Šta je novo?

Šta ne smete propustiti na Xbox360...

@goran.a

SKATE je odlichan, ali nemoj da ocekujes lakocu i zabavu kao u Tony Hawk igrama. Znaci bukvalno da bi se popeo na trotoar moras da odskocis inace ces samo da lupis i padnes. Da bi grind-ovao samo skocis i postavis se ukrivo. Znaci skroz realno ali sada je samo na tebi dal ti to odgovara ili ne.

@polux

Imas u Spring-u...na kraju YU biznis centra u samom prizemlju.

Pa ako je ista igra izasla za PC, onda je idalje ekskluziva za konzole. To je cela poenta. Vecina ljudi koji imaju konzole, definitivno nemaju dovoljno jak komp da guraju ove igre na zadovoljavajucem nivo. Kolko ja znam, PC je sam sebi posebna kategorija. Poenta je da igre koje su izasle na 360 i PC sigurno nece izaci za PS3 i Wii tako da je idalje "ekskluziva".

Anyway, who gives a fuck. Trenutno igram The Darkness(mnogo mi se svidja) i PGR4(takodje). Nabavio sam Ace Combat 6, Virtua Fighter 5, Orange Box (preshao), THPS P8 (preshao), THPS Proving Ground (neverovatno dosadan za razliku od proshlog), Halo 3, Call of Duty 4 (preshao), Ass Creed (mrzi me da nastavim, dosadno bre), Guitar Hero 3 (preshao), Skate, Colin-Dirt. Skida se Oblivion.

Evo šta kaže "publika" IGN-a na sledeće pitanje:

Your Most Anticipated Game of 2008

ign11397.jpeg

I posle mi da ih uzimamo ozbiljno:wall:

Ovako, moje igre na Xbox-u i neka misljenja o njima:
Mass Effect - sasvim super, odlicno uradjeno, trazi vreme - kojeg trenunto nemam
Assasins Creed - prelepa grafika, dobra zamisao, samo sam je poceo, ostavljam je za kasnije - opet vreme faktor.
Forza Motostorm 2 - pristojna grafika, veliki izbor vozila, prihvatljiv broj opcija. malo mi smeta sto se trka samo 8 vozila. nisam probao sa volanom, nadam se kvalitetnijem osecaju voznje. sasvim ok voznja.
PES 2008 - mozda sam previse ocekivao od serijala, nema razlike od PS3 verzije mada manje secka (samo pri replay), sasvim solidan fudbal ali samo za igranje u drustvu. probacu i FIFA08, koja mi se vise dopala na PS3.
Guitar Hero 3 - mozda nije pravljena za Xbox ali je definitivno igrica koju mozete da igrate sa nekim u skroz opustenom maniru. sasvim mi prija, "odsviram" par pesama i vec mi je bolje. zahteva malo vremena i za taj kratak period pruzi sasvim dovoljno,poput Pinball Dreams serijala na Amigi.
i trenutno poslenja igra NBA 2K8 - pravo osvezenje za mene, jer sam od kosarkaskih simulacija odustao na PCu jos '00-'01
igrom slucaja pokrenuo sam je zato sto mi navratio ortak koji ima NBA 08 na PS3.
po njegovim recima igre su nebo i zemlja u korist Xboxa (mada je najverovatnije da je 2k8 bolja igra) i da mu je igranje mnogo razumnije.
najbolju potvrdnu reakciju smo imali kada smo posle 10min igranja shvatili da su nam zene prestale da pricaju i da gledaju u ekran. :D
definitivno igra koju treba imati kada ortaci navrate sa pivom ;)

LOST ODYSSEY

Po meni do sada najbolji RPG koji sam igrao (a odigrao sam 95% RPG-ova sa PS1+PS2). Pravi next gen RPG.Borba old school ,znaci turn based sa manjim modifikacijama (ring-om koji vam donosi bonuse ako pogodite).Mislim da je peuzeto skoro sve najbolje iz ostalih RPG-ova i sklopljeno u ovaj.Grafika naravno next gen, animacije fenomenalne.Prica je odlicna, jedino nije za nestrpljive jer ima oko 20h animacija. Definitivno ce biti No1 bar do FFXIII a onda ce mo videti.... Jedna od prepreka za mnoge moze da bude sto je LO na 4 DL DVD ali ja mislim da igra vredi kao suvo zlato.Apsolutna preporuka.

