Šta je novo?

Maticna ploca

schnappy

Slavan
Učlanjen(a)
05.08.2010
Poena
200
Poz,

Ploca neka integrusa, AM2. Problem je da nece da se upali, tj hoce, 5-6 puta moram da ukljucim*iskljucim kompjuter, tek onda posle 5og pokusaja pojavlja se bios na monitoru.
Sistem polako krece, XP je instalirao, i kako se krece ona crtica ispod logoa, kada bi trebao da se pojavi desktop racunar se restartuje, isto tako 5-6 puta...

Memorija je ok, hdd je ok...Ako radim na racunaru, i ako g aiskljucim, pa ponovo ukljucim, onda navedene simptomi se ne javljaju. ali npr ako uvece iskljucim konf, pa ujutro hocu ponovo ukljuciti e onda se patim...

Inace, kade konf vec ukljucen, sve radi najnormalnije, dakle nema bagova, blokiranja, znaci kao da je juce stigao iz fabrike...

Sta mislite?

/konfiguracije je AMD 690 ploca sa Athlon 4000-nije dualcore-, 2gb ram, 500gb hdd...zvuk, mreza, vga integrisano.

Ja bih kao prvo flesovao na noviji buos, probao sa drugim napajanjem da komp prenoci, takodje bi promenio i bateriju na samoj ploci.

mislim da je baterija na ploci izandjala, kupi novu, mislim da su na 3v, ali ponesi kod sajdzije i da ti da novu.

Pozdrav

Jesi pogledao u kakvom su stanju kondezatori?

I ja mislim da baterija nije uzrok 99%, najpre tipujem na napajanje

moze biti, mom drugu je isto tako bilo, i ja mislio napajanje, kada smo ga ocistili probali opet, sve isto, i sa jednim slicne snage sve isto, bilo ipak do baterije.

Ja bih kao prvo flesovao na noviji buos, probao sa drugim napajanjem da komp prenoci, takodje bi promenio i bateriju na samoj ploci.

to nikada nisam probao :( mozda baterija, probacu da zamenim...

Baterija ne pravi ovo.
Ja bi reko napajanje

AX850....overkill :D

I ja mislim da baterija nije uzrok 99%, najpre tipujem na napajanje

A ne verujem, terao je masinu x58 i sli gtx580...

Koja ploca je konkretno u pitanju, da pomognemo oko flesa?
Ali za pocetak resetuj bios, mozda je nesto pobrljavio, usled nekog nestanka struje ili OC.

Nema sa ovim ni baterija ni bios nikakve veze. Prvo pogledaj kondenzatore, zatim uz sav respekt prema tom tvom napajaju probaj sa drugim. Premesti memoriju u drugi slot, otkaci optiku i hard. Ako nije nista od tog izvadi MB pa je pogledaj sa zadnje strane vide li se negde tragovi pregrevanja.

to nikada nisam probao :( mozda baterija, probacu da zamenim...

AX850....overkill :D

A ne verujem, terao je masinu x58 i sli gtx580...

nema veze sto je overkill, ne mora da znaci da je slabo, nego jednostavno ne valja :)

Poz, evo promenio sam napajanje i sve radi normalno...malo sam se iznervirao kazem ja taj ax850 mora da bude ok, nov je...aj da ja ponovo zakacim taj ax850 na ovo, kad sve radi normalno...dakle sta je bilo, pojma nemam...konfiguracija sada radi i sa chieftek i sa cors napajanjem...ovako nesto jos nikad nisam video...

Neki kabal nije lepo nalegao prvobitno, kada si menjao sve si lepo ustekao i sada radi ;)
desava se pozzzz

Neki kabal nije lepo nalegao prvobitno, kada si menjao sve si lepo ustekao i sada radi ;)
desava se pozzzz

Vrlo je moguce, mada kada sklopim konfiguraciju sve proverim deteljno, a i dalje mi nije jasno, da ako posle toliko pokusaja racunar uspeo da se upali, kako je moguce da neki kabl nije dobro nalegao...mada, nije bitno bitno je da sada sve radi ok. Hvala svima na savetima! moze lock ili delete.

ipak su oni u pravu, da nije bios bio u redu, sigurno je nesto ispeglao u podesavanjima, a sada se resetovao sam, tako da... JEIJ :wave:

ipak su oni u pravu, da nije bios bio u redu, sigurno je nesto ispeglao u podesavanjima, a sada se resetovao sam, tako da... JEIJ :wave:

Neznam stvarno ali eto da se javim, dakle, opet isti problemi....i to sve jedno dali sa AX850 ili sa matorom chieftekom....zaj**ava me kada hocu da ga upalim, 4-5 put anista onda iskljucim iz struje malo stisnem neke zice tj proverim dali je sve na svom mestu, onda se ukljuci ali kazem sanse nema da nisam dobro okacio kablove i sanse nema da je bilo koji kabl slomljeno...
Menjao sam i bios bateriju, nije pomagao...
Dakle jedino jos da menjam bios, ako nece raditi odnecu u servis....
Dakle, ploca je ECS 690 VM FM-H . Nikada nisam flesovao bios...

