Šta je novo?

Martix Reloaded DVD

Znate sta je fora - citam ove vase postove, prisecam se filma i podsecam se koliko je jeb**o dobar ovaj Matrix!
Prica je izuzetna, i prvi i drugi deo su fascinantni, jezim se premotavajuci film unazad - koliko tu samo ima caka, koliko mora da se misli nebili dosli do zakljucka koji je mozda otisao u totalno drugu stranu od istine, zaista ne znam kako recima da opisem divljenje koje imam prema ovom neponovljivom ostvarenju!

Amon_Ra je napisao(la):
...

Ne mozes ovo reci, kao da nisi shvatio ko je taj "stari cika"!

Ne, shvatio sam ja ko je cika, ali pattern je 'vec vidjen', da se tako izrazim. Vrlo dobro sam razumeo i to sta je cika pricao (nisam zverao u stranu kao ti, pa da ne snimim da li je Zion unisten ili ne :d )
Ne mozes ni ti poreci da taj susret ne podseca neodoljivo na trenutak 'raskrinkavanja' carobnjaka iz Oza (simbolicki).

Poenta recenice je bila u "filozofiji", koju ja od silne i prenaglasene makljaze nisam ni video ni trunka.

Amon_Ra je napisao(la):
Znate sta je fora - citam ove vase postove, prisecam se filma i podsecam se koliko je jeb**o dobar ovaj Matrix!
Prica je izuzetna, i prvi i drugi deo su fascinantni, jezim se premotavajuci film unazad - koliko tu samo ima caka, koliko mora da se misli nebili dosli do zakljucka koji je mozda otisao u totalno drugu stranu od istine, zaista ne znam kako recima da opisem divljenje koje imam prema ovom neponovljivom ostvarenju!

Probas sa casom hladne vode, kao i da nadjes devojku :d

Dok se ceka DVD izdanje..."Izaslo je" SVCD izdanje na 3 cd-a...
Ono sto sam video - uopste ne deluje lose !

silverglider je napisao(la):
I ja spadam u red razocaranih drugim delom - ocekivao sam nesto sasvim drugacije.
Prvi deo je bio odlican pripadnik cyberpunka, imao je odlican balans izmedju (vrlo originalne) price i akcije i bio je univerzalan

Moram malo da dopunim.. kao i pre jedno godinu dve kad su se lomila koplja oko prvog dela. Matrix nije cyberpunk film, Blade Runer jeste. Takodje prica, kao ni sam naslov nisu orginalni. Prica, sa minimalnim izmenama, cirkulise underground scientific poljem na zapadu vec jedno 30 godina, kompilaciju tekstova koju je sastavio Valdemar Valerian po naslovom Matrix, izdata je 1988 godine ako se ne varam. Braca Wachovsky su je maximalno iskoristili, kao i neke druge poznate knjige iz te oblasti. Toliko o orginalnosti!
Za Radiohead se slazemo... ljudi 5 godina nisu snimili nesto da valja!

Mislio sam "originalnost" u odnosu na teme ostalih filmova. Originalnih ideja i potencijalnih scenarija i dalje ima u literaturi, samo sto ih niko ne ekranizuje.

Kod danasnjih filmova vrlo su jasni i uocljivi patterni:
- tabacine: "bio sam miran i povucen momak, a onda su dosli i povredili moju devojku/zenu/majku/astmaticnog mladjeg brata/itd, pa sam pobesneo i odlucio da im j... majku"
- krimi filmovi: "lokalni mafijas/beskrupulozni biznismen/politicar radi prljave stvari i niko ne sme da ih takne - nisam ni ja hteo da ga diram (posto sam realistican), ali sam ipak posten cop/pi/agent i odlucio sam da mu zavrsim karijeru po svaku cenu" (moze da se mesa sa univerzalnom temom iz prve tacke)
- SF: "vanzemaljce ne treba traziti, oni su vec tu medju nama; ili su se infiltrirali preuzimajuci nasa tela/lik ili su doneli praiskonski virus/tecnost koja napada ljude. Podrazumeva se da im je pao leteci tanjir pre vise eona na zemlju, preferabilno na juzni ili severni pol, a moze i pustinja Nevade". Moze takodje dase kombinuje sa prethodnim tackama.
- horori: "maske i ostalo su toliko napredovali da ruzne face i monostrme rade samo u B produkciji (osim ukoliko ekranizuju Stivena Kinga). Sada pucaju na psihologiju coveka, putem fobija - klaustrofobija, agorafobija, arahnofobija, itd"
- da ne trosim prostor na ostale zanrove.

U takvoj konkurenciji filmova, Matrix JESTE imao originalan scenario/pricu i predstavlja zanimljiv crossover. Mada ne razumem zasto ne prihvatas Matrix kao pripadnika cyberpunka?

...

slazem se +
1) matrix se definitivno da svrstati medju arhetipe cyberpunk-a;
2) drugi deo je shitina i ko moze da pobedi radoznalost, treba da sacuva lepu uspomenu na prvi; u protivnom nagledace se neopravdano mnogo poljubaca (oko 30 min), jednog podzemnog (nikako underground) ravea (oko 12 min) i naslusace se gomile somnabulne pseudo-filozofije slicne cecinim textovima;
3) jedino dobro sto donosi 2. deo je popularizacija crnih glumaca
:brow:

...

Probao sam sa hladnim pivom posle filma - jel to dovoljno? :)

A devojku imam...

Ma imam i ja par zamerki, nije da mi se 100% svidja, ali sam sve u svemu odusevljen.

Kod Wachovsky bros. nema slucajnosti, razlog za toliki broj crnaca (a ne niggera) je cinjenica da je crna rasa starija od bele. Radi info crveni, tj americki indijanci su najstariji, aboridzini, crnci, zuti pa beli.
Mislite o tome kad gledate Matrix-e ili eventualno citate Matrix I-V.

U pravu su ljudi za Matrix ! SMOR NEVIDJEN !

Pri deo je zaista bio revolucionaran, ali ni tu covek nije mogao da cestito provali pricu jer je sve vreme razmisljao o efektima !

U drugom delu potpuno isti kvalitet efekata uz povecan kvantitet istih ! Te scene toliko traju da postaju dosadne ! Znaci, nisu smislili nista novo pametno pa su samo isli na masovnost !

Filozofiju u zadnjih sat vremena filma ne znam ko je mogao da skapira, mislim da su se i sami rziseri nasli u dilemiga pogledali na premijeri ?! ctp;

Marti Misterija je napisao(la):
Kod Wachovsky bros. nema slucajnosti, razlog za toliki broj crnaca (a ne niggera) je cinjenica da je crna rasa starija od bele. Radi info crveni, tj americki indijanci su najstariji, aboridzini, crnci, zuti pa beli.
Mislite o tome kad gledate Matrix-e ili eventualno citate Matrix I-V.
ne kapiram, kakve veze ima sto su crnci stariji?

...

NHF .... tesko... ti izgleda ne razumes znacenje reci arhetip!

NHF?

arhetip:
- model
- epitom (iliti esencija)
- standard
- original
- klasik
:rtfm:
[nikakve veze sa "arhaicno", sto uistinu cini konstataciju da su crnci medj' najstarijim rasama cudnom?!?]

SRAM TE BILO AMONRE !!! :smack:

MATRIX = CYBERPUNK

Radi info crveni, tj americki indijanci su najstariji, aboridzini, crnci, zuti pa beli.

Koliko mene secanje tvrdi, crveni i zuti su rod, posto je ustanovljeno da su jedna te ista rasa i da su crveni naselili Amerike kada su severno-americki kontinent i Azija bili spojeni. To jest, vidi se dosta slicnost Indijanaca sa tamo nekim severnim Mongolima i stanovnicima Kamcatke, te Eskimima.

Amon_Ra je napisao(la):
...
...
Ma imam i ja par zamerki, nije da mi se 100% svidja, ali sam sve u svemu odusevljen.

Ma i ja sam rekao, stvarno vredi pogledati, ali nekako mi nije to to sto se tice matrixa. Odlican akciono-tabacki film, ali to je sve. Tri zvezdice od pet (opet se ponavljam).

Cineman je napisao(la):
Automatski vam govori, da postoji Matrix, iznad Matrixa. Ali niste sigurni. Jer pri kraju filma, Neo je kada je izasao iz broda, osetio kako sipe nadolaze, i tu ih je zaustavio, sto je nemoguce u realnosti.
Ako u trećem delu naprave matriks iznad matriksa, biće već viđeno... jel gledao neko Trinaesti sprat?
A možda je Neo prvi svetski analogni haker :d

Samo da ne bude u trecem delu objasnjenje da je Neo sve to sanjao. Ili jos bolje da se overio pa tripovao.

Mada je dobra stvar u filmu ono hakerisanje, konacno je realno, koliko toliko, a ne kao u Hakerima i slicnim filmovima, oni nesto kuckaju, mrste se a na ekranu se vrte neke animacije. Ali je najbolje hakerisanje ipak u Swordfishu, ono kada baja nesto kucka a plavusa mu ... :mrgreen:

Mislio sam "originalnost" u odnosu na teme ostalih filmova. Originalnih ideja i potencijalnih scenarija i dalje ima u literaturi, samo sto ih niko ne ekranizuje...

Ovo si upravu, mada i dalje prica i u prvom delu ima dosta rupa, i uopste ceo taj matrix univerzum.

Peporucio bih ljudima da pogledaju, ako nisu, mangu, Ghost in the Shell, dosta je zanimljiv film, i ima neke dodirne tacke sa Matrixom, a i neke ideje i detalje su braca pozajmila.

Mene je Reloded potpuno odusevio. Prvi deo jeste bio fenomenalan, najvise zahvaljujuci prici, koja je bila nesto o cemu niko dotad nije razmisljao (mislim na publiku). Reloaded je prilicno prosirio pricu i dao joj odlicnu dubinu, a kad se uracunaju i neke stvari koje nisu otkrivene i one koje su otkrivene taman toliko da fanovi lome glavu oko toga, to definitivno cini dobar film. Meni se cak vise dopao i od prvog. E, sad, prica je toliko siroka da u filmu bas i nema svih informacija, zato sam nakon filma pogledao i Animatrix i odigrao igru (u kojoj ima prilicno video sekvenci). Reloaded je totalno Manga, sto se i iz nekih scena vidi. Inace sto se tice price, mislim da je "realnost" i dalje Matrix, ali za one koji nece da prihvate standardni. To je "choice". Mislim da ce u Revolutions Neo to provaliti, ali mislim da necemo videti pravu realnost, vec da ce on da ishakuje oba Matrixa i da preuzme kontrolu (sto se tice njegovih sposobnosti, one evoluiraju kroz iskustvo, kao i u programiranju, ne naucis bas sve odmah). Licno voleo bi i 4 i 5 deo.

Znate scenu kada Neo pokretom ruke unisti strazare u stvarnom svetu pri kraju filma?? e mozda je to nagovestaj da postoji vise nivoa Matrix-a... Mozda je stvarni svet samo jos jedan Matrix... Znaci Matrix u Matrix-u...
ala sam se istripovo :D :D
Znaci u trecem delu ce izaci iz 2-3 Matrixa da bi konacno bili slobodni :beat:

Da, i na kraju kad izadju iz svih tih matrixa, probude se u Srbiji i ... izvrse masovni hara-kiri.

:zid:

I shvatimo da je Sloba Arhitekta zadnjeg nivoa i istovremeno boss kog treba ukloniti da iskoracimo iz Matrixa u stvarnost...gde nas docekaju ovi "nasi" ;P :mrgreen:

Ovo je totalni OFFTOPIC... Opti, Silver, Cineman, suzdrzite se ili ban :rtfm: O:)

Eh, kad bih brisao bas _svaki_ offtopic (a ne samo one van kontrole), stao bi mi bekap baze na jednu disketu...

Ja priznajem da sam malo preterao...ali priznacete da je analogija savrsena ;P

Samo ljudi koji ne shvataju film ;P , a i pricu uopste, mogu da pricaju raznorazne bljuvotine za Matrix 2.
A tek postovi o tome da Matrix 2 nije originalan !? :!:
Pa taj ko kaze da film (a posebno efekti) nije originalan treba da ide na kurs za dobijanje "dozvole za izjasnjavanje o kvalitetu nekog filma". Mozete da kazete da vam se ne svidja, nemam nista protiv, ali takve gluposti jednostavno ne stoje.
Ovo je film koji je podigao standarde video obrade i izrada animacije, do nivoa da ga drugi reziseri i ostali 'stvaraci' filmova i dalje ne mogu ni da shvate! I kao sto se nakon Matrixa 1, Bullet time nasao u svakom drugom filmu i reklami, tako ce TEK Burly brawl da postane sinonim za filmske efekte. A najgore od svega je sto ce svi koji su ga napljuvali otici da gledaju Matrix 3 pre mene, koji tvrdim da je i Matrix 2 F_E_N_O_M_E_N_A_L_A_N_!_!_!.

Uostalom, mislim da ce prava ocena moci da se donese tek nakon treceg dela, obzirom da je film isecen na pola.

Ja ne spadam u one koji misle da je Matrix 2 totalan promashaj i slichno, ali takodje nisam ni odushevljen filmom.
Sada, kada sam malo bolje razmislio, mislim da je glavna mana sto su kreatori kvalitet zamenuli kvantitetom. Puno likova, puno tuche i to sa puuuuno neprijatelja. Vecina kung-fu scena je bila dosadna i prepotentna, bez ikakve potrebe za prichu a najgora je bila prateca muzika.
Filozofija je plitka, neoriginalna i usiljena, Morpheus je bleda slika sebe iz prvog dela (nema nista pametno da kazhe).
Film je mogao 'ladno da bude kraci bar pola sata - bez rave/sex scene i makljazha, ali onda bi se morali zadovoljiti sa prihodom od samo jedne epizode, dodushe od recimo 2.5-3 sata, bez boranije :mrgreen:

nIce Cream je napisao(la):
Znate scenu kada Neo pokretom ruke unisti strazare u stvarnom svetu pri kraju filma??

Ja sam pomislio posto su tik posle dosle one njihove letelice,da su oni ustrvari ispustili EMP pa ih tako unistili a Neo posumljao da ima i tu neke moci,ali ko ce ga znati.
Znam samo da mi prija cela ta prica,nekako me odlepljuje od ove stvarnosti, ia ako to ucini pojedincu film je uspeo.Prica fantasticna za sve prave ljubitelje SF zanra,malo sto neko kaze da ima rupa,ali one sluze bas za razmisljanje,samo ne razmisljajte previse da i vas Agenti nebi pronasli i iskljucili :)

PS.-Ortak me zvao pre neki dan na DVD projekciju Matrixa2 preko projektora,o cemu se rapravo radi neznam,raspitujem se.Ali znam da nikada nije ta kuca imala pirate...

OptiPlex je napisao(la):
I shvatimo da je Sloba Arhitekta zadnjeg nivoa i istovremeno boss kog treba ukloniti da iskoracimo iz Matrixa u stvarnost...gde nas docekaju ovi "nasi" ;P :mrgreen:

Ma,ne decko...Neo je ustvari premaskirani Djordj Bush koji se bori za slobodu i pravdu,a stvaraoci matrixa su zlobni Sadam i Bin Laden....na kraju 3-eg dela filma izacice i poternica za ovom dvojicom zlobnika :mrgreen:

p.s.Jeste da je offtopic :rtfm: ,ali sam morao ctp;

Nazad
Vrh Dno