Šta je novo?

Mapa Beograda

Civil

Slavan
Učlanjen(a)
18.08.2005
Poena
380
Postoji li neka detaljna on-line mapa Beograda sa ulicnim brojevima, eventualnom mogucnosti zuma itd. ? Planplus je bukvalno bruka i sramota na sta to lici! A ranije nije bio los! Sada je katastrofa!

Konkretno, zanima me ulica Juzni bulevar.

P.S. Jos bolje ako nije online nego da mogu da je skinem sa neta.

Poslednja izmena:
Magic map, neznam gde moze da se nadje davali su je uz neki casopis koliko znam

Pa ja rekoh gore da je Planplus uzasan! Ranije je bio dobar ali od kada su ga "unapredili" potpuno je neupotrebljiv.

Jeste novi Plan Plus poprilično uništen i osakaćen, takođe i komecijalizovan... reklame svugde... ali Južni Bulevar imaš... al koristi naša slova! Piši Južni Bulevar i naći ćeš ga ;)

Shta te zanima na Juznom Bulevaru,znam ga uzduz i popreko napamet:D

Konkretno, zanima me neko gradiliste tj. da vidim gde se tacno nalazi. Tu bi trebalo da se do sledece godine izgradi stan gde moji planiraju da uzmu neku gajbicu... nalazi se preko puta nekog Opelovog servisa, broj je recimo 124 ili 126 ili tako nesto... tu se gradi kao neki stambeni blok... Vezano za ovo sam postavio topic http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=114902 mozda mozes da mi kazes nesto povodom toga.

Nasao sam na Planplus JB ali kada upisem broj on mi kao izbaci neki rezultat ali to ne moze da se odzumira ni nista, tako da ne vidim koje su ulice okolo kako bih mogao da imam uvid u to gde se nalazi.

Jeste,to ti je u "gornjem" delu juznog bulevara,znaci od autokomande ka zvezdari...Imash Opelov servis sa leve strane,to im je i prodajni salon,prekoputa toga ti je Dushan Dugalic ili neka od tih specijalnih shkola( ne shalim se),video sam natpis,i sve u svemu fin kraj,sve je blizu...Ako treba josh neshto pitaj

Postoji plan koji se zove BeoInfo ako se dobro secam, malo je starija varijanta, ali mnogo detaljnija od Plan Plusa. Sto ne bi pogledao lokaciju u Google Earthu?

Nesto mi je mrzak taj program a i mislis li da ima detaljno uradjen Juzni Bulevar? :) Sumnjam... ;)

Sinoc sam bash prolazio tuda,tj tamo gde ce da ti bidne zgrada...Zgrade se vec uveliko rade,ima ih vishe u nizu...Bio je mrak,ali mi se cini da su betonjerke(ne mora da znaci da sam u pravu,nisam 100% siguran),a u betonjerki ne bi kupovao stan u 21 veku pa nema shanse!Tako da bolje se raspitaj,a ja cu josh jednom proci pa cu videti...
Pozdrav

Ne znam sto ti je mrzak BeoINFO! Ja imam neku verziju 3.01 i skroz je oK, ne znam da li ima novijih verzija. Mozda je program malo sporiji zbog vektorke grafike ali zato ima sve sto ti treba. E sad naravno, on nije on-line, vec moras da "odresis kesu". ;)

Odeš na beograd.org.yu, pa odatle klikneš na link za PlanPlus i dobiješ ortofoto snimak preko koga ide planplusova mapa.

A ima li neko skeniranu mapu Beograda? Pozeljno sto vecu/detaljniju, ja trazio preko google images i slaba vajda... Hteo bih da prepravim jedan programcic koji posle takvu mapu moze da prikazuje na mobilnom (bilo koji sa Javom), a ne mogu nigde da nadjem zgodan fajl za seckanje :)

Imas Google mobile maps, i to radi savršeno... Uskoro neće biti stvari koje Google neće podržavati...

@Violinista To brate, sto mi neko ranije nije rekao za to!? Nisam imao pojma da Google ima MAPS u sebi! Znaci, otisao sam na to, i bukvalno video svoju zgradu u kojoj sada zivim. Video sam i mesto na kojem se gradi zgrada koja me je zanimala. Super stvar, stvarno!

Imas Google mobile maps, i to radi savršeno... Uskoro neće biti stvari koje Google neće podržavati...

Ako se ovo odnosilo na mene, probao sam i sto se plana grada tice neupotrebljivo je (nacrtan je samo autoput :D), a na satelitskim slikama ulice nisu obelezene... Plus sto stalno svlaci neke silne kilobajte. Ovo bi bilo mnogo prakticnije, cela mapa je vec u telefonu, uvek dostupna i to prilicno fino izgleda ako se odradi sa dobrom slikom - ako nekog interesuje evo i linka: http://jtrustn.byethost12.com/streetmaps.html
Komsije imaju odradjen plan Zagreba, cak i linije nocnog prevoza (u principu moze bilo koja slika da se "ubaci" u program, i onda zumira, skroluje i slicno)

Aj ako neko nađe sliku Beograda koja dobro pasuje u gorepomenuti program, nek da link do iste.

poz

Ljudi drzite se teme a sta ce pokretac da radi i kako ce da nadgleda gradiliste - njegova stvar.

Nazad
Vrh Dno