Ja sam se susreo sa slicnim problemom koji je bio na komjuteru mog rodjaka desavalo se da komp nekad oce da se upali nekad nece i kad se upali nekad radi bez greske po ceo dan a nekad se zamrzne ili se restartuje sam od sebe,sve smo mu zivo menjali i isprobali menjali smo i napajanje i onda je nekoliko dana radio kako treba pa posle opet po starom problem je bio u prikljucku na ploci gde se ukljucuje napajanje kao da je bio zaprljan kad sam kontakte (one na ploci) dobro ocistio cetkicom za zube svi problemi su nestali i komp i sad radi nez greske to je bilo pre jedno godinu ipo.
Da je problem bio oko napajanja primetio sam prateci kako se ponasa napon na ploci preko programa speedfan gde je napon sa negde 12.5v kad se komp ukljuci polako padao do 10.6v (sa potpuno novim napajanjem) otprilike kad se komp ukoci ili se restartuje.
Tvoj problem nije potpuno isti ali ima neke slicnosti pa obrati paznju na taj prikljucak na ploci za napajanje kao i na ostale prikljucke uzmi procisti ih malo mozda neka iglica je zaprljana pa nema dobar kontakt.
Ako si probao sve drugo probaj i ovo nista te ne kosta a moze da pomogne.

Ja sam se susreo sa slicnim problemom koji je bio na komjuteru mog rodjaka desavalo se da komp nekad oce da se upali nekad nece i kad se upali nekad radi bez greske po ceo dan a nekad se zamrzne ili se restartuje sam od sebe,sve smo mu zivo menjali i isprobali menjali smo i napajanje i onda je nekoliko dana radio kako treba pa posle opet po starom problem je bio u prikljucku na ploci gde se ukljucuje napajanje kao da je bio zaprljan kad sam kontakte (one na ploci) dobro ocistio cetkicom za zube svi problemi su nestali i komp i sad radi nez greske to je bilo pre jedno godinu ipo.
Da je problem bio oko napajanja primetio sam prateci kako se ponasa napon na ploci preko programa speedfan gde je napon sa negde 12.5v kad se komp ukljuci polako padao do 10.6v (sa potpuno novim napajanjem) otprilike kad se komp ukoci ili se restartuje.
Tvoj problem nije potpuno isti ali ima neke slicnosti pa obrati paznju na taj prikljucak na ploci za napajanje kao i na ostale prikljucke uzmi procisti ih malo mozda neka iglica je zaprljana pa nema dobar kontakt.
Ako si probao sve drugo probaj i ovo nista te ne kosta a moze da pomogne.

Probacu al eto danas mi sjeb*o zivce, kasnije mozda...pa ja kazem imam iste simptome kao sto si i ti imao, a bogami kao sto rekao kada iskljucim konf i malo stiskam kablove, upali se iz prvog. A primetio sam da kao malo vise se greje ploca tamo gde dobija struju iz 24pinskog kabla, tj sama plastika je mlaka dok ploca, chipset su ladni ko spricer...

'bem ovaj zivot... znachi sve proverio kontakt sprejom sve ocistio...sanse nema da se upali iz prvog...ko da je neki fico majke mi :D salu na stranu, posle 3-4 pokusaja konf se upali normalno, i sve radi normalno...ajmo ko sta kaze na ovaj slucaj?

Ajd proveri za svak slucaj dugme za paljenje..
sta ono zna da napravi to nista ne moze :D
skini kablice za paljenje, i kratko spoji pinove bilo cime
pozz

Ne pomaze. Vratio sam kablove, tj vratio na plocu kabl samo za paljenje...al sada se pali iz drugog pokusaja :D

Izgleda da ti ostaje samo da probas drugu plocu :D
Salim se malo ali moguce da je do ploce, probaj skini sve sa ploce, ostavi samo grafiku ako nema integrisana, otkaci hardove, optike neka ostane samo ono sto mora da bi dalo sliku na ekran pa probaj vise puta tako u razmacima ako treba i preko noci neka stoji pa vidi da li ce da se ukljuci iz prve ili ce opet da *****ava. Ja sam moju staru NF4 S754 DFI plocu nosio na servis, pocelo je tako kao i kod tebe i na kraju vise uopste nije hteo da se ukljuci racunar, ja uzmem neki Cooler Master 380W umesto LC6550 napajanja i ono opet nece. Ja samouveren odnesem plocu na servis covek prikaci sve i odmah se ukljuci racunar, ja u rebusu?! Na kraju je ispalo da ni taj Cooler Master nije bio skroz OK, na drugoj malo slabijoj masini je normalno radio a kod mene nije hteo. Uzeo sam trece napajanje i resio posao.

Poslednja izmena:
Problem je sledeci.

Na plocu ima 2 prikljucaka, jedan od 4 pin-a i jedan od 24. E sad, ako kompjuter nece da se upali, izvadim taj 4pinski kabl, pa ponovo prikacim na plocu i konf se upali kao da je iz radnje...ocistio sam iglice kontakt sprejom, nista ne pomaze, samo vadjenje 4pinskog kabla...Sta znachi ovo?

Nazad
Vrh Dno