D dawson Guest 22.01.2009 #1 trebao bi mi kod za .m file u matlabu kako napisati za ovaj zadatak: S=A^n,znaci kada unesem A i n da mi izracuna S... :wall:
trebao bi mi kod za .m file u matlabu kako napisati za ovaj zadatak: S=A^n,znaci kada unesem A i n da mi izracuna S... :wall:
T tdejo86 Slavan Učlanjen(a) 13.02.2008 Poruke 270 Poena 319 22.01.2009 #2 dawson je napisao(la): trebao bi mi kod za .m file u matlabu kako napisati za ovaj zadatak: S=A^n,znaci kada unesem A i n da mi izracuna S... :wall: Kliknite za proširenje... 1) Otvoris novi m fajl 2) pises sledeci kod: function ime_funkcije(A,n) S=A^n Kliknite za proširenje... 3) sacuvas taj m fajl, ponudice ime ime_funkcije.m i to treba da potvrdis 4) Uneses sada u radni deo A=... n=... 5) Pozoves sada tu funkciju na sledeci nacin: ime_funkcije(A,n)
dawson je napisao(la): trebao bi mi kod za .m file u matlabu kako napisati za ovaj zadatak: S=A^n,znaci kada unesem A i n da mi izracuna S... :wall: Kliknite za proširenje... 1) Otvoris novi m fajl 2) pises sledeci kod: function ime_funkcije(A,n) S=A^n Kliknite za proširenje... 3) sacuvas taj m fajl, ponudice ime ime_funkcije.m i to treba da potvrdis 4) Uneses sada u radni deo A=... n=... 5) Pozoves sada tu funkciju na sledeci nacin: ime_funkcije(A,n)
Bahati [SiD] Čuven VIP član Učlanjen(a) 03.09.2000 Poruke 2,300 Poena 680 22.01.2009 #3 ili si mislio na ovo? Kod: A = input('unesite A: '); n = input('unesite n: '); S = A^n na sta si mislio? 🙂
ili si mislio na ovo? Kod: A = input('unesite A: '); n = input('unesite n: '); S = A^n na sta si mislio? 🙂
OP OP D dawson Guest 26.01.2009 #4 ewo ako moze neko za ovaj algoritam da mi napise kod imam kolokvijum iz matlaba i ne znam da napisem kod za ovaj algoritam 🙂 :smash: Prilozi 1.webp 32 KB · Pregleda: 64
ewo ako moze neko za ovaj algoritam da mi napise kod imam kolokvijum iz matlaba i ne znam da napisem kod za ovaj algoritam 🙂 :smash:
Bahati [SiD] Čuven VIP član Učlanjen(a) 03.09.2000 Poruke 2,300 Poena 680 26.01.2009 #5 ovo je tacno po algoritmu: Kod: A = input('unesite A: '); n = input('unesite n: '); S = 1; while 1==1 if n == 0 break else S = A*S; n = n-1; end end S ovo je normalnije: Kod: A = input('unesite A: '); n = input('unesite n: '); S = 1; while n ~= 0 S = A*S; n = n-1; end S moze i ovako: Kod: A = input('unesite A: '); n = input('unesite n: '); S = 1; for i = [0:n-1] S = A*S; end fprintf('%d ^ %d = %d\n',A,n,S) uz ogranicenje da stepen mora biti nenegativan ceo broj, u sva tri slucaja.
ovo je tacno po algoritmu: Kod: A = input('unesite A: '); n = input('unesite n: '); S = 1; while 1==1 if n == 0 break else S = A*S; n = n-1; end end S ovo je normalnije: Kod: A = input('unesite A: '); n = input('unesite n: '); S = 1; while n ~= 0 S = A*S; n = n-1; end S moze i ovako: Kod: A = input('unesite A: '); n = input('unesite n: '); S = 1; for i = [0:n-1] S = A*S; end fprintf('%d ^ %d = %d\n',A,n,S) uz ogranicenje da stepen mora biti nenegativan ceo broj, u sva tri slucaja.