Šta je novo?

MasterCard Payoneer

fearthebeard

Cenjen
Učlanjen(a)
20.09.2013
Poena
170
Pozdrav drugari, imam jedno pitanje.
Stigla mi je danas Payoneer kartica posle mesec dana, upucen sam sto se tice i transakcije i provizije, itd, ali i dalje nisam skapirao jednu stvar.
Gde mogu uplatiti novac na karticu? Da li to mogu izvrsiti u bilo kojoj banci, ili?
Nadam se da sam bio koliko toliko jasan :)
Hvala unapred!

Kako me je slatko nasmejao sada :D

Mislim da na tu karticu novac mogu da ti uplate samo firme iz SAD-a (za Evropu nisam siguran). Ti ništa ne možeš da uplatiš. Nek me ispravi neko ako grešim.

Ja sam uplaćivao sebi preko svoje Skrill kartice. Mislim da može svako da ti uplati, ali neki nalozi nemaju omogućenu "private load" opciju.

Mhm, znaci moze preko skrilla?
Moze svako da ti uplati, a za firme sad ne znam da li su ogranicene samo na SAD, sto mi i nije bitno toliko.

Kako me je slatko nasmejao sada :D

Cisto da ne pomislis nesto drugo evo na sta sam aludirao:
"Dobar dan, ja krsim zakone ove zemlje i direktno ne koristim vase usluge vec strane kartice. Ali mi trebate sada ako znate kako da uplatim na nju a da me ne kosta 10€ koliko vi to naplacujete minimalno":)

Cekaj, krsim zakone?
O cemu ti pricas?
Ja po pravilu imam valjda pravo da koristim koju ja karticu zelim, sada sto drzava nema uvid u moja primanja, to me nimalo ne interesuje.

Ne, nemas pravo drzati novac na racunu van zemlje. Racun te kreditne je vezan za racun u JPM Chase banci u USA ili nekoj drugoj.
To je arhaican zakon, za koji te niko nece goniti (ako ne stanes nekome na zulj), ali ipak nemoj uci u banku sa takvim pitanjem.

Nemoj se brinuti oko toga, bice uskoro ukinuto, samo izgleda jako komicno :) (pod uslovom da osoba u banci ima predstavu o tome, ako nema, onda ce biti komicnije videti kakve gluposti ce reci :))

taj clan zakona koji ogranicava posedovanje racuna u inostranstvu je znacajno promenjen pre par godina i sad, iako je i dalje u opstem slucaju zabranjeno, postoji mnogo vise okolnosti pod kojima je dozvoljeno imati racun u inostranstvu.

Kad mogu da kradu politicari, zasto ja ne bih imao racun u inostranstvu :)

Imam jos jedno pitanje.
Da li mogu primiti dinare na ovoj kartici, pa ono da ga automatski konvertuje u USD?

A kako to mislis uraditi, kada dinar nije priznata za transfer izmedju drzava? :D
Doduse EUR i slicne valute mozes, i bice konvertovane u EUR - mislim da i tada vazi onaj conversion fee od 2% (ili koliko bese).

Mhm, ok. Imam jos jedan problem. Nece se poslati ni sa jedne kartice pare na ovu payoneer. Probao sam i sa ovih 16 cifra na kartici da ukucam, i broj racuna, nista :)

Mhm, ok. Imam jos jedan problem. Nece se poslati ni sa jedne kartice pare na ovu payoneer. Probao sam i sa ovih 16 cifra na kartici da ukucam, i broj racuna, nista :)

When can I use the Private Loading Service? - http://community.payoneer.com/discussion/6592/when-can-i-use-the-private-loading-service

No Card to Card/Private Loads - http://community.payoneer.com/discussion/15878/no-card-to-card-private-loads

Kao što su rekli prvo treba da stekneš mogućnost da ti odobre opciju da sam putem neke od platnih kartica dopunjuješ svoj račun, a to zavisi od priliva uplata.

Kako to u praksi funkcioniše kad je ta opcija aktivirana možeš da vidiš na YT snimku https://www.youtube.com/watch?v=uob8NxyHsdw

Poslednja izmena:
Da li ima razloga da se koristi card to card loading? Sem za laznu adresu (usa za paypal?) nije mi bas logicni da se placa provizija.

Nazad
Vrh Dno