Šta je novo?

Mandriva 2010 i JDownloader

DarkHorus

Slavan
Učlanjen(a)
03.11.2007
Poena
319
Ostade mi josh jedna stvar da sredim na Lindzi pa da prelazak sa Win bude potpun:
- JDownloader. Naime, preko online podrske sto pruza Mandriva (preko RPMDrake-a) sam sredio Javu i sve ostalo neophodno da bi se pokrenuo JDownloader. Medjutim nece. Pokusao sam i iz konzole da ga pokenem, ali kaze da nije validna java aplikacija. U cemu je stos? Skinuo sam "linux" distro JDownloadera sa sajta u *.rpm formatu, pokrenuo, ona se samo otpakovao, tj. nije se instalirao. U folderu gde je otpakovan postoje dva executabilna fajla: JDownloader.exe i JDownloader.jar. Jasno exe nije nishta za lin, a ovaj drugi pokrenuti ne mogu. Ima li neko iskustva s ovime? Ili barem ideju? :mad:
PS: probao sam da pokrenem vishe verzija cak i one koje "su za win" - pokretanjem *.jar fajla. Medjutim rezultat - isti!

jel ti je java ok instalirana?
meni na ubuntu desni klik na jar pa run with java runtime...
napravis takav sh file, koji ce pozivati java -classpath=JDownloader.jar, ovako iz glave...

Da li si probao jd.sh skriptu koja sluzi za instalaciju jdownloadera sa njihovog sajta?
Meni radi odlicno na Ubuntu-u i CentOS-u.

http://212.117.163.148/jd.sh

Na Fedori 12 (a i na predhodnim fedorama) pokrecem preko .jar i sve radi just fine. Samo najnovija java i uzivaj.

MAndriva sama po sebi instalira najnoviju javu...
Samo jos jednu stvar moras da uradis ako imas Nvidiu... Moras da predjes na bar 190 driver, inace ce ti svi java programi tipa JD-a, media servera i sl bagovati KDE.....

Nazad
Vrh Dno