Šta je novo?

mass ordering - mogli bi i mi

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

emaniac

Slavan
Učlanjen(a)
30.01.2005
Poena
379
odmah da upozorim cenjene admine i modere da nisam siguran da je ovo pravo mesto za moj tred, pa neka mi ne zamere... :)

daklem, evo surfujem po netu, trazeci neki info o mojim tccd modulima, kad primetim sledeci link na VR - Zone

zainteresovala me ideja. buduci da se ovde, u srbiji snalazi uglavnom ko kako moze ovo uopste ne zvuci lose! momci su se organizovali veoma pametno i prakticno, na zadovoljstvo svih...

naravno, akcija bi morala da bude lokalnog karaktera u smislu gradova i mesta zivljenja nasih clanova.

meni se ideja eXtra svidja :,,:
samo, ne znam da li je to moguce izvesti kod nas... :trust:
treba se veoma dobro organizovati i prici problematici ozbiljno i moglo bi da nam bude jako lepo :guitar:

da cujem vasa misljenja ...navalite !

:wave:

80 citanja, a nijedan komentar ?!?
zar niko nema misljenje o ovome?

razocaran sam.....

Eto nema!

Mene samo zanima otkad se piše "daklem" umesto "dakle".
Prosto se vidi da svi mlađi tako pišu po forumu.

a koliko si ti stariji od mene?
ne znam sto si se uhvatio pravopisa, kad to nema nikakve veze sa temom?
uostalom, ovo je hardveraski forum, a ne lingvisticki...

:wave:

Poslednja izmena:
Mislim da bi to slabo islo kod nas... ili bi na pocetku svi bili za a kada treba da se daju pare e onda su one potrosene za uzinu i cigare :)

pa toga se i ja plasim, ali jednom treba poceti.

Mozemo da organizujemo neki sajt na tu temu ako ste za... Ali ono, ozbiljno da se radi.

Stvarno bi bilo korisno.
Ali kako obezbediti ozbiljnost, to je vec :trust:

Ima mnogo online prodavnica koje na vece kolicine daju odlicne cene, bilo bi stvarno super kada bi bilo interesovanja da se organizuje nesto tako.

Znaci poenta je da se nas vise skupi pa da zajedno narucimo vise komada neke komponente preko neta ?
Koliko bi tu ljudi trebalo da bude, mislim koji je minimum ?
Da li bi davali pare unapred ili neku kaparu, ko bi narucivao ?

Pa to je sve stvar dogovora :) Za neke narudzbine (u zavisnosti od cene, popularnosti, blabla) 5 ljudi, negde 50... Nema pravila.

Glavna stvar bi bili ljudi koji mogu da placaju na taj nacin i ubediti ih da se smaraju sa tim. Lako je drugima, gde svako moze da naruci.
Onda dostava za Srbiju :trust:
Ali ako bi se sve to iskombinovalo, bilo bi super :)

A ko krene da organizuje to, sledi mu assassination od strane lobija trgovaca sa ovog foruma :S:

:D

1. Zavisi od robe shta znachi velika kolichina. Ako je neshto 400$, popust ce biti i na 5 komada, na jeftinije stvari (shto bi verovatno bio sluchaj u ovoj kombinaciji), kolichina je tek 20-30-40 komada, a to organizovati je nemoguce.

2. Carina i porez se u tom sluchaju nikako ne mogu izbeci, pa ta roba vishe nije toliko jeftinija.

3. Kada se naruchuje iz inostranstva, ako je na paket od kilo 20$ poshtarina, paket od 2kg nije 25$ ili 30$, vec je 35 minimum, a vrlo chesto nema veze to shto idu vishe poshiljki u jednom paketu, poshtarina se mnozi koliko "komada" tu ima.

Za one sa jeftinijim ulaznicama, preveliko je cimanje za nikakvu ushtedu, a gde je garancija. Najisplativije (jedino isplativo) je iskljuchivo polovna roba, iskljuchivo iz US/Canada.

