Šta je novo?

Mandrake Linux9.1

lordbaal

Čuven
Učlanjen(a)
22.07.2003
Poena
601
Jedno pitanje: Instalirao sam gore pomenuti sis na tri particije(ukupno oko 4GB). Kako da ga deinstaliram?

Obrises linux particije normalno iz windowsa (iz administrative toolsa / storage) ili iz command prompta sa fdisk ili nekim drugim alatom tipa partition magica.

Ukoliko si instalirao i neki boot manager u master boot record (lilo ili grub, npr), njih ces ukloniti odatle sa "fdisk /mbr" iz command prompta.

Dakle, slobodno ubijes particije partition magick-om, a potom sa sistemske diskete ili butabilnog cd-roma nakon sto selektiras repair console-u ukucas fix mbr, i kad te pita da li to stvarno hoces ti lepo potvrdis.

moja preporuka: ne koristi partition magic. suvise bola sam video da je taj program ljudima naneo 🙂 ubi particije iz windowsa i uradi fixmbr kao sto je silver napomenuo

Miroslav je napisao(la):
moja preporuka: ne koristi partition magic. suvise bola sam video da je taj program ljudima naneo 🙂 ubi particije iz windowsa i uradi fixmbr kao sto je silver napomenuo

Ako je bilo problema, to je zbog neznanja rukovaoca. Brisanje particije sigurno nije opasna operacija.

Takodje sam radio stvarcice sa Partition Magick-om XXX puta, i upravo ovakve stvari sa Slinuxima i nikad nisam imao problema.

Zakljucak - problem je do Miroslava i ostalih ljudi :mrgreen:

Jos jedno nadovezivanje: u Windowsu XP pro koristim malko "zastareli" Partition Magic 7.0 i sve je UVEK bilo kako treba i sa NTFS particijama kao i sa Linux-ovim. Dakle, dobar je taj Partition Magic. ctp;

dbaja je napisao(la):
Jos jedno nadovezivanje: u Windowsu XP pro koristim malko "zastareli" Partition Magic 7.0 i sve je UVEK bilo kako treba i sa NTFS particijama kao i sa Linux-ovim. Dakle, dobar je taj Partition Magic. ctp;

"Za sve postoji prvi put" pa i za PM

If you've "been around" enough, you'd see.

Nazad
Vrh Dno