Šta je novo?

Mass Effect - PC verzija

Mass Effect Requires Constant Online Registration
May 6, 2008 - Chris Priestly, BioWare's community communications coordinator, confirmed that if players do not register Mass Effect online on a consistent basis they will not be able to play this single player game. This will "massively affect" enthusiasts with no internet connection looking to play BioWare's critically acclaimed action RPG. Mandatory online registration has seen its fair share of outrage in the past with fans crying foul over Half-Life 2 forcing users to register the single player game online back in 2004.

Bioware has therefore made an active internet connection a game requirement. Priestly elaborates on the logistics at the official Mass Effect forums:

"If you buy MEPC, install and run the game the game will register automatically and you are good to play.

After 5 days the next time you start the game the system will automatically try to register. If you are connected to the internet, it will occur without you even knowing it and reset the 10 days.

If you are not connected to the internet, you can keep playing for the next 5 days. As you start each day, the system will keep trying to validate. If it connects and validates, the 'clock' is reset.

If the system cannot connect to the internet after the 10 days, you will not be able to play MEPC until you are connected to the internet. Once you reconnect to the internet and try to play, it will re-validate and you can play as normal for another period of 10 days as before.

So it is not 'at 10 days and if the servers aren't working you're screwed'. There is a large window (5days) where the system automatically tries to re-validate to prevent last minute problems."

Slabo koriscen metod u borbi protiv piraterije.:)

Istu zastitu ce koristiti Spore i sve buduce EA igre za PC.Odlucili su da pobede pirateriju.:trust:

Poslednja izmena:
ma *****i a korisnici jos veci (oni sto kupuju originale) i pristaju ih da ih za debelo preplacene igre lopovske kompanije muce.....
i Bioshock je imao slicnu online aktivaciju koja se nije mogla u pocetku iskoristiti vise od par puta pa je ta debilna zastita trajala ~ nedelju dana :p

I onda će ljudi sve više da koriste krekove da bi izbegli gluposti ove vrste, čak i oni koji kupe originalnu igru.
Ne mogu da verujem koji je to retardizam... hoću bre da igram igru u bunkeru na antarktiku!

Ce pobede pirateriju, malo sutra, nek vode oni racuna da igre da budu optimizovane i da rade kako treba, a tu zastitu od piraterije mogu njome da obrisu...

Poslednja izmena:
Grafika ce sigurno biti bolja ali programerima je glavni cilj da promene gameplay.Bice dodate nove misije, neke mozgalice itd.

I onda će ljudi sve više da koriste krekove da bi izbegli gluposti ove vrste, čak i oni koji kupe originalnu igru.
Ne mogu da verujem koji je to retardizam... hoću bre da igram igru u bunkeru na antarktiku!

Agreed. Cak i za sve originale koje imam, dovukao sam NOCD patcheve, da se ne smaram sa diskovima i da ih grebem.

Ja imam Half-Life 2 i Sin Episode 1 original, al igram Vengeance/Emporio offline pirata :)
Krekovi se podrazumevaju, ne pada mi na pamet da svaki čas izvlačim kutiju, ionako su kvaliteta ko da ih prave domaći plastičari.

A najvise mi je smesno kada neki konzolas kaze kao on ne mora da instalira drajvere i da se cima svakih 2-3 meseca da skida sa neta,pa gde ces veceg cimanja nego da pri svakom startovanju igre ubacujes disk u konzolu.

P.S. Nemojte samo da idete u flame ima dosta takvih tema ovde na forumu.;)

Poslednja izmena:
A najvise mi je smesno kada neki konzolas kaze kao on ne mora da instalira drajvere i da se cima svakih 2-3 meseca da skida sa neta,pa gde ces veceg cimanja nego da pri svakom startovanju igre ubacujes disk u konzolu.

