Šta je novo?

Master/slave gimnastika

Dekara

Čuven
Učlanjen(a)
05.03.2003
Poena
649
Kako povezati(master/slave) dvd pisac i cdr pisac.

Moze li:
Hdd - Primary master
DVDRW - Secondary master
CDRW - Secondary slave

ili...

I mene zanima...

Trebalo bi bash tako kao shto si napisao. Ako ugradish josh jedan hdd stavish ga na primary slave i to je to...

Ja imam dva harda, jedan CD rezac i treba da uzmem DVD rezac... ali kako da znam koji mi je kako namesten, gde to mogu da procitam koja je trenutna situacija, koji je master, slave, secondary master, slave...???
Za glavni hard znam da mi je sigurno Master zato sto su mu oni Jumperi namesteni na Master, drugi Hard mislim da mu je jumper na slave, ali ne znam da li je on Primary slave, ili secondary slave... za Cd rezac ne znam sta je....
Ajde ako moze malo pomoci oko ovog, sad kad kupim DVD rezac, da sve namestim kako treba....

Boris Lozac je napisao(la):
Ja imam dva harda, jedan CD rezac i treba da uzmem DVD rezac... ali kako da znam koji mi je kako namesten, gde to mogu da procitam koja je trenutna situacija, koji je master, slave, secondary master, slave...???
Za glavni hard znam da mi je sigurno Master zato sto su mu oni Jumperi namesteni na Master, drugi Hard mislim da mu je jumper na slave, ali ne znam da li je on Primary slave, ili secondary slave... za Cd rezac ne znam sta je....
Ajde ako moze malo pomoci oko ovog, sad kad kupim DVD rezac, da sve namestim kako treba....

Pazi ovako, imas dve grane(dva IDE kabla) primary i secondary. Glavni HDD ti je uvek primary master a kako stoji ostalo mozes videti recimo iz nero info tool-a(ako imas nero, naravno), U prilogu je slika.

Edit : Fizicki ono sto je na istoj grani vezano je istim IDE kablom za plocu, a na svakom uredjaju posebno jumperima podesavas master/slave kombinatoriku.

Prilozi

• Primary_Secondary.jpg
    Primary_Secondary.jpg
    32.6 KB · Pregleda: 109
Meni ovako trenutno stoji, s tim sto je ovo zadnje Virtual Drive, e sad kako trebam namestiti kad uzmem DVD rezac, da li treba da menjam jumpere na hardovima, i to....
Hvala....

Prilozi

• neroinfo.jpg
    neroinfo.jpg
    72.2 KB · Pregleda: 68
Meni je

prim mst HDD
prim slv pioneer 108D
sec mst LG Combo
sec slv hdd

i sve radi.

Znam da bi trebalo drugačije ali tako stoje zbog rasporeda uređaja u kućištu i dužine kablova.

Xp Sp1 + Sp2

Primary master HDD C particija maxtor 40Gb C
Secondary master HDD D Lct 10 Gb D

Primary slave DVR 108 Pioneer E
Secondary slave LG CdRW F

Card reader printera HP G
Particija maxtora H

I kad uključim Sony foto I

I sve radi odlično :guitar:

Bitno je samo da je HDD sa OS na primary master, a ostalo je svejedno

Nazad
Vrh Dno