Šta je novo?

Matrox Millenium II 4 MB

Bax

Čuven
Učlanjen(a)
14.07.2001
Poena
620
Treba mi za burazera PCI karta sa superiornim 2D, pucam na ovog Matroxa ali me interesuje dali ce OK da sljaka Windows, Internet, DivX i od igrica Morhun, mozda neka alternativa. Inace sistem je Celeron na 1.1 Ghz, Win 98

Nazalos ne vidim Reply a stigao mi je mail da ih ima

Pa ja na poslu imam Matroxa ali sa 8 Mb (a i monitor je malo veci) i sve to sljaka bez problema, jedino ne znam zasta ce mu superiorni 2D za ta polja interesovanja :D

Bax je napisao(la):
Nazalos ne vidim Reply a stigao mi je mail da ih ima

Ako ti i dalje treba kartica imam ja MATROX MILLENIUM 2 u PCI varijanti sa 4MB.2D slika je perfektna,radi divx i neke slabije igrice.Cena samo 13 EUR.
Ako si zainteresovan javi mi se na 064/184-14-12

Pozdrav

Za PCI uzmi nekog Voodoo3-jku ili minimum Matrox G200. Ispod toga stvarno nema smisla danas ici.

P.S.
Pravili se se i GF2MX400 za PCI, kao i ATI RadeOn PCI, ali to ces kod nas malo teze naci, a ako i nadjes, moguce da ce da ispadne malo skuplji sport.

Uzeo sam juce Millenium II, slika je odlicna rade sve stvari koje treba da rade, Pozdrav:wave;

Da li neko zna zasto se kursor na Mileniumu i Mileniumu II ralziva na 2 komada pri brzom pomeranju

neki se kunu da su matroxovi drajveri vrlo bagoviti

U principu najverovatnije zato sto je pci magistrala overclockovana. To su graficke koje su predvidjene za 66MHz magistralu (pa je problem verovatno izrazeniji na brzim procesorima). Ponekad se pod razlicitim os-ima razlicito ponasaju zato sto se i drajveri razlikuju.Treba koristiti one drajvere koji se nalaze na matroxovom sajtu (a uz njih se instalira i power desk). Menjanjem nekih od opcija u power desku verovatno ce se otkloniti i ovaj problem.
I naravno treba da im je dodeljen irq da bi bus master radio, u principu irq 11.
Takodje matrox preporucuje iskljucivanje video bios shadowing u Biosu, mada to ne bi trebalo da ima mnogo veze sa danasnjim windowsima.

A moguce je i da update biosa graficke eventualno resi problem (mislim da je poslednji za ove kartice v1.8x)

Vrh Dno