P.S. Nemojte samo da idete u flame ima dosta takvih tema ovde na forumu.;)

Pa flejm je i kada krenu da pišu gluposti tipa - grafika će biti bolja, a pišu na osnovu sopstvenih želja. Nijedna igra sa Next gen konzola na PC-ju nije izgledala bolje! Nijedna. Ako se izuzme veća rezolucija...

ako se izuzme... kljucna rech... a i koja texturica tu i tamo... ma boze moj...

Poslednja izmena:
Pa flejm je i kada krenu da pišu gluposti tipa - grafika će biti bolja, a pišu na osnovu sopstvenih želja. Nijedna igra sa Next gen konzola na PC-ju nije izgledala bolje! Nijedna. Ako se izuzme veća rezolucija...

Ovo moram da opovrgnem i to debelo:D. Baš naprotiv, svaka igra je izgledala bolje. Gears of War na 1680x1050 sa detaljima na high izgleda kao druga igra:), Assassin's Creed je drastično bolji na PC-u...;)

Ok, kako ti kažeš!

stvarno ne znam kako mozes da izuzmes rezoluciju ?! :trust: pa malo AF i malo AA i malo bolji fps od 30, pa ipak to na kraju ima bolju grafiku zar ne ?

Bolja jeste, naravno, ali ne radi se o drugoj klasi grafike ili drugoj igri. Ja sam iskusno uvek posmatrao grafiku u igrama na drugi način. A i uvek sam bio za to da igram u nižoj rezoluciji sa svim detaljima, nego da stavim na medium i opalim AA. AF je druga stvar, to mi je uvek bilo preče od AA. Zato recimo igram Crysis u 1440 x 900 sa DX10 nivoom detalja i čak par stvari preko toga putem cfg-a, iako realno mogu da igram u 1600 x 1200, a da ostavim samo na high (legalni maksimum u XP-u). Meni bolje izgleda na maksimumu u nižoj rezoluciji. Zato meni ne smeta 720p rezolucija koju HDTV hardverski reskalira na svoju rezoluciju. Verovatno ne znate ni da na dobrom LCDTV-u, 1280 x 800, recimo, izgleda 99% kao da je native rezolucija, iako je zapravo native 1366 x 768. Bukvalno kao da imaš CRT. To je zato što bolji LCDTV ima rescaling engine, između ostalog, a TFT monitor to prikazuje as is, pa svaka niža rezolucija izgleda loše. Zato ako biram da igram igru godinu ili godinu i po dana pre (a nekad i više od toga) u 720p sa konstatnim frejmrejtom i bez cimanja oko patcheva, budženja lekića i ostalog smaranja, igraću je u 720p, pre nego da se smaram sa čekanjem i svim ostalim stvarima da bih igrao PC verziju. Postoje igre koje ću isključivo igrati na PC-ju. FarCry 2, recimo mi pada na pamet. Ali ne vidim koje bih to još multiplatforme morao da igram na PC-ju samo zato što mogu da uključim AA i AF. Čak mi ni zbog neoptimizacije niko ne garantuje da ću i na high end mašini kakva je moja, moći da poteram 1920 x 1200. A ako to ne mogu, bolje da ostanem na 720p koji na LCDTV-u izgledaju bolje nego 1440 x 900 na 24inch TFT-u...

Bolja jeste, naravno, ali ne radi se o drugoj klasi grafike ili drugoj igri.

Fazon je u tome sto niko nije ni rekao da se radi o drugoj klasi, vec da izgleda bolje, a ti nekako (takav utisak ostavljas) uvek ukapiras kao da se govori o toj "drugoj klasi" i onda imamo bespredmetne rasprave izmedju tebe i 'steina, obojica bukvalisti :)

A i uvek sam bio za to da igram u nižoj rezoluciji sa svim detaljima, nego da stavim na medium i opalim AA. AF je druga stvar, to mi je uvek bilo preče od AA. Zato recimo igram Crysis u 1440 x 900 sa DX10 nivoom detalja i čak par stvari preko toga putem cfg-a, iako realno mogu da igram u 1600 x 1200, a da ostavim samo na high (legalni maksimum u XP-u). Meni bolje izgleda na maksimumu u nižoj rezoluciji.

