Šta je novo?

Mapa Amiga korisnika

novosadjanin

Cenjen
Učlanjen(a)
27.05.2009
Poena
151
Reko,

mozda bude interesantno da se vidi koliko nas ima 🙂

Na adresi http://map.minimig.net/ se nalazi mapa amiga korisnika. Mislim da je trenutno cifra preko hiljadu a pre nedelju dana kada sam se prijavio je bilo osamstotinjak...

Na mapi, nas iz Srbije ima samo pet mada sam siguran da je broj veci.

Uzdravlje

Ja se dodao, al se nesto ne pojavljujem na mapi. Jel treba da prodje neko vreme ?

Da, treba da ti dodje mail pa ce se onda pojaviti. Tad zatrazi novu sifru ako u buducnosti nesto budes mijenjao.

Koristim jA1200 050 ali google: ime, prezime, ulica i broj... :eyebrows:
evo sad cu...
:smash:
:-devil-::whip:
:smash:

Tek mi je sada stigao mail. Kaze ne moze zato sto sam uneo samo Beograd. Mora precizno, ulica, broj da namestim tacku na mapi bla bla.
Pazi da necu...
Eto odgovora zasto ima tako malo unosa, nece ljudi da se maltetiraju toliko. A realno da nas ima mnogo vise.
Jedna fina ideja upropascena nepotrebnim smaranjem.

Može mali off

Šta može dase uradi danas sa amigom? Odnosno za šta je koristite

Ja ih jednostavno obozavam.

Ne b i se baš sa tim složio jer mašine koje su kontrolisale Apollo misiju sad su neupotrebljive.

Dakle pitanje je da li uključiti računar i npr. igrati igricu od pre 20 godina, da li je to svrha

Jos jedan mali OFF...........A sta fali igricama od pre 20 godina ? 🙂

@Kritika
Kompleksno pitanje si postavio. Pre svega trebalo bi da znamo da li si ti koristio Amigu pre 15-20 godina i za sta si je koristio ?

Može mali off

Šta može dase uradi danas sa amigom? Odnosno za šta je koristite

Prvo pitanje bi bilo sa kojom amigom, na koju mislis, jer ako cemo i ove nove ppc (sa g3,g4 procesorima) svrstati u to onda je pravo pitanje da li danasnji PC moze da uradi bar pola onoga sto moze amiga sa os4.1 ili morphOS2.6. Ako cemo gledati starije modele zaista je impresivno sta moze 7 ili 14 Mhz da uradi. Al na kraju krajeva ne znam ima li boljeg osjecaja nego pokrenuti igricu koju si igrao prije 15 i kusur godina, sa onim prepoznatljivim zvukom, grafikom. Sjecati se fazona koje si nekad koristio da predjes neke nivoe. Jednostavno Amiga ima dusu njeni cipovi imaju imena i svako ko je ikad koristio trudio se da razumije kako ona funkcionise i nikad je nije dozivljavao kao tek jedan dio tehnoloskog krsa koji je oko nas. PC je totalna suprotnost ovome svemu, gdje je vecini korisnika bitno samo da racunar radi, dok o njemu ne znaju nista niti ih zanima. Svaki Amiga korisnik je bar nekad uzeo lemilicu u ruke i pokusao da napravi neki dodatak za svoj racunar, da cita o njemu i da udje u sustinu stvari. Uprkos sirovoj snazi PC racunara i ogromnim mogucnostima sve se na njima cini poslovno, pa i igrice, i ta teznja da se dodje do nekog grafickog savrsenstva, gdje postaje suludo da se "to" uopste i zove igricama. Da li je mozda nostalgija u pitanju, da li nas Amiga vraca u djetinjstvo, da li nas podsjeca na prijatelje i beskrajna druzenja uz poluispravne dzojstike, mozda i hvala joj na tome.

Nazad
Vrh Dno