Šta je novo?

Mass Effect - PC verzija

gx-x

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
20.02.2004
Poena
720
Mass Effect to Land on PC in May 2008
Tuesday February 12, 8:01 am ET

Award-Winning Epic Will Be Published By EA

REDWOOD CITY, Calif.--(BUSINESS WIRE)--Leading video game developer, BioWare™, an Electronic Arts Inc. (NASDAQ:ERTS - News) company, has announced that the award-winning space epic Mass Effect™ will be released for the PC in May 2008.
Published by EA and re-designed for the PC, Mass Effect invites players to take the role of Commander Shepard as they set out on an adventure to save the galaxy from imminent destruction. Wrought with treachery, heroism, difficult decisions and a universe filled with unique and colorful species, Mass Effect delivers a truly compelling storyline.

Optimized for the PC, Mass Effect for the PC incorporates the following features:

Optimized controls designed specifically for the PC.
High resolution visuals – Mass Effect for the PC features highly detailed textures, characters and environments.
Fully customizable controls – PC gamers can re-map the control scheme any way they like.
Run & Gun Control – Players can assign biotic powers or skills to ‘hot keys’ allowing them to play Mass Effect with a heavier focus on action.
New decryption mini-game.
New inventory screen GUI and functionality – The enhanced inventory system makes it easier for players to equip and modify their weapons and armor.

In your face podrumashi ! :D :smoke:

Vec u maju? Kad sam video naslov kontao sam kraj 2008... kad ono maj?!? :zgran: Svaka cast Electronic Art-su! Ovo vec odlicno mirise, plus cinjenica da ce igra biti Live & Games For Windows bulls**t free. :Klanjanje

Poslednja izmena:
Mass Effect ima fantastične facijalne animacije ali su texture "okoliša" tojest zidova i ostalog na dosta mesta siromašne. Konzola se u prvih nekoliko sekundi muči da učita to, videćemo kakvu će hardversku zahtevnost ovo da povuče. Mada, možda i neće. Više su to skučeni prostori. Lepa vest za PC industriju, ovo je dosta dobra igra.

YEEEE!!! Extra, bash mi se svidja igra... a valjda ce dati bog pa ce doci neka pristojna konfa :D

Mass Effect je definitivno jedno od najvećih razočarenja što se mene tiče - sama igra nije loša, ali je nažalost daleko ispod očekivanja, makar mojih. To je konglomerat proseka, prelaka i prekratka igra, koja se može veštački produžiti igranjem nezanimljivih i potpuno nebitnih sporednih kvestova. Igra je totalno jednodimenzionalna, karakteri se mogu zbudžiti do maksimuma za gotovo sve što im treba od karakteristika već na 50-60% glavnog kvesta i to skoro isključivo igrajući glavni kvest, pare ništa ne znače, stalno se ide sa planete na planetu inicijalno zanimljivim, ali nakon X ponavljanja beskonačno dosadnim postupkom, a u stvari se ide iz jednog u drugi hodnik, uz povremene izlete na planetu vozilom, a i to opet u strogo uskom putu kojim vozilo može ići. Lepo je to upakovano, ali ništa više od toga. Sporedni kvestovi ne znače ništa. Dijalozi su ok osmišljeni i sve, ali trpe tipičan Kotor problem da prođe 1000 reči a ne sazna se ništa, niti se išta ozbiljno kaže. Jedino su namestili 2-3 izazovna dijaloga, gde se kao nešto dešava/lomi. Priča je krš. Krenulo se od nečega što nalikuje Babylon-u 5, da bi se to sve negde izgubilo i svelo na to da 1 agent, zla imitacija Džejmsa Bonda, samo što ne uništi galaksiju...
E sad, kada čovek jednom pređe, nije to sve toliko loše, ali ostaje utisak da se moglo više...

Što se tiče Lost Odyssey-a, moram se grohotom nasmejati na tvrdnje da se radi o dobroj igri :D

Što se tiče gx-x-ove ushićenosti PR rečenicom, treba znati da u najavi Super Maria Beyond The Mario World za Wii piše da fičeruje hajdetaljne teksture sa bogatim okruženjima trt mrt.

hahahahahaahhaha :d :p Bravo Filipe :p Pa i ja sam reko da je mass effect kao golubova kaka, navodno treba da ti donese srecu sto je tu, sto si po$ran, ali i dalje je to samo kaka, a od srece nista :D No dobro, to je moje misljenje (koje sam izneo jos pre 3-4 meseca u topiku za konzolnu verziju)

Smajli i naglasavanje dela da ce biti poboljsana grafika je vise :test: . Igru cu sigurno probati ali ne verujem da cu je dugo igrati, ne volim te gej igre gde glavni lik hoda sa motkom up arse, a svi na njegovom brodu su lepi mladici koji se guze radeci za konzolama od broda :d Kolko sirokih shvatanja treba da budes da bi kao zdrav heteroseksulac igrao tako nesto :p

elem, to je moj stav i ukus, kao sto rekoh, probacu igru, mozda se pokajem za sve sto sam rekao, mada sumnjam. Ja od ovoga ocekujem neki KOTOR, a siguran sam da necu dobiti ni 10% toga...