Mass Effect je definitivno jedno od najvećih razočarenja što se mene tiče - sama igra nije loša, ali je nažalost daleko ispod očekivanja, makar mojih. To je konglomerat proseka, prelaka i prekratka igra, koja se može veštački produžiti igranjem nezanimljivih i potpuno nebitnih sporednih kvestova. Igra je totalno jednodimenzionalna, karakteri se mogu zbudžiti do maksimuma za gotovo sve što im treba od karakteristika već na 50-60% glavnog kvesta i to skoro isključivo igrajući glavni kvest, pare ništa ne znače, stalno se ide sa planete na planetu inicijalno zanimljivim, ali nakon X ponavljanja beskonačno dosadnim postupkom, a u stvari se ide iz jednog u drugi hodnik, uz povremene izlete na planetu vozilom, a i to opet u strogo uskom putu kojim vozilo može ići. Lepo je to upakovano, ali ništa više od toga. Sporedni kvestovi ne znače ništa. Dijalozi su ok osmišljeni i sve, ali trpe tipičan Kotor problem da prođe 1000 reči a ne sazna se ništa, niti se išta ozbiljno kaže. Jedino su namestili 2-3 izazovna dijaloga, gde se kao nešto dešava/lomi. Priča je krš. Krenulo se od nečega što nalikuje Babylon-u 5, da bi se to sve negde izgubilo i svelo na to da 1 agent, zla imitacija Džejmsa Bonda, samo što ne uništi galaksiju...
E sad, kada čovek jednom pređe, nije to sve toliko loše, ali ostaje utisak da se moglo više...

Što se tiče Lost Odyssey-a, moram se grohotom nasmejati na tvrdnje da se radi o dobroj igri :D

Mass Effect je definitivno jedno od najvećih razočarenja što se mene tiče - sama igra nije loša, ali je nažalost daleko ispod očekivanja, makar mojih. To je konglomerat proseka, prelaka i prekratka igra, koja se može veštački produžiti igranjem nezanimljivih i potpuno nebitnih sporednih kvestova. Igra je totalno jednodimenzionalna, karakteri se mogu zbudžiti do maksimuma za gotovo sve što im treba od karakteristika već na 50-60% glavnog kvesta i to skoro isključivo igrajući glavni kvest, pare ništa ne znače, stalno se ide sa planete na planetu inicijalno zanimljivim, ali nakon X ponavljanja beskonačno dosadnim postupkom, a u stvari se ide iz jednog u drugi hodnik, uz povremene izlete na planetu vozilom, a i to opet u strogo uskom putu kojim vozilo može ići. Lepo je to upakovano, ali ništa više od toga. Sporedni kvestovi ne znače ništa. Dijalozi su ok osmišljeni i sve, ali trpe tipičan Kotor problem da prođe 1000 reči a ne sazna se ništa, niti se išta ozbiljno kaže. Jedino su namestili 2-3 izazovna dijaloga, gde se kao nešto dešava/lomi. Priča je krš. Krenulo se od nečega što nalikuje Babylon-u 5, da bi se to sve negde izgubilo i svelo na to da 1 agent, zla imitacija Džejmsa Bonda, samo što ne uništi galaksiju...
E sad, kada čovek jednom pređe, nije to sve toliko loše, ali ostaje utisak da se moglo više...

Što se tiče Lost Odyssey-a, moram se grohotom nasmejati na tvrdnje da se radi o dobroj igri :D

Tvoja stvar ako ti se Lost Odyysey ne svidja - verovatno je nisi ni probao, a i koliko sam te upoznao ovde na forumu (sta i kako igras)ti ni R od RPG-a (console RPG) niti si video niti igrao pa malo olako donosis zakljucke. :wall:

Sto se tice Mass Effect naravno da ti je prekratka i prelaka igra kad je igras na easy al dobro svako prema mogucnosti.... :-devil-: , stavi ti na najjaci nivo pa se junaci....a posto ti je u pocetku licio na Babylon5 mora da si se razocarao u igru jer ti fali Mira Furlan :laugh:

Mass Effect je dosta prazna igra. Ja sam u početku bio oduševljen ali kako je vreme odmicalo sve manje. Daleko od toga da je loša igra samo sam mnogo više očekivao. Kao prvo pucanje, pucam bogzna gde, dakle nišan bude prečnika 10cm a njemu skida energiju. Glavna priča je veoma kratka i nije toliko zanimljiva. A najveći gušt bar meni je igrati glavnu priču. Igra secka prilično:wall:, teksture se učitavaju nakon 2-3 sekunde. Kotor ima daleko dublju priču, mnogo više planeta, interesantnije dijaloge itd.

