kartica..ajde da je metnem ionako treba mi samo prikaz testa.

uzhivaj

Doticnu karticu sam koristio do pre nekih 3 godina. Ima savrsen (ali savrsen) prikaz slike. Ako se bavite digitalnom fotografijom, kao stvorena karta. Fino su radile i igre na njoj ( naravno one igre koje su proizvedene do 2000.)

Ajd da ne otvaram temu. Imam dve Martox Millenium II PCI karte
Jedna je MIL2P/8 a druga MIL2P/4. Jedna dakle ima 8Mb a druga 4MB.

E problem su drajveri za Win Xp. Kad skinem sa Matrox sajta oni ne rade, tj. ne moye da s epomeni rezolucija koja je bude na min. a i broj boja je na 4.

Koja glupost da to nije taj drajver tj. da se ne penali HW ID.
MIL2P/8 je iz neke HP masine ali ne mogu ni na HP sajtu da nadjem drajvere za to.

Ostaje samo drajver koji postavi sam windows xp koji je izgleda los i ne radi dobro jer ne tera direct3D izgleda kako kaze dxdiag.

Poslednja izmena:
Nisam siguran da li te karte uopšte imaju podršku za 3D, a i ako imaju verovatno je to vrlo simbolično.

Ja imam Matrox Millenium II onu sa 8MB-a cini mi se..
E sad..Nasao sam ja drivere za XP koji rade ali se desava recimo da mi crashuje ceo win zbog njih i sistem ide na vrlo cest BSOD (probano na AMD platformi) tako da sam uglavnom koristio windows native driver-e.

A kako taj Matrox stoji protiv integrisane grafike u intel 845G chipsetu? Imam ovu integrushu, bez AGP slota, i slika u 2D mi je grozna. Pijanje je da li bi taj Matrox PCI dao lepshu sliku? Ili neka druga PCI karta? Monitor je Samsung 957MB.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno