Šta je novo?

mass storage mode

OZZY83

Čuven
Učlanjen(a)
16.02.2004
Poena
785
Imam hp ipaq rw6815 i hteo bi da snimim npr smart2go, ali kad pokusam da prebacim nasu mapu sa neta, daje mi obavestenje da bi trebalo da se prebacim u mass storage mode ako vec nemam card reader. Pretrazio sam net i knjizice sto sam dobio uz njega ali nigde ne mogu da nadjem kako se to radi.
Svaka pomoc je dobro dosla :wave:

Poslednja izmena:
Postoje besplatni i komercijalni programi koji omogucavaju da se pda ponasa kao mass storage. Jedan bolji (ali na zalost placa se) je i cardExport http://www.softick.com/cardexport/
Mana je sto su perfomanse transfera fajlova dosta losije nego preko citaca kartica, tako da je meni licno jednostavnije da koristim citac kartica za manipulaciju fajlovima nego ovaj i slicne programe.
I da, kad koristis ovakve programe kartica je nedostupna za koriscenje iz pda uredjaja. moras da tkacis PDA sa USB kabla da bi mogao da pristupis fajlovima sa kartice.

nema potrebe da se toliko zezas , pozajmi od nekog card reader i resio si stvar. ili ako taj neko ima brz net odnesi kod njega karticu , instaliraj maploader i skini kod njega direktno na karticu.

Poslednja izmena:
Kolega na poslu probao sa MapLoaderom i nece. Ima HP HX4700 i instaliran smart2go. Pokrenuli smo smart2go i zatim izasli iz programa. Izvadili karticu ubacili u citac i pokrenuli MapLoader, medjutim prog ne prepoznaje karticu i odbija da bilo sta skine.

@yooyo
evo gde treba da stoje mape na kartici(bold-ovano):

3.14 How can the entire maps memory be cleared when it is taking too much space on the memory card?

You need to delete the contents of the Private/20001f63 folders on the memory card (if it was used). If you use the map loader, you also have a function to clear all maps from your memory card.

mozda nemas taj folder na kartici iako je startovan pre toga maps na samom fonu....sam "Private" folder treba da je hidden(treba da se vidi u samom citacu i eventualno u mass storage modeu telefona, ne vidi se iz file managera na fonu).

Poslednja izmena:
Snimio sam cardexport i u opcijama sam namestio da komp karticu prikaze kao flash memoriju i uspeo sam da snimim mape. Medjutim moram da priznam da sam se dosta razocarao. Najveca mana programa je sto su imena ulica prikazane haoticno. Npr ako trazite Nemanjinu (Nemanjinu ce i prikazati)ali umesto Nemanjina ce vam pisati N & ем (ћ... itd, tj bez ikakvog smisla. I ime ulice tj slova ce biti razvucena u nedogled..maltene od pocetka do kraja ulice :(

Poslednja izmena:
pa dobro , jos je beta. recimo moj phone nije jos podrzan(nokia 3250,rez 176x208). valjda ce sve to profunkcionisati odlicno kada se uhodaju(slicno kao sto je bilo za update firmware-a, u pocetku je bilo podrzano malo a sada vec mnogo telefona)

Nazad
Vrh Dno