Lost Odissey... Evo ja sam probao. Krš živi. Počinjete ispred horde nekih "ko zna kojih", kliknete na napad i vaš lik se zatrči i odvali ga na zemlju:S:, e onda dolazite do neke mašine, pa kliknete na napad i vaš lik se zaleti i mačem saseče tu metalnu mašineriju i oduzme joj nešto energije, pa potom ta mašinerija svoj ogromni plug ili šta li je već baci na vas i poklopi vas i vi padnete dole. Posle toga ustanete pa "ajmo jovo nanovo". Kad ga konačno sredite pojavljuje se neka zemljana površina ispred vas, idete 5 metara počinje animacija i posle toga dolaze dva lika, ista kao sa početka igre. Vi kliknete na napad i mlatnete jednog a on padne, potom drugi vas udari pa onda i njega srušite. Idete 5 koraka dalje pa "ajmo jovo nanovo".:d

Ljudi, držimo se teme, da ovo bude kvalitetan thread. Obrisao sam prepucavanja, ali sam ostavio Filipov, Goranov i Nostormov komentar na ME i LO, ostale redudantne informacije (ko se u šta razume i ostalo, ostavite za poseban topic - RPG igre na Xboxu). Cenim svačije mišljenje, mada je Filip izgleda mnogo očekivao, a slažem se da je pola misija bespotrebno (side kvestovi su klonirani, svaka planeta je ista, samo su teksture drugačije), pa je igra lagana, budženje manje više bezveze, jer si dovoljno jak već posle trećine nabudženih karakteristika. Igrao sam na predposlednje teškom nivou. Gorane, ti verovatno nisi isključio autoaim. Priča je meni skroz ok, mada je malo siromašna (razvukli su je, nema tu bog zna koliko materijala), ali je art directing, prezentacija, sve je odrađeno vrhunski... LO nisam video, a koliko vidim vaše utiske, i neću. Možda da probamo DMC4?

Ok, samo trebao si možda ostaviti i onaj moj komentar gde kažem da je ovo meni ipak dosta dobra, možda čak i odlična igra samo da sam očekivao mnooogo više. Da ne bi bilo skroz pogrešnog utiska kod ljudi. Recimo više planeta vezanih za glavni kvest, da razgovor ima više značaja-tojest da mogu da utičem na dalji tok igre itd. No, nema veze. Pazi, Maxo ovo je meni tek druga igra na XBOX-u koju prelazim (probao sam ih više) posle Assassin's-a pa nisam smeo da se upuštam u neki veći nivo težine bar dok se još malo ne naviknem na kontroler, to je sve odnosno razlog.

Poslednja izmena:
samo da potvrdim ranije navedeno: Fight Night Round 3 je tako dobro zarazna igrica, pogotovo za to kada navrate (ne)prijatelji.
Sad sam imao 4 sata super provoda sa njom.

Vidim da je izašao Lost Via Domus i da je region free pa ko prvi nabavi nek postuje utiske.

Maxo vidim da mnogo voliš seriju pa pretpostavljam da ćeš brzo nabaviti igru, javi kakva je.:)

Ko ima xbox, a nema news, stvarno mi nije jasno zbog čega je toliki mazohista i muči se sa p2p programima. Za 400 i manje dinara mesečno, sve svlačiš kao blesav i to punom brzinom veze, plus može normalno da se surfuje jer news nema veliki prioritet. Neko je pitao za Condemned 2. Počeo da igram, previše je mračno, još bolesnije od prvog dela. Meni se dopada, ali mi je sada malo degutantno da igram - verovanto ću igrati kad mi dođe bolje raspoloženje... Sad mi dobro leži Vegas 2, koji je znatno bolji od prethodnika, ali su napravili totalnu arkadu (mada i dalje nije baš lak) - sada i u SP-u imaš određen skill sistem i poene za specijalne pogotke (velika daljina, bliski shot, head shot, itd.) što je malo bezveze, a i priča je pomalo tanka, mada može da bude obrta. Igra je dobila jako dobre ocene, uostalom...

