Šta je novo?

Master Of Orion 3 - gameplay - par pitanja

ZeeGerman

Čuven
Učlanjen(a)
05.01.2002
Poena
725
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 7 7800X3D & DeepCool LS720 WH
Matična ploča
Gigabyte AORUS Elite AX ICE AMD B650
RAM
32GB Corsair Vengeance DDR5-6000 CL30
GPU
PowerColor 7800 XT Hellhound Spectral White
Storage
Samsung 980 PRO 1TB & 2x500GB SSDs
Zvuk
on board
PSU
THERMALTAKE Toughpower GF A3 Snow 850W
Kućište
Lian Li O11 Dynamic EVO RGB
Monitor
DELL 27" VA S2722DGM
Miš & tastatura
Logitech MX Master 3S & Genesis Thor 303
Ostale periferije
Synology DS 220+
Laptop
DELL Latitude 5410
Tablet
Samsung Galaxy Tab S7+
Mobilni telefon
Honor Magic6 Pro
Pametni uređaji
Usisivač!? Jesam učestvovao u diskusiji, ali baš da koristim tako nešto.... :D
Pristup internetu
  1. Optički internet
Nekoliko pitanja za one koji su apsolvirali ovu igru:

1. Kako se koristi "troop ship"?
2. Kako bombardovati i preuzeti tj. "assault-ovati" tuđu planetu?
3. Čemu služe "point defense" brodovi?
4. Da li na netu mogu da se nađu tj. "skinu" još neke rase, jer tamo ima
dosta praznih polja?

Hvala!

P.S. svaki savet je dobrodošao...

1. Desni klik na sistem pa "create ground transport". Fora je u tome da prvo moras da formiras vojnu jedinicu u velicini koja ti odgovara. Kad je formiras, automatski ce te prebaciti na ekran za ukrcavanje, tj. na flotni ekran.
2. Kad ti flota dodje u orbitu, dobijas opciju za postepeno bombardovanje ili momenatlni istovar svih bombi. Naravno, pre toga moras da odabares "assault planet". Planetu zauzimas ako si sa sobom poveo troop ship-ove sa dovoljnim brojem suvozemnim trupa. Suvozemni napad je poslednja faza napada, ako su ti sve prethodne bile uspesne.
3. Brodovi tog tipa sluze za odbranu ostalih brodova tako sto skidaju neprijateljske rakete ili fightere.
4. Idi na forume koji hostuju MOO3, pa na mod linkove. Neki ljudi su modovali dodante rase, najvise iz MOO2.

mene ineresuje boja u slajderima (military, research, terraforming...)
znam da je najbolja zelena.
e, interesuje me kako da zelena bude sto duza? imam 2 planete, na jednoj zelena je poprilicno dugacka, a na drugoj se odmah pojavljuje tamno crvena. ralike izmedj planeta i nema, ista velicina, prirodno i ekonomsko bogatstvo, populacija... sve je skoro isto.

i kako da povecam grants planetama. to sam samo video u budzetu.
hteo bih nekim planetama da ukinem grants, a ostatak novca da prebacim drugim. neke planete kojima trebaju grants dobijaju male pare, a neke koje su prebogate dobijaju ogromne pare i postaju jos bogatije.
kao da povecam grants planeti kojoj ja hocu?

luka je napisao(la):
mene ineresuje boja u slajderima (military, research, terraforming...)
znam da je najbolja zelena.
e, interesuje me kako da zelena bude sto duza? imam 2 planete, na jednoj zelena je poprilicno dugacka, a na drugoj se odmah pojavljuje tamno crvena. ralike izmedj planeta i nema, ista velicina, prirodno i ekonomsko bogatstvo, populacija... sve je skoro isto.

i kako da povecam grants planetama. to sam samo video u budzetu.
hteo bih nekim planetama da ukinem grants, a ostatak novca da prebacim drugim. neke planete kojima trebaju grants dobijaju male pare, a neke koje su prebogate dobijaju ogromne pare i postaju jos bogatije.
kao da povecam grants planeti kojoj ja hocu?

Sve sto si naveo spada pod nadleznost AI, tj. lokalnih guvernera, osim uticaja koji mozes da postignes kroz budzet. Mogao bi da probas mikromenadzment tako sto ces iskljuciti AI ali nije preporucljivo posto ces se smoriti vrlo brzo.

Negde sam procitao da "grants" planetama ide tako sto kompjuter izracunava svakog turna kojih je 10 planeta najnerazvijenije pa onda njima daje subvencije.

Uostalom, koliko vidim, prvi patch uopste nije daleko, tako da mozda ne bi bilo lose da isti sacekas.

Btw, Galactic Civilizations samo sto nije.

:)

Uspeo sam da okupiram tuđe planete, ali nisam imao opciju za planetarno bombardovanje (ili je ja ***** nisam video;))!?

BTW. da li je neko otkrio neki "Antarian X" i koliko ste dogurali u igri!?
Ja sam tek 310 turn i dalje se koljem sa svih 16 likova...

buuuuuu:boom: :beat:

Iskreno, deinstalirao sam MOO3 (barem do patcha) u ocekivanju Galactic Civilizations.

Judge je napisao(la):
Iskreno, deinstalirao sam MOO3 (barem do patcha) u ocekivanju Galactic Civilizations.

Tja... Galactic Civilisations. Kakva je to 4x igra gde ne postoji multiplayer, mozes da igras samo sa humanima i ne postoji tactical combat...

Dandy je napisao(la):
Tja... Galactic Civilisations. Kakva je to 4x igra gde ne postoji multiplayer, mozes da igras samo sa humanima i ne postoji tactical combat...

Pa ... jeste 4x (explore, expand, exploit, exterminate) ... ne smeta sto nema multiplayer (ipak potezne strategije volim da igram sam) ... ne smeta ni samo human opcija ... e sad, tactical vec da, no da vidimo prvo igru pa onda da dajemo zakljucke.

Zaleteli smo se za MOO3 pa vidi sta je ispalo na kraju.

Judge je napisao(la):
Zaleteli smo se za MOO3 pa vidi sta je ispalo na kraju.

Pa sta znam... meni se MOO3 svidja. Samo sto i dalje nemam vremena da ga igram :(

Dandy je napisao(la):
Pa sta znam... meni se MOO3 svidja. Samo sto i dalje nemam vremena da ga igram :(

Ma MOO3 je sasvim ok. Vremenski zahtevna i obimna, ali...ipak strava. Mislim da su neke stvari ipak mnogo zakomplikovali i da su neka rešenja iz drugog dela bila ipak mnogo bolja.

Vrh Dno