Šta je novo?

Margine u .pdf fajlu

Slayer

Čuven
Učlanjen(a)
17.01.2001
Poena
650
OK, imam neke text fajlove (konkretno poglavlja iz knjige na faxu) koja imaju enormne margine. U originalu su stavljene tako i totalni je waste prostora da se tako stampa. A i sitno je previse. Kako mogu da ubijem tj. smanjim margine u .pdf-u?

Iskoristi opciju zoom prilikom štampanja. Mogućnost Acrobata da zumira dokument i da ga tako odštampaš.

on zumira ali zadrzava levu i gornju marginu, pa zoomiranje pocinje ne od ivice lista nego od unutrasnjeg spoja gornje i leve margine... To ne ide. Treba mi bas savet kako da operisem sa marginama.

Imas opciju koja se zove "print -> current view" gde stampa ono sto se vidi na ekranu, tako da na taj nacin mozed da utices na margine.
Obrati paznju na opciju Page scaling jer ona moze da utice na margine.

ne pomaze :( Nista kod stampanja ne pomaze, sve sam vec probavao. Bukvalno mi treba neki pdf editor, da mogu da operisem sa marginama

Pazi, ovako. PDF je vrsta fajla kod koje ti nemaš neki veliki izbor akcija nad dokumentom. Barem ne u Reader-u. Al' ga sročih...

Jedino što bi tebi eventualno moglo da pomogne je InDesign i to što novija verzija.

Ali, da se opet vratim na moj prvi post... Probaj sa zumiranjem dijela strane i zapamti da nikad nećeš moći da podesiš sve idealno. Uvijek ćeš na jednoj strani papira imati malo (ili puno) lufta. Na to moraš jednostavno da se privikneš.

Pozdrav.

Advanced editing / crop tool
Posle samo "fit to printer margins" i to je to.

Poslednja izmena:
gde si nasao advanced editing keve ti?

Adobe Acrobat 7.0 Professional

Prilozi

• advanced editing.png
    advanced editing.png
    59.3 KB · Pregleda: 69
jos samo da skinem sedmicu :d

hvala :)

Adobe Acrobat v7.0 Professional Multilanguage.rar 89% Completed :d

thanks anyway ;)

inace ni sesticu nemam. Ja sam u prvom trenutku mislio da je to reader...

THNX to kibob, uspeo sam to sto sam hteo! Hvala puno!

mozete ugasiti temu

Vrh Dno