I ja bi to radio al ne mere sa mojim monitorom posto je 1024x768 u vecini igara bas ruzno. Ja to ostavim po strani pa kasnije konzumiram kako treba :)

Zato meni ne smeta 720p rezolucija koju HDTV hardverski reskalira na svoju rezoluciju. Verovatno ne znate ni da na dobrom LCDTV-u, 1280 x 800, recimo, izgleda 99% kao da je native rezolucija, iako je zapravo native 1366 x 768. Bukvalno kao da imaš CRT. To je zato što bolji LCDTV ima rescaling engine, između ostalog, a TFT monitor to prikazuje as is, pa svaka niža rezolucija izgleda loše.

Ispravi me ako gresim, (a moze i neki link, veoma me interesuje) ja sam skapirao da i svi LCD monitori imaju scaler chip samo neki imaju dobar, a neki veoma losh. Takodje, secam se da sam citao (i video u drajverima) da i nvidia ima svoj reskaling engine za LCD ukoliko je vezan preko DVI ?

A ako to ne mogu, bolje da ostanem na 720p koji na LCDTV-u izgledaju bolje nego 1440 x 900 na 24inch TFT-u...

ovo je vec "iz krajnosti u krajnost" varijanta. :) NE moze neki kompris a ? Nesto tipa 1680 sa 2xAA i 8xAF ?

BioWare Reverses on Mass Effect Online Checks
Upcoming PC game will no longer re-check authentication every 10 days.
In a post Friday to the official Mass Effect forums, community manager Jay Watamaniuk wrote that the game will no longer periodically re-check the CD key. When you install the game, it will check online to authorize the key that single time but no further checks will be required. Each key can be activated three times, meaning you can install the game on up to three separate computers. If you need further activations, you'll have to contact EA customer support, which Watamaniuk said will handle such requests on a case-by-case basis.

Mass Effect PC has gone GOLD!!!

BioWare announced today that the award-winning action role-playing game (RPG) Mass Effect for PC, published by Electronic Arts, has gone into manufacturing. Mass Effect will be available in North America on May 28, 2008 and June 6, 2008 to European retailers.

Zato ako biram da igram igru godinu ili godinu i po dana pre (a nekad i više od toga) u 720p sa konstatnim frejmrejtom i bez cimanja oko patcheva, budženja lekića i ostalog smaranja, igraću je u 720p, pre nego da se smaram sa čekanjem i svim ostalim stvarima da bih igrao PC verziju. Postoje igre koje ću isključivo igrati na PC-ju. FarCry 2, recimo mi pada na pamet. Ali ne vidim koje bih to još multiplatforme morao da igram na PC-ju samo zato što mogu da uključim AA i AF. Čak mi ni zbog neoptimizacije niko ne garantuje da ću i na high end mašini kakva je moja, moći da poteram 1920 x 1200. A ako to ne mogu, bolje da ostanem na 720p koji na LCDTV-u izgledaju bolje nego 1440 x 900 na 24inch TFT-u...

Kakvo budženje lekića? Daj nemoj molim te više ***. Šta ti sad ovde predstavljaš? Da je problem prebaciti u total commanderu jedan fajl sa desne na levu stranu? Šta onda reći za tvoje probleme sa "Crvenim Krugom Smrti"? Kako to da nazovemo? I koliko si ga puta dobio? Neko živi u unutrašnjosti, nema prijatelje kao ti da sve daju od sebe da to srede. Mora da dolazi u BG i slično. Treba li dalje da idem? Ne, jer si ti otišao u drugu krajnost.

I da, Mass Effect je seckao na xboxu, i to se jasno videlo. Ima dosta ljudi koji to mogu da potvrde ako ti već nećeš. Ja sam igru inače prešao:).

Za PS3 je druga priča. Moram da skidam tonu pečeva ako hoću da igram GT 5 online. PES ako uopšte hoću da igram moram takođe da skidam pečeve. GTA4 ljudima zakucava... Izbačen je novi firmware samo zbog njega.

