Šta je novo?

Mastor Raid

Sn00py

Slavan
Učlanjen(a)
06.10.2004
Poena
304
Imam plochu Abit KV8 pro (ima raid) i danas sam kupio novi harddisk MAXTOR 120 GB, 2mb... pored njega imam josh i jedan stari MAXTOR 30 GB, 2mb...
Kako ova dva HDD-a da stavim u raid???
Da li moraju biti na istoj "grani" (istom IDE kabelu ili ne)..???

Pa, po tom txt-u zakljuchujem da nemogu da stavim moja dva motjna HDD-a u RAID...
ali ti podatci i nisu bash tachni.. moj drug je imao dva razlihcita HDD-a(120GB i 160GB) i to razlichitih proizvodjacha MAXTOR i Western digital... i stavio ih je u RAID... pa zato pitam...

Da, ali je imao maksimalnih 2x120 GB (ako je stavio u Stripping) ili 120GB ako su bili u Mirror modu. Generalno gubi 40 GB prostora u svakom slucaju.

Hmda, a on bi sa diskovima od 120 i 30GB izgubio 90GB...

Sn00py je napisao(la):
Pa, po tom txt-u zakljuchujem da nemogu da stavim moja dva motjna HDD-a u RAID...
ali ti podatci i nisu bash tachni.. moj drug je imao dva razlihcita HDD-a(120GB i 160GB) i to razlichitih proizvodjacha MAXTOR i Western digital... i stavio ih je u RAID... pa zato pitam...
Nisi ti dobro shvatio. U RAIDu diskovi rade brzinski na nivou sporijeg diska, a koristi se kapacitet velicine manjeg diska, sto znaci da bi u tom slucaju koristio 30GB od 120 kupljenih.

Nazad
Vrh Dno