Poslednja izmena:
Verovatno ? :) Ovo nije teorija, vec praksa :)

pa ok, a sta je sa worldwide garancijom?
tamo preko narucis, stigne ti, pokvari se (ne daj boze!), vratis njihovom zastupniku kod nas...
to bi mogao da bude jedan od nacina.
pa, za skupljanje kinte, npr., neki od nas sigurno poseduju ili rade u racunarskim firmama. transport i grana bi mogli da se organizuju preko nekog od njih?
nacina ima puno, samo treba smisliti.

Worldwide garancija postoji u retkim sluchajevima, i to opet teshko vazi kod nas, zavisi shta kupish uopshte. Kazem samo da se takve stvari ne isplate, a i da sve to odgovara po ceni, nemoguca je misija naci 20 ljudi koji hoce istu stvar a da imaju kesha bash tog trenutka. Najvishe se isplati pojedinachno naruchivanje, i samo korishcenih stvari.

Drugo je to da imash choveka u USA koji tamo zna veleprodaje i koji sam shalje. Ima ljudi koji ovde tako rade i stizu im bukvalno kontejneri, a imash tada i garanciju.

pa sto ne upitamo nekog od takvih?
btw, ja licno ne znam nikog ko radi tako kako si rekao...

ja sam optimistican po pitanju ovoga.
sto se tice garancije, ako nas vec deru sa cenama, neka pruze i uslugu za te pare.
a, mislim da je nebezobrazan i optimistican nastup pri reklamiranju robe najefikasniji.
bar kod mene to vecinom pali, za moju i tudju robu, koju reklamiraju meni i koju ja reklamiram.
ima nas mnoogo oc-era i mod-era, ako bismo se slozili i svi poceli da menjamo pristup prilikom kupovine i reklamiranja i da uticemo na druge potencijalne kupce, moglo bi vremenom da prodje. ipak, potraznja diktira trziste, a ne trziste potraznju.

samo ako nadjemo prave osobe, mislim da mozemo da se organizujem vrlo lepo.

'A ko krene da organizuje to, sledi mu assassination od strane lobija trgovaca sa ovog foruma' - pa neka se i oni ubace, naravno! mogli bi najvise da doprinesu!

dajte malo entuzijazma! na kraju krajeva, ovo je smisljeno da bi se smanjili troskovi i
ukebala neka rekta zverka od graficke, wc kit-a, memorije, mozda i poneko ozbiljno kuciste.
svima korisno i svi zadovoljni !

pa ne mogu sam! :trust:
bas ti hvala na podrsci :wall:

Pa to ti pricham sve vreme :D:D

Tako nesto je kod nas u startu osudjeno na propast...
Uvek ce se naci jedan koji ce sve to na svojoj grbaci da prelomi, i kojem posle toga nece biti prijatno...

vidim da je zainteresovanost najblaze nikakva
steta

poz.

Imali smo problem kada je trebalo da se sakupe pare za majice, a ne ovde. Svi bi predlagali narucivanje kamiona-aviona, a zapravo hoce da kupe lilihip made in Kazahstan*...a i za njega nisu sigurni da li ce iamti pare bas tada kada je dogovoreno da se plati....

*Izvinjavam se stanovnicma Kazahstana ukoliko se ne bave proizvodnjom lilihipa iz verskih ili bilo kojih drugih razloga ili ako ih ovaj post vredja po nekoj drugoj osnovi :d

Poslednja izmena:
Hey pa nemojte teko lako da odustajete, ovo je odlicna ideja!!! Setite se samo onih famoznih baterija za moto MPX200... koliko je ljudi htelo da je poseduje... 20-30???

PS ja je jos uvek zelim :D :D

@ PJ

Prijavicu te na benchmarkaz.kz :d

Pa ako ste se toliko "mucili" za majce sta bi tek onda bilo za npr. mis made in Tandarija (koliko sam informisan ova zemlja ne postoji ako postoji izvinjavam se). Po meni u ovo doba elektronske trgovine nema potrebe za massom vec je dovoljno da izadjes udjes i eto ti platna kartica za placanje preko neta a i ovim bi se mozda uvredili silni potpisnici P"laci"P"laci" peticije.

svaka slucajnost sa stvarnim likovima je apsolutno slucajno neslucajna i proizvod je delo autorove maste.

'ajde, ljudi, vec nas je dvojica !!! :banana: :cigar: :eyebrows:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno