Šta je novo?

Martix Reloaded DVD

T3 je tako opusten film, sasvim solidan, pogotovo kao uvod u T4. Bolji je od Matrixa 2 jedno 32.96 puta !!! (D)

OptiPlex je napisao(la):
T3 je tako opusten film, sasvim solidan, pogotovo kao uvod u T4. Bolji je od Matrixa 2 jedno 32.96 puta !!! (D)

U pravu si da je opusten, davno nisam gledao dobru akciju bez razmisljanja. A Martix2 je za razmisljanje i gledanje, a dok razmisljam nestignem da se nagledam efekata i akcije, a dok gledam efekte i akciju nestignem da razmisljam. Tako mi i treba ... pa moram odgledati par puta da bi se svega nagledao :)

ah ta cula :)

byMaX je napisao(la):
Meni je trebalo 5 puta da odgledam i da budem ubedjen da je film do jaja, i onda prodje neko vreme, i sve izbledi napolje... i ostane utisak da i nije toliko dobar koliko sam u pocetku mislio... Ali, ako pogledamo T3, Matrix 2 je mnogo bolji nastavak na keca, nego T3 na T2... Ono je katastroficno...

Ahaha.... koji si ti ludak :)
Lepo sam ja pricao da M2 sux solidno, a da je T3 jos i odlican kako je mogao da ispadne.

Samo polako max, provalio si da M2 i nije toliko dobar, vremenom ces se sloziti i da je T3, samo polako :)

Pozdrav!

Lukija je napisao(la):
Malo off-topic , da li je neko gledao film Equilibrium ? Moja topla preporuka.

Izvinjavam se zbog zakasnelog odgovora, ali sam tek skoro gledao film. Film je mogao biti ultra fantastican da ga nisu zasrali debbbelo. Prva akciona scena se pojavljuje oko 20 minuta i tu sam se uplasio. Onda bez akcija jos 40 fenomenalnih minuta i potom - buć. U samom finalu kopija besmislene matrix akcije. Pravi primer šta može "komercijala" da uradi. Moja pretpostavka je sledeca:

Neko je napravio odlican scenario ali filmski studiji nisu imali hrabrosti da uloza pare u njega. Videli su da je Matrix u modi pa su dodali te fore i pomesali babe i zabe u filmu. Akcija tom filmu pristaje kao piletu sise.

Da li je neko gledao Simsponove kada je Homer napisao scenario i to proslo kod filmskog producenta?

Kako je uopste opstao ovaj off-topic? Meni nimalo ne smeta, pravo osvezenje.

Inace me nerviraju kung-fu scene u filmovima, pogotovo ako nisu glavni glumci Brus Li ili Dzeki Cen.

Izvinjavam se zbog par nepristojnih izraza, ali mislim da sam ih adekvatno upotrebio.

Sasa je napisao(la):
...

Samo polako max, provalio si da M2 i nije toliko dobar, vremenom ces se sloziti i da je T3, samo polako :)

Pozdrav!

Uze mi post iz usta :p

Samo polako, treba jos 4 puta da ga odgleda... ctp; :mrgreen:

Pozdrav

Hitno potreban plejer kojim film moze da se gleda UNAZAD !!

OptiPlex je napisao(la):
...

.... treba jos 4 puta da ga odgleda... ctp; :mrgreen:

Pozdrav

Samo jedna napomena za ove "pažljive i idejno o(NE)svescene gledaoce" !

U nekom plejerima postoji i opcija usporenog play-a, tako da ne morate više puta da gledate film, ne bi li vam neka scena promakla. Dovoljno je da pustite bryinom od 10% i na tenane prostudirate sve istovremeno:

1. efekte,
2. fabulu,
3. kostime,
4. scenu,
5. psiholosko-terapeutsko-post-modernisticko-misticno-neo-frojdovsko-religiozno- tumacenje i ekranizaciju arhetipova ....

jedino ćete se malo pomučiti sa zvucnim efektima i skrivenim značenjem šumova, ali ćete bar preslušati i ultrazvučnu oblast i tako pokupiti sve skrivene poruke iz filma. Nadam se da ćete ih posle podeliti ovde sa svima nama na opšte zadovoljstvo svih prisutnih.

Juce sam gledao T3 i moram da konstatujem da se odavno nisam toliko razocarao. Jos mi je ortak rekao da ga prvo odgledam na DIVx jer mi je i on rekao da je film ocaj, ali ne ja sam morao da ga gledam u bioskopu. Film je ocajan. Efekti nikakvi (ono kada se ona riba obavija oko Svarcija, prosto ocajno uradjeno i jos gomila sitnica kao izgled Svarcijeve glave pred kraj kada nema pola koze, sam izgled lobanje ocajno uradjeno). Onda njena gluma i izgled (vidi se da je manekenka ali ne traba u filmu da se ponasa kao da je na pisti). Pa onda oruzje na njenoj ruci, mislim crkne joj jedno pa onda koristi drugo na istoj ruci i istog izgleda samo drugacijeg dejstva, ma ocaj i da ne navodim dalje detalje. Ma mislim film me je toliko razocarao da ne mogu da vam opisem jer sam mnogo ocekivao buduci da sam veliki ljubitelj SF. Ali zivot ide dalje...

Mellow je napisao(la):
Juce sam gledao T3 i moram da konstatujem da se odavno nisam toliko razocarao. Jos mi je ortak rekao da ga prvo odgledam na DIVx jer mi je i on rekao da je film ocaj, ali ne ja sam morao da ga gledam u bioskopu. Film je ocajan. Efekti nikakvi (ono kada se ona riba obavija oko Svarcija, prosto ocajno uradjeno i jos gomila sitnica kao izgled Svarcijeve glave pred kraj kada nema pola koze, sam izgled lobanje ocajno uradjeno). Onda njena gluma i izgled (vidi se da je manekenka ali ne traba u filmu da se ponasa kao da je na pisti). Pa onda oruzje na njenoj ruci, mislim crkne joj jedno pa onda koristi drugo na istoj ruci i istog izgleda samo drugacijeg dejstva, ma ocaj i da ne navodim dalje detalje. Ma mislim film me je toliko razocarao da ne mogu da vam opisem jer sam mnogo ocekivao buduci da sam veliki ljubitelj SF. Ali zivot ide dalje...

Efekti - mene to ne interesuje preterano. U principu bolje kad ih ima ali ako ih nema ili ako nisu ono sto ja ocekujem nije strasno...

Ne znam zasto gluma i izgled terminatorke treba da iritiraju ? :confused: Ja sam se prvi smorio kad sam uopste video da manekenka glumi ali ako se stavite u situaciju iz filma shvaticete da je Terminatorka u stvari ubilacka masina, ovaj put napravljena u obliku zene da bi mamila muskarce i smanjivala im koncentraciju. Tako da manekenski, omamljujuci hod uopste nije nesto neobjasnjivo.

Jedno oruzje, drugo oruzje....pa i trece :D Mislim, zar je to toliko strasno ?

Meni je recimo bila interesantna unutrasnja borba kad se Terminator (Svarc) bori sam sa sobom tj. opredeljuje se izmedju 2 programa, glavnog (da stiti Konora) i sekundarnog (da ga ubije)

Čitajući na internetu o T3, pomislih da je film loš. Zato ga i nisam gledao u bioskopu i sada mi je žao. Film je prilično dobar. Jedina mana je osećaj ponavljanja - iste stereotipne rečenice terminatora i malo lošija atmosfera od T2. Fali originalnost ali to je i logično. Posle T2 je teško napraviti dobar nastavak a magična formula za dolarski uspeh nema alternative u eksperimentisanju. Moje mišljenje je da je teško moglo biti bolje napraviti bolji nastavaka. Prva trećina filma mi je bila dobra (baš me je podsetilo na T2, potom je usledio pad usled gomile pucnjave robota i uklapanja u prosečan neinventivni akcioni nastavak a poslednja trećina je bila pravo finale. Baš mi se dopao kraj - očekivao sam da se film završi kao klasična limunada - dizanjem u vazduh sky neta, te mi je kraj podigao sveopšti utisak o filmu koji zamalo da utone u prosek. Odlično 4+ :)

Ne znam što se mnogo govorilo o oružju terminatorke (pričali su na tv-u o nekim NASA nacrtima plazma oružja - ja očekivao neki top kojim Švarcenberger ubija manekenku), kad nije nešto impresivno. T3 ima više specijalnih efekata od T2 ali oni u T2 ni posle 10 burnih godina razvoja kompjutera ne zaostaju za nastavkom a meni su i prijemčljiviji i spektakularniji - terminator od tečnog metala je bio napredniji od ove manekenke koja jedino što ima bolje je oružje, inače je njen prethodnik bio superiorniji model.

T2 je imao nešto u sebi, dozu originalnosti, atmosferu koju će bilo koji akcioni film teško dostići (ja inače ne volim akcije) i samim tim je postao kultan. T3 to nikako nije mogao da nadmaši ali mislim da je uspeo da bude dosledan i nerazočaravajući nastavak. Scenario je odlično napisan, režija manje uspešna a oseća se i nedostatak Edwarda Furlonga kao Johna Connora. Iako Nick Stahl nije loše odglumio, kad god nešto
izgovori, pitam se kako bi izgledalo da se umesto njega nađe Edvard.

0:03 je, moje pisanje postaje konfuzno, laku noć.

Golden je napisao(la):

Kada ce Moderator da ispravi stamparsku gresku u naslovu treda ? (2. put)
nije posteno prema filmu !

P.S.
Tred nepratim odavno,jer je debelo smorio...

andjelkoyu je napisao(la):
...

Kada ce Moderator da ispravi stamparsku gresku u naslovu treda ? (2. put)
nije posteno prema filmu !

P.S.
Tred nepratim odavno,jer je debelo smorio...

Slazem se za thread, ja nikako d anadjem vremena da od pocetka vidim sve..

A koja je to greska u naslovu? :eek: :?:

MATRIX a ne MARTIX...
Moze biti nezgodno ako tred ikada zapadne u zaborav pa krenemo na search... :beat:
Da se ne zagubi :mrgreen:

Da li se meni jedinom ovde čini kao da T3-ju fali pola sata radnje?

andjelkoyu je napisao(la):
MATRIX a ne MARTIX...
Moze biti nezgodno ako tred ikada zapadne u zaborav pa krenemo na search... :beat:
Da se ne zagubi :mrgreen:

Pazi kad nisam provalio.. :eek: :D
Jos blenem u "RELOADED" gledam gde je greska, ali Matrix ni da pogledam! ctp;

Moze i thread started da edituje.. type;

Maric je napisao(la):
...
Nije to jedina scena, najuocljivije je kad Arhitekta kaze "Please..." na pretpostavku Nea da je "majka" matriksa u stvari Oracle. I sta mu sad znaci "Please"? Kao, daj nemoj da kenj***, nije ona taj kalibar ili "Please", Prorocica(?!), pa to je samo softver.

Pa sad... Arhitekta je najverovatnije to rekao u smilsu da mu Neo dozvoli da završi svoje izlaganje, jer nastavlja sa pričom kao neko kome je nepristojno upadnuto u reč. Uostalom Arhitekta zna da, kao prvo Oracle nije ništa više proročica nego vidovita Zorka ili Branka, drugo on sam kaže da je ona program koji je "lesser mind", sa manjom željom za perfekcijom, kao i ono najbitnije - ona je stvorena kao neintuitivan program.

Ono što mnogi propuštaju da primete a što je najvažnija stavka u celom Matrixu razlika u pogledu na svet - predeterminizam ili slobodna volja.

Sa jedne strane imamo AI koji kroz sirovu logiku i sam način postanka nema drugu mogućnost sem da na svet gleda predeterministički - pogledaj samo Merovingijana i njegovo izlaganje. To tačno odgovara onome što on jeste - program koji je napisan da ima samo jednu svrhu, i koji koliko god da se menja i upgrejduje, svoj osnovni kod ne može da promeni. Za njega je svet samo niz događaja koji se dešavaju po utvrđenom sledu, bez ikakve mogućnosti izbora.

Sa druge strane je ljudski duh, koji jedino što ima je sloboda volje i izbora. Oduzimanje te mogućnosti je ono što je dva puta upropastilo Matrix, sve dok nisu dozvolil da 99% čovečanstva ima mogućnost izbora, što je pa opet stvorilo sistemsku anomaliju, jer Matrix nije zasnovan na slobodnoj volji. To što je Neo predodređen i od Arhitekte i usmeren od Proročice i od svog okruženja da uradi "pravu" stvar, nije bilo dovoljno da ga natera da tako i postupi. Njegov izbor je pao na onih 1% verovatnoće koje ljude često tera u propast, ali im i donosi najveće uspehe i pobede.

Ko će pobediti na kraju? Ne znam, ali znam da jedva čekam da dođe poslednji deo da vidim šta se dešava i šta je to Agent Smith zakuvao, jer mi je on u celoj priči najsumnjiviji..... :boom:

p.s. Inače koliko je vas obratilo pažnju na naslove drugog i trećeg dela i simboliku koju nose?

Jaooo nikad necu prezaliti 150 dinara koje sam dao da odgledam T3!!!
Film je apsolutni uzas!!!!!!aaarrghhhffuuuujjjj
JEDINA vredna scena je ona kad kran pici niz onu ulicu i rusi sve pred sobom.eventualno i ona atomka na pocetku i one na kraju

Najludje mi je bilo kada se pojavio dr Silberman iz drugog dela?Zasto pobogu?da bude fora,kao on opet vidi terminatora pa flipne?A da ne pricam o bukvalno istim scenama kao iz T1 i T2.

A zasto,o zasto postoje dve ISTE scene u filmu-kada oba robota dolaze u proslost,scene sa kuglom?pa ko je blesav da isti efekat-ISTI EFEKAT pusti dvaput u filmu?kao,prvi put nismo dobro videli.....
ne mogu vise nista da kucam,vec sam se smorio!ocu sto pre da zaboravim film...............

Sve je to zakuvao Djenka djavo, mnogo pre ...

u par reči je sažela Kristina u filmu "Maratonci trče počasni krug",:

"s**** vam se u ton film !"

a ja samo da dodam: " i u ton film i u AI, i u specijalne efekte !"

PINHEAD je napisao(la):
Jaooo nikad necu prezaliti 150 dinara koje sam dao da odgledam T3!!!
Film je apsolutni uzas!!!!!!aaarrghhhffuuuujjjj
JEDINA vredna scena je ona kad kran pici niz onu ulicu i rusi sve pred sobom.eventualno i ona atomka na pocetku i one na kraju

Najludje mi je bilo kada se pojavio dr Silberman iz drugog dela?Zasto pobogu?da bude fora,kao on opet vidi terminatora pa flipne?A da ne pricam o bukvalno istim scenama kao iz T1 i T2.

A zasto,o zasto postoje dve ISTE scene u filmu-kada oba robota dolaze u proslost,scene sa kuglom?pa ko je blesav da isti efekat-ISTI EFEKAT pusti dvaput u filmu?kao,prvi put nismo dobro videli.....
ne mogu vise nista da kucam,vec sam se smorio!ocu sto pre da zaboravim film...............

A sto lepo nisi poskidao raznorazne animacije sa interneta, otvorio ih u Max-u i uzivao u njima 2 sata ? :p Rec je o filmu a ne o efektima.

Koliko duboko gledas film najbolje govori...
PINHEAD je napisao(la):
JEDINA vredna scena je ona kad kran pici niz onu ulicu i rusi sve pred sobom.

...sto je totalno bezvezna i maltene najbespotrebnija scena u filmu :beat:
BTW karta nije bila 150 nego 120 dinara, barem u takvudu na popodnevnoj projekciji :D

Jddipqd je napisao(la):
Da li se meni jedinom ovde čini kao da T3-ju fali pola sata radnje?

Ne, ali ja nisam zakasnio na projekciju :banana::butt:

P.S. cisto da steknete predstavu sa kakvom dubinom recimo Jddipqd gleda filmove, njemu je Tears Of The Sun bio bezveze "jer je bas glupo da pacijenti u bolnici u Nigeriji budu svi crnci" ;P ctp; :mrgreen:

Ja sam T3 doziveo kao parodiju na T2 majke mi. Ima toliko scena koja kao da se podsmehuju T2...ne znam mozda gresima li se meni tako cini...
Mislim stvaaaaaaaarno je scena kad terminatorka napumpa grudi kad je pandur zaustavi:)

OptiPlex je napisao(la):
P.S. cisto da steknete predstavu sa kakvom dubinom recimo Jddipqd gleda filmove, njemu je Tears Of The Sun bio bezveze "jer je bas glupo da pacijenti u bolnici u Nigeriji budu svi crnci" ;P ctp; :mrgreen:
:confused: šta lupaš?
Tears of the sun jeste očajan film, jedan od najočajnijih kojih sam ikada gledao, ali da sam rekao da je glupo da pacijenti u Nigeriji budu crnci... pa šta će da budu? Možda eskimi...
Kad podjebavaš bar nemoj da izmišljaš :cuss:

jddipqd je napisao(la):
...
:confused: šta lupaš?
Tears of the sun jeste očajan film, jedan od najočajnijih kojih sam ikada gledao, ali da sam rekao da je glupo da pacijenti u Nigeriji budu crnci... pa šta će da budu? Možda eskimi...
Kad podjebavaš bar nemoj da izmišljaš :cuss:

Sta sam ja izmislio ? :D
Prvo si rekao da je film glup i objasnio to sto sam napisao gore, i vec krenuo da pucas od smeha. U tome te je Geek podrzao :mrgreen: Zatim si rekao da je glupo sto se odjednom pojavljuje Brus Vilis da je spasi, nasta ste ti i Geek pali na krevet od smejanja :) , i kao vrhunac si rekao da je najgluplje u filmu sto je Monika Beluci kao doktorka odbila da napusti bolnicu bez svojih pacijenata koje bi inace masakrirali pobunjenici vec je trazila od americkih vojnika da spasu i njih. ;)

E sad, mozda si ti mislio na nesto drugo :p, ne bih znao.

OptiPlex je napisao(la):
Prvo si rekao da je film glup i objasnio to sto sam napisao gore, i vec krenuo da pucas od smeha. U tome te je Geek podrzao :mrgreen: Zatim si rekao da je glupo sto se odjednom pojavljuje Brus Vilis da je spasi, nasta ste ti i Geek pali na krevet od smejanja :) , i kao vrhunac si rekao da je najgluplje u filmu sto je Monika Beluci kao doktorka odbila da napusti bolnicu bez svojih pacijenata koje bi inace masakrirali pobunjenici vec je trazila od americkih vojnika da spasu i njih. ;)

E sad, mozda si ti mislio na nesto drugo :p, ne bih znao.
Ti si bre nešto sanjao... rekao sam da je najgluplje što Brus Vilis pošalje crnce helikopterom a onu koju je trebao da izvuče povede povede peške 30km kroz šumu koja je pod neprijateljskom kontrolom.
U svakom slučaju mislim da ovde nije mesto da o tome raspravljamo...

Sasa je napisao(la):
...

Ahaha.... koji si ti ludak :)
Lepo sam ja pricao da M2 sux solidno, a da je T3 jos i odlican kako je mogao da ispadne.

Pozdrav!

Priznajem da sam lose procenio M2, ali samo zbog toga sto sam kao nenormalno veliki fan tog filma znao da mora da bude dobar i da, iako ja cak i mislim da tu nesto nije u redu - da to mora da je do mene, a ne do filma :) E sada, za T3 ne morate NISTA da me ubedjujete... Evo mazi zna, ja sam na prvoj petini filma rekao da je ****** nevidjeno, a na kraju sam rekao da ga se odricem i da za mene postoji samo T1 i T2!!!

Ja se apsolutno slazem ovde sa svima koji su pljuvali T3.... Zaista dno dna... kao VIA KT600 :) Nego, zar ne vidite da nam ne ide sa SF filmovima... Samo razocaravaju... Bacite se na Stivena Kinga, to vam svima preporucujem. Ja sam na moru procitao DreamCatcher-a za 4 dana i mnogo mi se dopao, a onda sam procitao Bag Of Bones za 3 dana i prosto se odusevio. Sada citam Dark House koji je izgleda jos bolji :) E sada, Dream Catcher film samo sto nije stigao u bioskope (Morgan Frimen i jos par poznatih faca). Necu da otkrivam radnju, ali u pitanju je neka mesavina dosije x-a i klasicnog king-a (radnja u Mejnu, psiho-horor, dosta koketiranja sa prosloscu, mesanje sa likovima iz drugih romana (IT, Dark Tower)). Bag of Bones mi je jos vise legao, bas zato sto je mnogo laksi za citanje, a radnja je fenomenalna iako sam rasplet nije preterano originalan. Brus Vilis (koji ocigledno voli zanr) je producent ovog filma (kao i Sestog Cula), a njega ocekujemo krajem godine.

I na kraju, offtopic od Kinga - Stize nam Freddy vs. Jason, koji ima odlican scenario. Videcemo kako se monstrum iz Springvudske Ulice Brestova snasao protiv Jasona Voorhees-a, decka koji se pocetkom sedamdesetih udavio u Crystal Lake-u, a posle tamanio sve koji su tu preko leta dosli :). Pozdrav za fanove Kinga i horora uopste!!!

Hahahaha momci prsli smo!!!
Zbogom multimedijo!!!Evo i ja sam pre par sati zavrsio "'Salem's Lot"
od Kinga.Simpa knjiga,vampiri i sl....
Sad cu da ujurim nesto drugo od njega ili Barkera
Aj pozdrav
E da ako neko ima neku preporuku za dobar horor......:eek:

PINHEAD je napisao(la):
E da ako neko ima neku preporuku za dobar horor......:eek:

Sabrana dela Vesne Radusinovic... :mrgreen:

I ja sam konacno odgledao taj famzoni T3 o kojem se toliko prica ovde.I sto se tice samog filma slazem sa sa vecinom vasih komentara.Pored dosta nedostataka ja bih napomenuo onaj kada Svarc seda u kombi i trazi kljuceve.Zasto je trazio kljuceve na onaj nacin(kako ga je Konor naucio u drugom delu)kad je on u stvari drugi model.

Nazad
Vrh Dno