Poslednja izmena:
Neki velU da je igra carobna...?
Ovde u podrumu nista ne mogu da nadjem o samoj igri...niko da pomene neki kvest, neku foru... bilo sta...ko da igra nikad nije ni izasla.
Jedino ostaje ovo sto kaze Filipenko.
A evo je sad i za PC...meh

Poslednja izmena:
Još jedna stvar mi nije jasna - čemu radovanje ako se radi o lošim, pojednostavljenim igrama koje ne stimulišu moždane i ostale vijuge? :)

Enivej, igra kao celina i nije toliko loša. Problem je bio u tome što je najavljivana kao ko zna šta, u početku deluje epski, ali se to brzo izgubi. No, videćete i proceniti sami, kažete već od maja...

No dobro, to je moje misljenje (koje sam izneo jos pre 3-4 meseca u topiku za konzolnu verziju)
Pa hm...to ti je stav, a igru (verovatno) nisi probao...no nebitno.

elem, to je moj stav i ukus, kao sto rekoh, probacu igru, mozda se pokajem za sve sto sam rekao, mada sumnjam. Ja od ovoga ocekujem neki KOTOR, a siguran sam da necu dobiti ni 10% toga...
Kotor? Ova igra je realno bolja od Kotora 2 puta po praktično svakom parametru. Svaki segment igranja je unapređen u odnosu na to. Samo što se ne odvija u Star Wars univerzumu, pa automatski ne može biti precenjivana kao Kotor.

Ruku na srce, ima i druga strana medalje. Mass Effect je najavljen kao trilogija. Ko zna, možda će biti bolje u nastavcima...

Poslednja izmena:
Stigli prvi screenovi PC verzije

a to je trebao da bude kao neki rpg? :d

Meni ovo deluje isto kao na Xboxu. Verovatno će tako na kraju i ispasti, uz poneko eventualno minimalno odstupanje...

Šotke deluju lošije od XBOX 360 verzije. Ili u "najmanju" ruku isto.

Ne znam šta deluje buđavo, ovo SF okruženje baš super izgleda. Ne ulazim u kvalitet priče, borbe i ostalog, ali ovako čisto bacivši prvi pogled na okruženje - super.

In your face podrumashi ! :D :smoke:

A ti ćeš to da igraš na X1900XT-u. Good luck! :D

p.s. one shotke izgledaju isto ili lošije nego Xbox verzija. Verovatno će se teksture samo učitavati brže, jer, ipak je HDD brži od DVD-a!

Ali od mass effect-a do Jarica, pa od Jarica do Adriane Lime, o boze.

Extra vest, jedva cekam da igram ovo na pc-u...

@Filipenko

Ovo ti je krsh ali zato ti je Lair vrh ?

Poslednja izmena:
Ovo nije krš, ali nije ništa specijalno u odnosu na obećavano. Posebno priča razočarava.

Lair je vrh akciona igra, sa inovativnim kontrolama i potpuno drugačijim gejmplejem u odnosu na sve što je do sada izašlo. Ne vidim u čemu je problem. Osim ako se dovodi u pitanje sposobnost rasuđivanja jer je Lair dobijao u proseku 6.5 a Mass 9-9.5 na "nepristrasnim gaming sajtovima".

Da svedem sve na jednu rečenicu - Lair je vrh i žao mi je što ga neće biti na PCju, i što nema takvih igara, dok je Mass Effect solidna igra, ali ispodprosečan RPG kakvi PC igrače ostavljaju indiferentnim, osim ako se ne radi o nekom zvučnom imenu.

Nije bre krš Mass Effect ljudi, šta sve pogrešno protumačite? Ja sam ga sa zadovoljstvom prešao. Ali sam gledajući najave, trejlere i ostalo očekivao spektakularnu igru a ona to nije. Ona je samo dobra igra, recimo za 85.

@Filipenko

Malo mi delujes pristrasno.

A da nije Lair vrh akciona igra, sa inovativnim kontrolama i potpuno drugačijim gejmplejem u odnosu na sve što je do sada izašlo zato sto si dao 60e za nju ?

Ajde da joj je jedan dao ocenu 6, nego prosek od 50 review-a 6.5, sad ti hoces da mene ubedis kako svi oni u stvari grese, ajde nek se i pola nije priviklo na te inovativne kontrole, ali skoro svi, u to mi je tesko da poverujem.

@Filipenko

A da nije Lair vrh akciona igra, sa inovativnim kontrolama i potpuno drugačijim gejmplejem u odnosu na sve što je do sada izašlo zato sto si dao 60e za nju ?

Ajde da joj je jedan dao ocenu 6, nego prosek od 50 review-a 6.5, sad ti hoces da mene ubedis kako svi oni u stvari grese, ajde nek se i pola nije priviklo na te inovativne kontrole, ali skoro svi, u to mi je tesko da poverujem.

Ko tebe hoće da ubedi u bilo šta? Ti si potegao Lair - što se mene tiče ti veruj u šta god hoćeš, kao da ja mogu da te ovako preko neta nateram da poveruješ u suprotno. Evo ga goran.a, on je igrao za džabe, pa je doneo odluku da je kupi, pitaj i njega za mišljenje ako te zaista interesuje :) Ta igra ima drugačiji gejmplej od drugih stvari jer ga ima, a ne zato što košta XYZ evra. Ne postoji nijedna igra slična njoj. To nisam rekao ni za jednu drugu igru koju sam do sada igrao na PS3. Uostalom, igra za PS3 se kupi jednom pa se posle samo ide menjažom ili malom doplatom, cena je potpuno nebitna.

@Filipenko

Krš je Lair nego se Filipu to svidelo. Događa se. Recimo meni se dopalo par igara koje su dobile krš ocene. Npr. MoHAA koji su svi ispljuvali mi je u rangu sa COD4, baš sam se nauživao dok sam ga prelazio. Uželeo sam se WWII igara, dok drugi verovatno nisu. Tako je i Filipu Lair legao, a ja sam ga igrao satima kod komšije i baš mi je krš. Ono, iskreno...

postajete dosadni :D Aj dajte neki screenshot sa XBOX verzije pa da poredimo malo, da razbijemo monotoniju :test:

Eno goran će prvi da ih obezbedi. Kao one za Lost Planet, gde su se poklopile čak i sve pahuljice snega u istim skrinovima sa različitih platformi, ali PC ima bolju grafiku :D. Smešno je bre to o čemu pričate, kad ćete to da shvatite. Isti source, ista igra, samo će raditi bolje jer je instalirana na disk i bolje će se strimovati...

samo me zanimo koliko ce ovo biti zahtevno :trust: :wall:

Poslednja izmena:
Eno goran će prvi da ih obezbedi. Kao one za Lost Planet, gde su se poklopile čak i sve pahuljice snega u istim skrinovima sa različitih platformi, ali PC ima bolju grafiku :D. Smešno je bre to o čemu pričate, kad ćete to da shvatite. Isti source, ista igra, samo će raditi bolje jer je instalirana na disk i bolje će se strimovati...

iz ovog tvog posta mogu da zakljucim da se teksture na kanti360 ne strimuju dovoljno dobro ? :-devil-: Takodje, ako je game artist napravio teksture u 2048x2048 koje su posle smanjene da bi mogle da se strimuju sa DVD-a na konzoli, sta ih sprecava da u PC verziju ubace i originalne teksture ?

Inace, ja se ne lozim na tu tematiku da li izgleda bolje ili ne. Mogu samo da verujem ili da ne verujem u ono sto developeri kazu, a kazu higher resolution textures and visuals. Meni to ne znaci puno jer ce i tako da idu na medium, ako i to budem mogao da izguram...

edit: Nekako sam skoro siguran da Gorana ova igra ne interesuje uopste :D

Poslednja izmena:

Ako treba, dokazacu ;). Ali posto si ti u svom svetu i drvis samo sebi prepoznatljivu pricu, nije vredno vremena koje bih utrosio na to. Kao sto rekoh, hvalio si se kako si od 1996. u ne znam ni ja kojoj prici, ali ti zaista nemas neku posebnu moc zapazanja ... Cela prica potegla se zbog pada performansi na PC-u kog zatrpaju svim i svakakvim opcijama na MAXIMUM, dok se na konzolama optimizacija radi po principu "ustini malo ovde, ustini malo tamo", a iza cele price stojim i dalje, kao sto sam stajao i onda ...

Poslednja izmena:
Vrh Dno