Šta je novo?

Mandrake Linux 9

raindog

Čuven
Učlanjen(a)
08.10.2002
Poena
649
jel neko istalirao Mandrake Linux 9... interesuje me kako radi i da li vredi preci sa prethodne verzije na ovu

Ja sam danas instalirao Mandrake 9, ali ne znam kako da ti pomognem jer sam totalni pocetnik. Ako ti nesto znaci, instalirao sam ga lakse nego windows, sve je sam prepoznao osim modema (koji jedva radi i pod windows-om).
Sigurno ces naci mnogo vise na
www.mandrake.co.yu , tamo sam i narucio
3CD-a !!!
Pozdrav !!!:) :) :)

Trebalo bi da je konacna. Imas na njihovom sajtu (mandrake.co.yu) forum pa vidi. Ja sam teski pocetnik pa nisam od velike pomoci !
Pozdrav !:)

Gringo je napisao(la):
Trebalo bi da je konacna. Imas na njihovom sajtu (mandrake.co.yu) forum pa vidi. Ja sam teski pocetnik pa nisam od velike pomoci !
Pozdrav !:)

Jeste, finalna verzija je iza¹la.

Mandrake 9.0

Taj OS je ODLICAN, mozete da instalirate Win igre na njega uz pomoc
winex programa (to je ustvari emulator Windowsa) i ima punoooo
puno toga sto bi se moglo pozitivno reci o njemu.
U svakom slucaju 9.0 je najbolja!
Otidjite na www.mandrake.co.yu za daljnje informacije.
Linux RULES!!!!

ma Rad Hat 7.3 RULEZ :p

cheers

Re: Mandrake 9.0

Nostromo je napisao(la):
mozete da instalirate Win igre na njega uz pomoc
winex programa

To moze i RedHat 7.3 :D Nije valjda poenta instaliranja Linux-a igranje Windows igara...

To moze i RedHat 7.3 Nije valjda poenta instaliranja Linux-a igranje Windows igara...

Pa nije to poenta, poenta je u tome da to nece da funkcionise fenomenalno kao na Mandraku, u sustini na svaku Linux platformu ti mozes da instaliras winex bez obzira na to koja je to distribucija,
ali bih ti postavio jedno pitanje, kako mislis da animiramo klince da se bave Linuxom kada microsoft sa svojim smecem preplavljuje trziste?
Normalno je da sve pocinje sa igranjem, i poenta i jeste u IGRANJU.
Kada bude bilo Linux igri dovoljno, onda nam nece biti potrebni
takvi emulatori za Win igre.
Osim toga, u Linuxu je, kao sto znas, moguce sve, cak i vise uraditi nego u bilo kom Windows-u, ako cemo bas o tome.

Na www.mandrake.co.yu sam nasao link za Corel-ov PhotoPaint za Linux. Naravno nisam ga skin'o jer tezi 92 mega. Moje pitanje je kako zameniti nedeostatak 3d programa u Linuxu (3ds max, maya, bryce...) ?!?
Pozdrav:)

Imas i mayu za linux, cak ima i da se skine sa warez sajtova.

U cemu je razlika izmedju Mandrake-a i Red Hat-a ?

DusaN je napisao(la):
Imas i mayu za linux, cak ima i da se skine sa warez sajtova.

Hmm, Ja sam poterao mayu na mom Slacku...steta sto nemam RAM-a da se igram sa time

Za video obradu na linuxu nije los MainActor, uz gomilu dodatnih DV programcica.

Zaista bih bio zahvalan ako mi neko kaze, da li ipostoji neki muzicki program za Linux. Mislim na programe za obradu zvuka poput SoundForge-a, Qbase-a...
Ajd' ako znate recite svega vam !!!
Pozdrav !!!:)

Gringo je napisao(la):
Zaista bih bio zahvalan ako mi neko kaze, da li ipostoji neki muzicki program za Linux. Mislim na programe za obradu zvuka poput SoundForge-a, Qbase-a...
Ajd' ako znate recite svega vam !!!
Pozdrav !!!:)

Potra¾i malo na http://freshmeat.net/

Vrh Dno