Šta je novo?

Malo virenja u pixele S1IS i Z2

ISO200 ako smem da primetim... Makar po mom iskustvu.

nesharm je napisao(la):
Vecina Canona kashljuca sa ISO100 pri slabijoj svetlosti (pa cak i sa blicem). Npr, moj G5 ima isti problem (vidi se sum), i A70 je imao, itd. Tu sam naucio da je najbolje da slikam sa ISO50, ili da jednostavno ne slikam uopste ako ne moram :).

Da ali kenon je dosta konzervativan sa svojim ISO vrednostima. ISO50 na kenonu odgovara ISO100 na drugim aparatima, ISO100 ~ ISO160 na ostalim.

kanon ima sjajnu osibinu (makar moj a70, a mislim i ostali), da je ko pravljen za noise ninju.
njegov shum se odlicno cisti, a zadrzi detalje.

Moram i ja jednu da spomenem oko Canona i ISO/shuma, a to je da šum, makar po mojoj oceni, nelinearno raste, pogovoto na ISO200 i 400... Nažalost.

Alexandar je napisao(la):
Da ali kenon je dosta konzervativan sa svojim ISO vrednostima. ISO50 na kenonu odgovara ISO100 na drugim aparatima, ISO100 ~ ISO160 na ostalim.
Istina, i to sam uporedjivao (bas sam bio dokon :D ) i canon-ov (S1IS) iso je za ~ "1/3 blende" brzi od ekvivalentnog minoltinog (Z2) iso-a.

Bane® je napisao(la):
Moram i ja jednu da spomenem oko Canona i ISO/shuma, a to je da šum, makar po mojoj oceni, nelinearno raste, pogovoto na ISO200 i 400... Nažalost.

Raste geometrijski...

Nazad
Vrh Dno