Šta je novo?

manje mhz i latencije ili vise mhz i latencije?

DARK SIDE

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
04.01.2005
Poena
470
Plocha asus p5ld2-945.Planiram kupovinu ddr2 kingston hyperx 1 giga dual chanel(2x512).Obzirom da postoji vise modela sa razlicitim brzinama i latencijama pitam:
Dali da idem na 900mhz i cl4 ili na 400 mhz module sa cl2?Ili na neshto izmedju?Kompjuter koristim za multimediju,kompresiju i igranje.Neznam koliko gubim sa cl4 ako moze da cepa 900mhz?Ili mi je bolja sporija sa boljim odzivom?Ma pojma nemam sta da kupim....
Nude mi:
Kingston - HyperX 1GB DDR2 PC800 CL4 (in pair) 246,03 EU
Kingston - HyperX 1GB DDR2 PC400 CL2 (in pair) 246,03 EU
Kingston - HyperX 1GB DDR2 PC500 CL3 (in pair) 306,45 EU
Kingston - HyperX 1GB DDR2 PC900 CL4 in pair 338,54 EU
U obzir znaci dolaze samo kingston RAM memorije.

Poslednja izmena:
Zar je moguce da nema neki test o tome? Jesi li uopste trazio po netu?

Ma jesam ali su na par mesta tako trabunjali da sam se iznervirao...nista konkretno...ako je neko probao ove varijante on ce najbolje znati sta i kako...zato i pitam.Znam da na forumu ima ljudi koji su menjali veliki broj memorijskih modula i eksperimentisali,pa sam pomislio da prochitam misljenja ako imaju iskustva sa kingston hyperX..

DARK SIDE je napisao(la):
Plocha asus p5ld2-945.Planiram kupovinu ddr2 kingston hyperx 1 giga dual chanel(2x512).Obzirom da postoji vise modela sa razlicitim brzinama i latencijama pitam:
Dali da idem na 900mhz i cl4 ili na 400 mhz module sa cl2?Ili na neshto izmedju?Kompjuter koristim za multimediju,kompresiju i igranje.Neznam koliko gubim sa cl4 ako moze da cepa 900mhz?Ili mi je bolja sporija sa boljim odzivom?Ma pojma nemam sta da kupim....
Nude mi:
Kingston - HyperX 1GB DDR2 PC400 CL2 (in pair) 246,03 EU
Kingston - HyperX 1GB DDR2 PC500 CL3 (in pair) 306,45 EU
Kingston - HyperX 1GB DDR2 PC900 CL4 in pair 338,54 EU
U obzir znaci dolaze samo kingston RAM memorije.

Ekstremisto ,) , samo Kingston? Zašto? Zato što je poznat brend? NHF...

Inače, copy/paste, ili ne, adekvatno je DDR400, odnosno PC3200.

Pre svega, CAS parametar jeste bitan, ali ne i odsudan. Realno, ne vezano samo za DDR2, frekvencija &/vs. parametri. Frekvencija odrеđuje teorijski memory bandwidht, parametri su realni limitatori. Kao koristan izvor podataka i informacija, pročitaj thread http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=89872&highlight=WSTREAM.

Moderator Sasa i member M M dali su korisna mišljenja u thread-u http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=86955&highlight=memorija.

Na http://www.pcmoddingmy.com/content.php?review.331 imaš kompletan review o Kingston HyperX PC7200 DDR900 1GB Kit.

Nadam se da sam makar ukazao, ako nisam pomogao.

:wave:

Poslednja izmena:
Ekstremisto , samo Kingston? Zašto? Zato što je poznat brend? NHF...
Imam dobar rabat u Pakomu a oni su slepci po obicaju kad je gama proizvoda u pitanju....imaju samo PQI i Kingston...pa eto...zato Kingston......na bench@ forumu nisu konkretno objasnili dali bez obzira na cl5 latenciju modul od npr.900mhz radi bolje od modula sa nizom latencijom i manjom brzinom...ali hvala ti u svakom slucaju.Ako neko ima konkretnu tabelu sa testova(ja niosam nashao) ili da mi pojasni ovo-bio bih zahvalan...neznam sta da kupim...hteo sam ovu sto cepa na 900mhz ali ona latencija od 5 me je zaprepastila...

ok/nashao sam konachno tabele...hvala..situacija je jasnija...bez obzira na latenciju...oni mhz rade svoje...kod ove na 900mhz je ipak overclock potreban da bi se izvukao neki kvalitet sto je minus za nju...videcu...

Moze ovo:

Think about it this way, a car built for drag racing can go dead straight super fast, but cannot maneuver as well as an F1 race car. Likewise, the F1 racer is good in the corners but will be left in the dust on the drag strip. In other words, today's high speed memory modules are built for one thing only, and that's top speed, where timings really aren't considered all that much.

As we've mentioned in numerous PCstats reviews, memory timings play a key role in terms of overall system performance. More so in 3D based applications which do not need a great deal of bandwidth, but rather quick access between the various pieces of hardware within the computer.

Ja imam tu plocu i moj ti je savet da uzmes:
Sve ostalo je po meni bacanje para u odnosu na ono sto dobijas. 800MHz ram ce ti raditi sinhrono sa 800MHz FSB procesorom. Imas opciju u BIOS-u da izaberes 800MHz iako zvanicno nije podrzano. Sve preko 800 je OC.

Ja imam tu plocu i moj ti je savet da uzmes:
Sve ostalo je po meni bacanje para u odnosu na ono sto dobijas. 800MHz ram ce ti raditi sinhrono sa 800MHz FSB procesorom. Imas opciju u BIOS-u da izaberes 800MHz iako zvanicno nije podrzano. Sve preko 800 je OC.
Upravo sam i ja juce izvukao ovakav zakljucak pa ce tako i biti....u svakom slucaju hvala na pravom odgovoru...samo si potvrdio moju odluku...takodje hvala svima na postovanju adresa sa testovima...procitao sam....Pozdrav!!!

Good luck i obavezno javi utiske posto mozda ce nekome zatrebati. I veliko je cudo i razocarenje da ovaj forum nema ovako nesto. Poz :)

Uzeo ddr2 hyperX 900 mhz.Nisam testirao,ali evo na netu nadjoh neke odgovore:
1. Switching from CL5-4-4-15 to CL4-4-4-10 is roughly equivalent to increasing Memory speed by 27Mhz.

2. Switching from CL4-4-4-10 to CL4-3-3-8 is roughly equivalent to increasing Memory speed by 7Mhz.

3. Switching from CL4-3-3-8 to CL3-2-3-4 is roughly equivalent to increasing Memory speed by 13Mhz.

For example, if I lose 30Mhz of memory speed going from CL5 to CL4, according to (1), 30Mhz loss > 27Mhz increase, so it is NOT worthwhile lowering to CL4.

If on the other hand I lose only 20Mhz of memory speed going to CL4, 20Mhz loss < 27Mhz increase so in this case it IS worth it.

Prilozi

• 39.jpg
    39.jpg
    32.6 KB · Pregleda: 46
Poslednja izmena:
Vrh Dno