BTW, uskoro su mi gotovi: Viking Battle For Asgard, Battlefield Bad Company Demo, a skidam i novi Tiger Woods PGA Tour 08 (nemojte da se smejete, voleo sam uvek da igram golf na PC-ju:))

Poslednja izmena:
Viking Battle for Asgard

Nista narocito, zapravo malo i razocaravajuce.Osim prijatne grafike za oko nista vise. Borba osnovna da osnovnija ne moze biti.Finishing potezi cisto za show off i usporavaju borbu jer se protivnik lakse i brze zavrsi regularno.Vas junak agilan kao baba sa gerijatrije.Navodno su masovne bitke high point igre.....tesko.Znaci nista narocito , najobicniji hack&slash bez upotrebe mozga i to je to.U svakom slucaju Viking ni da pljune pod prozor God of War-u.

Dark Sector

Za razliku od Vikinga koji je odbojan od starta Dark Sector mi se svideo na prvi pogled.Igra je u mnogome slicna sa Gears of War pa eto kome se GeoW svideo svidece mu se i ovo.Da ne pomisli neko da je ovo neko remek delo, ali je vrlo dobro bar za pocetak.Kontrole sasvim dobre, ciljanje vrlo dobro, kretanje i animacija jako dobri.Graficki jako slican Gears of War.Dizajn nivoa djene djene tj vec vidjeno 1000 puta.Naravno inovacija je u vasem oruziju koje je jako zabavno i ima dosta mogucnosti za sakacenje protivnika :d.Nisam odmakao previse tako da nisam kompetentan za duzinu igre ili pa kasnije nivoe i bossove ali za ova prva dva chaptera obecava.Znaci ko voli GeoW neka obavezno proba ko ne voli neka ni ne pokusava da startuje Dark Sector. ,)

Apsolutno se slažem sa oba komentara! Viking je (meni) razočarenje. Borba bi trebalo da bude do jaja, a ustvari je bulja čak i u poređenju sa Conan-om :), koji je 10x sočniji i bolje izgleda. Viking, osim ovoga što si naveo, ima loše animacije, loš blood splatter, body dissmembering, loše komboe, ružne magije, sistem čuvanja, ma i hodanje je loše. Grafika je sveukupno lepa i šarena, ali ni tu nema ništa što već odavno nismo videli... Zapravo, nekoliko koplja iznad je i Assassins Creed...

Dark Sector nisam video još uvek... narezao, ali ne stižem, stigle nove kartice na test... :(

Ajde mi recite 5 igara koje da nabavim sada,ne bi bre da ovaj GTA predjem tako brzo,hocu ga gustiram!
Shta da nabavljam?
Samo dosta mi je klasicnish pucacina od HALO-a,preko Mass efecta i RSVEGAS-a,bilo koji drugi zanr moze!
Ima neki dobar horor da se malo 3pujem u mraku ?

Assault Heroes™ 2
Zarazniju arkadu skoro nisam igrao,mislim da ce ovo biti prva igra koju cu da platim!

Nisam odavno igrao bolju open world igru koja je po svemu urađena za desetku kao što je GTAIV.

Međutim, zarazniju igru od Bourne Conspiracy takođe nisam video. Toliko je zarazna i napakovana akcijom da teško dosadi i stalno ti maksimalno drži pažnju. Grafika, animacija, zvuk, izvođenje - izgleda kao fenomenalno koreografisan visokobudžetni akcioni film iz holivudske produkcije. Oduševilo me koliko detalja ima i vuče ovaj U3 engine. Ovo je do sada najdetanjija igra kada je ovaj engine u pitanju - i teksture su visoke rezolucije, ima ogroman broj detalja i dosta fotorealistično izgleda, a ne deluje cheap kao recimo Stranglehold...

Apsolutna preporuka, za pauze igranja GTAIV!

Heh, ja bas citam da je trash :) Nista onda, mogao bi da skinem demo...

Pa najveci problem joj je repetativnost a to je dovoljno da ne odigram : ) Skinucu Lego Indiana Jones ovih dana pa cu stavim utiske.

Jednostavna je, ali i mene smara repetititvnost, zato nisam igrao ni Assassin-a više od dva sata. Ovo nije dosadno, bar! Mene priča drži, a i akcija.

procitao sam na netu da je Bourne samo oko 13-15 sati game time-a
Maxo, izjasni se :D

Samo? Šta hoćete vi ljudi, nije mi jasno. Ko bre ima vremena toliko da se igra, tom ne treba dati da jede i da se obuče :D To je 10 dana, po sat, sat i po uveče i to na light nivou težine. Igre se igraju uvek na nivou koji ti je challenging, a ne samo da prođeš kroz igru kao kroz maglu... Ja sam već odigrao nekih 5 sati i mislim da nisam ni na četvrtini. Da je duže, smorio bih se. Igra je super za zabavu, ništa specijalno, ali je dobro odrađena.

