May 6, 2008 - Chris Priestly, BioWare's community communications coordinator, confirmed that if players do not register Mass Effect online on a consistent basis they will not be able to play this single player game. This will "massively affect" enthusiasts with no internet connection looking to play BioWare's critically acclaimed action RPG. Mandatory online registration has seen its fair share of outrage in the past with fans crying foul over Half-Life 2 forcing users to register the single player game online back in 2004.
Bioware has therefore made an active internet connection a game requirement. Priestly elaborates on the logistics at the official Mass Effect forums:
"If you buy MEPC, install and run the game the game will register automatically and you are good to play.
After 5 days the next time you start the game the system will automatically try to register. If you are connected to the internet, it will occur without you even knowing it and reset the 10 days.
If you are not connected to the internet, you can keep playing for the next 5 days. As you start each day, the system will keep trying to validate. If it connects and validates, the 'clock' is reset.
If the system cannot connect to the internet after the 10 days, you will not be able to play MEPC until you are connected to the internet. Once you reconnect to the internet and try to play, it will re-validate and you can play as normal for another period of 10 days as before.
So it is not 'at 10 days and if the servers aren't working you're screwed'. There is a large window (5days) where the system automatically tries to re-validate to prevent last minute problems."
I onda će ljudi sve više da koriste krekove da bi izbegli gluposti ove vrste, čak i oni koji kupe originalnu igru.
Ne mogu da verujem koji je to retardizam... hoću bre da igram igru u bunkeru na antarktiku!
Prosto, uopšte ni ne vadiš disk iz konzole![]()
A najvise mi je smesno kada neki konzolas kaze kao on ne mora da instalira drajvere i da se cima svakih 2-3 meseca da skida sa neta,pa gde ces veceg cimanja nego da pri svakom startovanju igre ubacujes disk u konzolu.
P.S. Nemojte samo da idete u flame ima dosta takvih tema ovde na forumu.![]()
Pa flejm je i kada krenu da pišu gluposti tipa - grafika će biti bolja, a pišu na osnovu sopstvenih želja. Nijedna igra sa Next gen konzola na PC-ju nije izgledala bolje! Nijedna. Ako se izuzme veća rezolucija...
Bolja jeste, naravno, ali ne radi se o drugoj klasi grafike ili drugoj igri.
A i uvek sam bio za to da igram u nižoj rezoluciji sa svim detaljima, nego da stavim na medium i opalim AA. AF je druga stvar, to mi je uvek bilo preče od AA. Zato recimo igram Crysis u 1440 x 900 sa DX10 nivoom detalja i čak par stvari preko toga putem cfg-a, iako realno mogu da igram u 1600 x 1200, a da ostavim samo na high (legalni maksimum u XP-u). Meni bolje izgleda na maksimumu u nižoj rezoluciji.
Zato meni ne smeta 720p rezolucija koju HDTV hardverski reskalira na svoju rezoluciju. Verovatno ne znate ni da na dobrom LCDTV-u, 1280 x 800, recimo, izgleda 99% kao da je native rezolucija, iako je zapravo native 1366 x 768. Bukvalno kao da imaš CRT. To je zato što bolji LCDTV ima rescaling engine, između ostalog, a TFT monitor to prikazuje as is, pa svaka niža rezolucija izgleda loše.
A ako to ne mogu, bolje da ostanem na 720p koji na LCDTV-u izgledaju bolje nego 1440 x 900 na 24inch TFT-u...
In a post Friday to the official Mass Effect forums, community manager Jay Watamaniuk wrote that the game will no longer periodically re-check the CD key. When you install the game, it will check online to authorize the key that single time but no further checks will be required. Each key can be activated three times, meaning you can install the game on up to three separate computers. If you need further activations, you'll have to contact EA customer support, which Watamaniuk said will handle such requests on a case-by-case basis.
Zato ako biram da igram igru godinu ili godinu i po dana pre (a nekad i više od toga) u 720p sa konstatnim frejmrejtom i bez cimanja oko patcheva, budženja lekića i ostalog smaranja, igraću je u 720p, pre nego da se smaram sa čekanjem i svim ostalim stvarima da bih igrao PC verziju. Postoje igre koje ću isključivo igrati na PC-ju. FarCry 2, recimo mi pada na pamet. Ali ne vidim koje bih to još multiplatforme morao da igram na PC-ju samo zato što mogu da uključim AA i AF. Čak mi ni zbog neoptimizacije niko ne garantuje da ću i na high end mašini kakva je moja, moći da poteram 1920 x 1200. A ako to ne mogu, bolje da ostanem na 720p koji na LCDTV-u izgledaju bolje nego 1440 x 900 na 24inch TFT-u...
Za sve PC-evce. Nemate mnogo razloga da ludite za ovom igrom. Glupavo je reći, jer nije KOTOR ali je prepakovani. Plus ima 2 klase slabiju priču. Ono što mogu da vam garantujem da će kontrole biti užas.
koliko ja prochitah KOTOR dodje kao odlskul rpg u odnosu na ovo,
Kakvo budženje lekića? Daj nemoj molim te više ***. Šta ti sad ovde predstavljaš? Da je problem prebaciti u total commanderu jedan fajl sa desne na levu stranu? Šta onda reći za tvoje probleme sa "Crvenim Krugom Smrti"? Kako to da nazovemo? I koliko si ga puta dobio? Neko živi u unutrašnjosti, nema prijatelje kao ti da sve daju od sebe da to srede. Mora da dolazi u BG i slično. Treba li dalje da idem? Ne, jer si ti otišao u drugu krajnost.
I da, Mass Effect je seckao na xboxu, i to se jasno videlo. Ima dosta ljudi koji to mogu da potvrde ako ti već nećeš. Ja sam igru inače prešao.
Za PS3 je druga priča. Moram da skidam tonu pečeva ako hoću da igram GT 5 online. PES ako uopšte hoću da igram moram takođe da skidam pečeve. GTA4 ljudima zakucava... Izbačen je novi firmware samo zbog njega.
Dobar deo igara ne može ni 720p bez seckanja(ovo se odnosi na obe konzole).
Sve je isto kao na PC-u. Ne lažite ljude više. Puko sam pare na PS3 i imam pravo da pričam ovo što pričam, pucam i dalje na igre, imao sam i XBOX 360 ali neću ljudima pričati bajke. To ni izbliza nije idealno kao što se pokušava predstaviti.
Bar da ste se fokusirali na igrivost konzolaši pa da vam i pripomognem ali ne, vi baš uhvatili za grafiku, područje gde je PC nikad ranije do nogu potukao takozvane "next-gen" konzole.
Elem, Maxo igrao si Crysis na kompu, igraćeš i Far Cry 2, igraćeš još neke FPS-ove, vrhunske. Ajde sad prebroj koliko si takvih vrhunskih igara igrao na tvojoj konzoli? Znači, govorim isključivo o žanru koji je tebi prioritet!
Za sve PC-evce. Nemate mnogo razloga da ludite za ovom igrom. Glupavo je reći, jer nije KOTOR ali je prepakovani. Plus ima 2 klase slabiju priču. Ono što mogu da vam garantujem da će kontrole biti užas.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari