Šta je novo?

Mapiranje tastature u XP

• Začetnik teme Začetnik teme dendi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

dendi

Čuven
Učlanjen(a)
11.03.2003
Poena
601
Da li postoji mogucnost da se mapira tatatura u XP-u kao i u win98 pomocu Jankovog mapera npr. :rocket:

Hvala!

Postoji nekoliko programa tog tipa. Cini mi se da se jedan zove Keyboard Mapper 2000 🙂
Bio je skoro u Digital-u clanak o domacem programu koji radi istu stvar sa gomilom dodatnih mogucnosti, a postoji u vise verzija (Lite, Pro, Expert)...

dendi je napisao(la):
Da li postoji mogucnost da se mapira tatatura u XP-u kao i u win98 pomocu Jankovog mapera npr. :rocket:

Hvala!
a cemu mapiranje?

ukljucio sam latinicno pismo i ne dopada mi se raspored tastera (z, y, @, navodnici, zagrade i slicno)..

Bio je skoro u Digital-u clanak o domacem programu koji radi istu stvar sa gomilom dodatnih mogucnosti, a postoji u vise verzija (Lite, Pro, Expert)...

Keyboard Layout Manager,
link za isti

Odlican, aali odlican programcic

Medium varijanta je vec sasvim sasvim funkcionalna

Pozdrav

Win XP - zamena mesta slovima

Kako da zamenim mesta "Caps Lock"-u i "Tab"-u?
Crkla mi je tastatura tako što je prestao "Tab" da radi pa dok ne kupim drugu da se poslužim na ovaj načina ako može?

BTW, ZoNi je ranije kačio ".reg" fajlove za izmenu pozicija tasterima, 1 od njih koristim na svakoj mašini i to je naj koji "Win" dugmad pretvara u "Volume Up & Down" (kojih nema na ne-multimedijalnim tastaturama) a "Scroll Lock" pretvara u "Win" dugme...

BTW2, guglao sam i na Google-u u "van njega" ali ne mogu da nađem niakav živ link ili sajt ka nekom takvom programu?!?

brate mili ... pa tastature su barem jeftine to je potrosna roba kao toalet papir naprimer 🙂

Da ali ako imaš izbor da kupiš samo toalet papir kroz koji prođu prsti prilikom upotrebe onda 'beš toalet papir koliko god da je jeftin... 😉
Dok ne stigne nešto pristojnog kvaliteta sa pristojnom cenom (M$ koji se očekuje ovih dana) ja moram da se poslužim postojećom tako da mi tvoj post nikako nije pomogao i ne vidim njegovu (dobronamernu) svrhu... 😉

Ili bilo koji drugi keyboard layout manager.

Valjda sam ga ubo 🙂

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Keyboard Layout]
"Scancode Map"=hex:00,00,00,00,00,00,00,00,02,00,00,00,0F,00,3A,00,00,00,00,00

Kod mene je ovako:

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Keyboard Layout]
@=""
"Scancode Map"=hex:00,00,00,00,00,00,00,00,05,00,00,00,5b,e0,46,00,30,e0,5c,e0,\
2e,e0,5b,e0,20,e0,5d,e0,00,00,00,00

SR slova, latinica.
(prevelika razlika u odnosu na ovo tvoje)

[neozbiljno]Ako mi kažeš kako sa tim programom da još nekom tasteru dodelim "Tab" funkciju ja ti dam ovu tastaturu što joj ne radi "Tab"! :d[/neozbiljno]
[ozbiljno]Nisam uspeo sa njim da uradim ono što mi treba, kao ni sa M$ programom.[/ozbiljno]

Kod mene je ovako:

SR slova, latinica.
(prevelika razlika u odnosu na ovo tvoje)

Naravno da se razlikuje kad si premapirao pola tastature 🙂
promeni to 5 u 6 i dodaj jos 0F,00 u 3A,00

iliti

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Contro l\Keyboard Layout]
@=""
"Scancode Map"=hex:00,00,00,00,00,00,00,00,06,00,00,00,5b,e0 ,46,00,30,e0,5c,e0,
2e,e0,5b,e0,20,e0,5d,e0,0F,00,3A,00,00,00,00,00

SVAKA ČAST! :happy:

Ne bih hteo da ispadnem nezahvalan ali ako ti nije mrsko objasni mi (nauči me) kako si to uradio?

:wave: :Klanjanje

Mozes ovim programcetom a mozes i peske 8 x 00, pa koliko remapiranja imas +1, 3 x 00, pa sta hoces da dobijes, kojim tasterom, 4 x 00. Naravno treba ti i tabela. Imas je ovde
http://www.usnetizen.com/fix_capslock.php ali ce ti lakse biti sa programcetom iz gornjeg posta

Nazad
Vrh Dno