Gamespot je napisao(la):
Too Human is a game of false starts and unrealized potential that infiltrate almost every aspect of the game, from story, to combat, to balance. Its elements feel stitched together, making for a patchwork quilt of a game that's fraying at the seams.

Team Xbox je napisao(la):
I don’t need games that make me this mad for so little payoff.

vise o tome ovde

Pojavio se konačno Too Human, prve reakcije katastrofa, kao što negde rekoh - siromašna verzija Hellgate Londona.

zato me Ninja Gaiden II prijatno iznenadio...
vishe o tome ovde

http://xbox360.ign.com/articles/906/906298p1.html
At Comic-Con in San Diego, you announced "Linked Achievements" and gave three examples of unlockable content in "Gears of War 2": the characters Anthony Carmine, Minh Young Kim and General RAAM. Will these be characters in the campaign or for multiplayer only?
Cliff: Well considering that those characters were killed in the first Gears of War, I'd say it's pretty hard to bring them back for the campaign! Seriously though, these three characters will be unlocked for play in all of the multiplayer modes in Gears 2.
You also revealed the mystery behind the return of Carmine. Speculation ranged from "he was cloned!" to "he wasn't really dead!" but now you revealed in "Gears of War 2" that Carmine is in fact his brother, Benjamin. How many brothers does Carmine have? Will we see "Charlie Carmine" up next (A, B, C…)?
Cliff: That's an interesting idea! To be honest I was surprised that players thought we'd clone Carmine or that we'd somehow claim that the bullet through the head didn't kill him; the answer always seemed so obvious to us that it's his brother. Benjamin Carmine is just as green and gung-ho as his brother, in fact, he's even a bit more excitable. Ben has some great lines and moments in Gears 2. His family is a military family and it remains to be revealed exactly how large his clan is.
"Linked Achievements" makes it sound like earning Achievements in "Gears of War" unlocks Achievements in "Gears of War 2" automatically. Is this the case?
Cliff: No. Players' Achievements in Gears 1 will unlock content in Gears 2, but they won't automatically give you Achievements in Gears 2.
Do you need to earn these Achievements in "Gears of War" on Xbox 360, or can you earn them in "Gears of War" for Windows?
Cliff You can unlock these characters in Gears 2 if you earn the Achievements in Gears 1 through Xbox 360 or PC, provided you are using the same Gamertag.
Does this mean you are planning a Windows version of "Gears of War 2"?
Cliff: Gears of War is a great franchise first and foremost for Xbox 360, and therefore we're focusing on that platform for Gears of War 2. We've decided we're not going to do a PC version this time around.
What was the motivation to offer these unlockable multiplayer characters in "Gears of War 2"?
Cliff: We know that fans really liked these characters and thought 'Hey, wouldn't it be cool if we rewarded Gears fans by letting them play the characters who died in the first game?'
Will there be other ways to unlock these characters apart from completing the necessary Achievements in "Gears of War"?
Cliff: We really wanted to reward the fans who unlocked certain Achievements in Gears 1. This content is truly exclusive and you're not going to unlock it any other way. Which means no, we're not going to make you pay for the unlockables - it's strictly a reward for Gears 1 fans.
There's been a lot of speculation about those three unlockable characters and if those were just examples of "Linked Achievements" or if there's more in store. Can you tell us anything more?
Cliff: Yes, the unlockable Carmine, Kim and RAAM characters constitute all of the unlockable content awarded for progress made in Gears 1. We didn't want to go overboard and create 100 things that you get for playing the first game, but just provide a nice little bonus to those who did play through the first game.
Will there be any unlockable content in "Gears of War 2" earned for playing through "Gears of War 2" itself then?
Cliff: Yes, just like the first game, players can unlock the "Insane" difficulty level by completing the game. I can't wait for everyone to try out Horde mode on Insane, it is truly one of the most challenging feats you'll ever play. Also, as players progress through Gears 2 they will have the opportunity to unlock additional characters for multiplayer, including:
• Ben Carmine
• Dizzy Wallin
• Tai Kaliso
• Locust Kantus
• Flame Grenadier
• A new villain that we'll reveal very soon. He makes RAAM look like a pussy cat.
Check back to IGN.com for more coverage on Gears of War 2 as we draw closer to E-Day Part Deux.

Nazad
Vrh Dno