Dobar deo igara ne može ni 720p bez seckanja(ovo se odnosi na obe konzole).

Sve je isto kao na PC-u. Ne lažite ljude više. Puko sam pare na PS3 i imam pravo da pričam ovo što pričam, pucam i dalje na igre, imao sam i XBOX 360 ali neću ljudima pričati bajke. To ni izbliza nije idealno kao što se pokušava predstaviti.

Bar da ste se fokusirali na igrivost konzolaši pa da vam i pripomognem ali ne, vi baš uhvatili za grafiku, područje gde je PC nikad ranije do nogu potukao takozvane "next-gen" konzole.

Elem, Maxo igrao si Crysis na kompu, igraćeš i Far Cry 2, igraćeš još neke FPS-ove, vrhunske. Ajde sad prebroj koliko si takvih vrhunskih igara igrao na tvojoj konzoli? Znači, govorim isključivo o žanru koji je tebi prioritet!

Za sve PC-evce. Nemate mnogo razloga da ludite za ovom igrom. Glupavo je reći, jer nije KOTOR ali je prepakovani:). Plus ima 2 klase slabiju priču. Ono što mogu da vam garantujem da će kontrole biti užas.

Poslednja izmena:
Za sve PC-evce. Nemate mnogo razloga da ludite za ovom igrom. Glupavo je reći, jer nije KOTOR ali je prepakovani:). Plus ima 2 klase slabiju priču. Ono što mogu da vam garantujem da će kontrole biti užas.

Toga smo svi svesni, to je valjda jasno. Glupo je bilo koju igricu porediti sa KOTOR-om, to je bilo nesto savrseno i neponovljivo. Ali, posle druzenja sa Geraltom od Rivie i igranja ekspanzije za NWN2, vratila mi se vera u RPG, tako da zeljno ocekujem nesto, ako ne novo, onda makar kvalitetno i visokobudzetno. :D Iskreno, igre kao Avencast: Rise Of The Mage, treba zakonom zabraniti... :trust:

koliko ja prochitah KOTOR dodje kao odlskul rpg u odnosu na ovo, kao sto je recimo fallout u odnosu na nwn1 :))

gorane ne nerviraj se, jasno je da na forumu postoji konzolaska sekta, a ne bi bilo iznenadjujuce da imaju i neku korist od toga... ne bi bilo prvi put :) lol sad ce ban...

koliko ja prochitah KOTOR dodje kao odlskul rpg u odnosu na ovo,

Šta znam, ja je ne bih uopšte stavio u taj sveti žanr. Ne možemo baš svašta trpati u RPG:). Mene je igra u početku zainteresovala a posle pošteno smorila:crash:

p.s.ma Maxa nije u nikakvoj konzolaškoj sekti:). Ima njih koliko hoćeš koji jesu:d ali njega tako ne doživljavam. Recimo da je moje mišljenje da je Maxa možda za moj ukus i previše fokusiran na grafiku. E sad igre su za PC u jednom periodu zaista traljavo rađene i nije mogao da ih pokrene kako treba na prilično skupom hardveru. Sa jedne strane zaista opravdano samo sad već malo preteruje:).

ne, u "onoj" stvri izbegavamo da dodjemo do jajeta jer je to onda skuplje i od PC-a i konzole :d

Kakvo budženje lekića? Daj nemoj molim te više ***. Šta ti sad ovde predstavljaš? Da je problem prebaciti u total commanderu jedan fajl sa desne na levu stranu? Šta onda reći za tvoje probleme sa "Crvenim Krugom Smrti"? Kako to da nazovemo? I koliko si ga puta dobio? Neko živi u unutrašnjosti, nema prijatelje kao ti da sve daju od sebe da to srede. Mora da dolazi u BG i slično. Treba li dalje da idem? Ne, jer si ti otišao u drugu krajnost.

