Šta je novo?

Maticna ili procesor pisti!!

cmiro

Slavan
Učlanjen(a)
28.01.2008
Poena
319
Imam sl.problem kod procesora ili procesor nesto pisti necuje se za sad strasno ali se cuje....jel zna neko sta bi moglo da bude?

Nisi dao puno informacija, ali ovako napamet proveri u BIOSu da li je ukljucen alarm ako obrtaji cpu kulera padnu ispod odredjenog broja. Naravno ako masina radi uopste, ne znam da li butuje tokom pistanja ili sta se desava.

radi sve normalno ali u toku rada pisti , skripi...jedva da se cuje.......

Jesi siguran da je procesor? Mozda je graficka. Probaj neku drugu grafu da ubodes.

Proveri kulere na CPU i grafickoj ako vec nisi.

cpu fan testiran grafiku nemam od koga da pozajmim....

mozda su zavojnice ili kako se vez zovu...

Da, da, najverovatnije zavojnice. Raspali po Searchu.

2004. sam imao Asus plocu kojoj su pistale zavojnice pod CPU opterecenjem. Npr. u Acrobat Reader-u kad "uhvatim" papir sa onom malom sakom da bih ga pomerio pisti, cim pustim klik prestane. Mnogo me je nerviralo, ploca je prodata ortaku kome to ne smeta...

Pogledaj pa javi.

Sad videh tvoju mahinu, imas ASUS M2N-XE plocu, moja je ASUS M2N-SLI, i kod mene se cuje isto, vec neko vreme, prvo sam se cimao oko toga , ali sada vise ne :smoke:, neka cvrci, ko ga j*** :d, sav se polomi da skontam sta je i na tome je i ostalo ...

Nagadjam, ali mozda je do Asus-a, i njegovog odabira komponenata, a mozda i gresim.
Pre ove ploce imao sam MSI-jevu, koja je radila kao zmaj, a ja reko' da uzmem Asusovu plocu, reko ajde oni kao bolji, ono k*** .... :wall:

Ali sto je najbolje, sve radi extra, ali eto, to cvranje me nervira :d

sve je kao novo... ploca je kupljena pre 10 meseci....ja sam isto imo msi ali je crkla a onda sam uzeo ovog cvrcka da me nervira:wall: ici ce ona u oglase.....

e primetijo sam da u task manageru kad skace cpu usage: samo tad se cuje a kad stoji na nuli se necuje....

Ja ti vec napisah situaciju kod sebe na staroj Asus ploci. Cim procesor povuce malo vise struje, naponska propeva...

Ja sam slican problem resio tako sto sam smanjio napon procesora,ne kosta nista da probas:p.

Takodje ASUS ploca,cini mi se da prave sve losije i losije ploce:mad:

Poslednja izmena:
Meni cvrci, bez obzira da li je nesto procesor radio, ili ne radio, da li stavio WinXP, Linux ili BSD ....

Ma Asus sada i nikad vise....:wall:

Postoji jedno rešenje, a to je pištolj za plastiku, ima ga u onim radnjiama za 89 (x9) radnjama. Potrebno je "zaliti" zavojnicu tako da nemože da se "mrda" i na taj način cvrči.

Asus-m2n-x.jpg

Ako je ovo ploča na kojoj se čuje "cvrčanje" treba zaliti zavojnice oko CPU socketa.

Ako vam cvrčanje smeta, uzmite sledeći put ploču koja ima "oklopljene zavojnice", kao na primer:
motherboard_productimage_ga-8vm800m-775_big.jpg

motherboard_productimage_ga-e7aum-ds2h_big.jpg

Da, i ja sam razmisljao o Gigabytu, kao o sledecem proizvodjacu, ciju cu plocu kupiti :d.

hvala... javljam kad ih zamalterisem :d ............

Postoji jedno rešenje, a to je pištolj za plastiku, ima ga u onim radnjiama za 89 (x9) radnjama. Potrebno je "zaliti" zavojnicu tako da nemože da se "mrda" i na taj način cvrči.

Asus-m2n-x.jpg

Ako je ovo ploča na kojoj se čuje "cvrčanje" treba zaliti zavojnice oko CPU socketa.

Ako vam cvrčanje smeta, uzmite sledeći put ploču koja ima "oklopljene zavojnice", kao na primer:
motherboard_productimage_ga-8vm800m-775_big.jpg

motherboard_productimage_ga-e7aum-ds2h_big.jpg

Kod mene su oklopljene zavojnice i "suvi" elektroliti pa opet zuji. Samo sam provalio da nije ista frekvencija kad je opterecen sa Prime, ili kad je neka chudna strana PDF dokumenta, tj. deshava mi se da na 2 strane od dokumenta sa 70-ak strana pishti. Al' sve u svemu, to je toliko tiho da se ne opterecujem, a kako mi se non-stop vrti neka muzika na kompu, taman da mi protandrche neki kuler u radu, ne bih ni chuo.

Nazad
Vrh Dno