Šta je novo?

MATLAB i zauzece memorije

videx

Slavan
Učlanjen(a)
04.10.2006
Poena
319
Pri podizanju windowsa, MATLAB (7) zauzme odmah sa svojim servisima oko 100MB memorije, kako to da izbegnem? I da li ce posle MATLAB lepo raditi kada se ne startuju svi ti njegovi servisi pri podizanju (ne smeta mi tada da budu svi aktivni kada ukljucim MATLAB, samo je bitno da se ne startuju pro podizanju windows-a)?

Poslednja izmena:
zauzme samo 100 MB? Tesko da mozes da izbegnes, Matlab je pisan u javi i trazi mnogo rama. Gotovo sam siguran da mozes neke servise da iskljucis, probaj pa vidi ;)

Iskljucim ja posle podizanja windowsa (konkretno 2 servisa Maltab.exe i server za isti), ali bi hteo da se ne ukljucuju tada (pri podizanju win-a).
edit: Da, zauzima vise od 100MB-a.

Poslednja izmena:
Start>Run ukucaj Services.msc. Na spisku servisa nadji one koji imaju veze sa Matlabom i opciju "Startup Type" duplim klikom promeni sa "Automatic" na "Manual".

Naravno da uvek postoji mogucnost da mozda ML nece funkcionisati kako treba, pa zato:

-zapisi tacno koje servise menjas, da bi znao da ih vratis na predjasnje stanje, ILI
-napravi novi hardverski profil, pa posle restarta kompa udji u njega i tu menjaj sta mislis da treba.Ako sve radi kako treba sacuvaj ga kao Current ako ne izbrisi taj profil i vrati se na predjasnji.
-Iskljucuj jedan po jedan servis da bi lakse pratio efekte...

:wave:

Hvala mnogo, probacu, ima dva servisa (kol'ko sam izvalio) tako da nije problem.

Poslednja izmena:
Start>Run ukucaj Services.msc. Na spisku servisa nadji one koji imaju veze sa Matlabom i opciju "Startup Type" duplim klikom promeni sa "Automatic" na "Manual".

Naravno da uvek postoji mogucnost da mozda ML nece funkcionisati kako treba, pa zato:

-zapisi tacno koje servise menjas, da bi znao da ih vratis na predjasnje stanje, ILI
-napravi novi hardverski profil, pa posle restarta kompa udji u njega i tu menjaj sta mislis da treba.Ako sve radi kako treba sacuvaj ga kao Current ako ne izbrisi taj profil i vrati se na predjasnji.
-Iskljucuj jedan po jedan servis da bi lakse pratio efekte...

da, samo treba da uključiš ručno umesto automatsko startovanje matlab server service-a.
Inače, matlab r2006b nema tih problema.

@boticheli

Pa kazem da stavi na "Manual" servise u vezi sa Matlabom koje zeli da se podizu samo na zahtev.

Zahvaljujuci localhost-u sam uspeo za manje od 1min da uradim sve, i super radi, hvala i ostalima na savetima.

Vrh Dno