I da, Mass Effect je seckao na xboxu, i to se jasno videlo. Ima dosta ljudi koji to mogu da potvrde ako ti već nećeš. Ja sam igru inače prešao:).

Za PS3 je druga priča. Moram da skidam tonu pečeva ako hoću da igram GT 5 online. PES ako uopšte hoću da igram moram takođe da skidam pečeve. GTA4 ljudima zakucava... Izbačen je novi firmware samo zbog njega.

Dobar deo igara ne može ni 720p bez seckanja(ovo se odnosi na obe konzole).

Sve je isto kao na PC-u. Ne lažite ljude više. Puko sam pare na PS3 i imam pravo da pričam ovo što pričam, pucam i dalje na igre, imao sam i XBOX 360 ali neću ljudima pričati bajke. To ni izbliza nije idealno kao što se pokušava predstaviti.

Bar da ste se fokusirali na igrivost konzolaši pa da vam i pripomognem ali ne, vi baš uhvatili za grafiku, područje gde je PC nikad ranije do nogu potukao takozvane "next-gen" konzole.

Elem, Maxo igrao si Crysis na kompu, igraćeš i Far Cry 2, igraćeš još neke FPS-ove, vrhunske. Ajde sad prebroj koliko si takvih vrhunskih igara igrao na tvojoj konzoli? Znači, govorim isključivo o žanru koji je tebi prioritet!

Vidi, krug smrti mi se desio 3 puta zato što sam uzeo na foru bukvalno prvi Xbox koji je pre tri godine skoro ušao u Srbiju. Izdrkani Xbox koji je radio u izlogu non stop. Drugima se ROD jednom popravi i uglavnom je to to. O Xboxu smo X puta pričali, dosta je. Krš je hardver i to je to. A da nije, verujem da bi ga 10 puta ljudi više ovde imalo i da bi sada neko i imao da potvrdi ono što sam gore napisao. Vi pričate o mizernoj razlici u grafici koja se svodi na povećanje rezolucije i pominjete dve igre koje su ikad seckale na Xboxu. Da, kada se šetaš po Citadelu, onda ume da se fps spusti na 20 fps. Ali kada pucaš po onim hodnicima sve radi do jaja. A Xbox sada nov košta kao jača grafička, polovan malo više nego 9600GT. O čemu dalje da pričamo?
To što si se zeznuo i kupio PS3, tvoja stvar. Ja sam ga dobio u kompenzaciji i prodao, odmah. Neću zbog GT5p da zadržavam 450 evra u sobi kad mogu na pametnije nešto da ih potrošim. Ima vremena za PS3. Probleme koje pominješ za PS3 (patch, firmware) nikad se nisu dešavale na Xboxu. Uvek je sve radilo i uvek sve savršeno. Na PC-ju se više ne igram, već posmatram igre. Crysis je izuzetak, zaista, takvu stvar konzole nemaju i pitanje je da li će u skorije vreme imati. FarCry 2 će biti verovatno PRVA igra koja će značajno (nivo detalja, ne rezolucija) izgledati bolje na PC-ju nego na Xboxu. O kakvom seckanju pričaš? Pusti izjave PCbotova, ja problema sa seckanjem nisam imao. Dirt, malo i u trkama sa više automobila (mada je ova igra realno neoptimizovana i za PC) i Mass Effect. To je sve.

hajde sad dogovori se sam sa sobom koliko ti je igara seckalo, 2, 3 ili 5? prvo kazes da nisi imao problema i onda navedesh koliko naslova da zapravo jeste seckalo?

sad vec kada se slegla hype mashina, bash sam listao i trazio utiske korisnika po netu jer mi se neki rodjaci interesuju za konzole i ne znaju koju da uzmu... i pazi kada gotovo na svakom forumu mozes naci da se ljudi opusteno zale da igre seckaju ili da ne rade u full rezolucijama koje su se reklamirale... da nisu dobili ono sto su platili, da ih je pc vec pregazio bla bla bla... i ne nisam bio po pc hardcore forumima ...

Nazad
Vrh Dno