Šta je novo?

Malo saveta za OC, potrebno, čak!

latin

Čuven
Učlanjen(a)
25.02.2002
Poena
604
Potrebno mi je malo saveta za OC sledeće skalamerije:

MB: MSI 845E MAX2-BLR
PR: INTEL P4 1.8A
VGA: MSI GF4MX440 64 MB DDR + TVO
RAM: 1GB PQI 2100 DDR
HDD: 40.0GB SEAGATE Barracuda ATA IV, RPM 7200, UATA/100
x 2 KOM (VEROVATNO U RAID 1)

Unapred zahvaljujem na savetima i predlozima. type;

Ne znam bas sta konkretno ocekujes da ti se odgovori ??? :( Generalnih saveta i uputstava u ovoj sobi imas koliko hoces, pa je detaljno procesljaj i prouci svaki interesantan thread, posto je teorija overclock-ovanja uvek ista a u praksi bi trebalo da se potrefi da neko bas ima istu ili vrlo slicnu konfiguraciju pa da moze da ti kaze nesto konkretno.

Ipak, dve stvari, konkretne:

Ta ploca bas nije sretno resenje za O/C, odnosno vazi za jednu od najslabijih u tom pogledu (sto ne znaci da nije dobra naravno - postoje i drugi parametri sem sposobnosti za O/C)

Koji OS upotrebljavas ? 1Gb memorije u nekim situacijama moze da pravi velike probleme, nije bitno sto su ploce deklarisane da prihvataju 2 i 3 GB ako OS ne zna da s njom manipulise...

drapin je napisao(la):
Ta ploca bas nije sretno resenje za O/C, odnosno vazi za jednu od najslabijih u tom pogledu (sto ne znaci da nije dobra naravno - postoje i drugi parametri sem sposobnosti za O/C)

Ne da nije sretno resenje nego je najgora moguca.Ipak su ASUS i GIGABYTE zakon za O/C:D

Cvele je napisao(la):
Ne da nije sretno resenje nego je najgora moguca.Ipak su ASUS i GIGABYTE zakon za O/C:D
Ma u pravu si, nego nisam hteo coveka bas da ubijem u pojam pa sam se malo "diplomatski" izrazio :D

Cvele je napisao(la):
A bre Cvele otkaci se vise od kombinacije,Gigabyte i OC.Zapenio si sa GA,koliko god se trudio, ni na jednom OC forumu nema sanse da iskopam pojedinca koji tvrdi isto sto i ti.Sto se tice P4 ,zapamti
No1. ASUS P4T-E i RDRAM 1066
No2..........
No3..........
No4.Razni modeli ASUS i ABIT
...
...
...
...
No.2694 Ostala boranija:D

simpson H je napisao(la):
A bre Cvele otkaci se vise od kombinacije,Gigabyte i OC.Zapenio si sa GA,koliko god se trudio, ni na jednom OC forumu nema sanse da iskopam pojedinca koji tvrdi isto sto i ti.Sto se tice P4 ,zapamti
No2..........
No3..........
...
...
...
...
No.2694 Ostala boranija:D

Ne valja ti rangiranje. :D :D

No2..........
No3..........
...
...
...
...
No.2694 Ostala boranija
No.2695 GIGABYTE :D :p

Dobro ajde GIGABYTE NE VALJA ZA O/C!!!!!!!
Jel sad sve ok?:D

Cvele je napisao(la):
Dobro ajde GIGABYTE NE VALJA ZA O/C!!!!!!!
Jel sad sve ok?:D

Nije! Sad za Simpsona moras da uhvatis 3 preletaca sa AMDa na Intel i za Acu tri sa Intela na AMD. :)

Izgleda da ce Simpsonu biti laksi posao :)

HAHAAHAHAAHAH

Kakva je ovo ekipa ,ljudi sa vama se nasmejem do suza:p :p :p

Pozdrav

Pa dobro, vi se ispričaste, a ja ne dobih ni jednu korisnu r

Narode OC-ovski!

Ja sam zamolio ako neko može da mi da neku sugestiju, kao npr:

- na koliko se može dići ova kombinacija,
- da li može da OC-je video karta,

ili nešto slično, pošto nemam baš vremena da visim non-stop na netu.

Što se tiče OS-a, tu nema problema jer tu ide XP SP1.

Ako neko može da mi napise par reči, bio bih zahvalan, a i ako ne može, šta da se radi.

Re: Pa dobro, vi se ispričaste, a ja ne dobih ni jednu koris

latin je napisao(la):
Narode OC-ovski!

Ja sam zamolio ako neko može da mi da neku sugestiju, kao npr:

- na koliko se može dići ova kombinacija,
- da li može da OC-je video karta,

ili nešto slično, pošto nemam baš vremena da visim non-stop na netu.

Što se tiče OS-a, tu nema problema jer tu ide XP SP1.

Ako neko može da mi napise par reči, bio bih zahvalan, a i ako ne može, šta da se radi.

Pa mislim da smo ti na pocetku sve rekli...

Re: Re: HAHAAHAHAAHAH

Cvele je napisao(la):
Pa da nema mene ti ne bi mogo bas toliko da se smejes:D :D :D
Ma Cvele prijatelju,mozda malo preterujem kada te nagazim ali nemoj to primati previse k' srcu,jednostavno nemogu a da ne ubacim nesto:D .

NHF,ok?

Re: Re: Re: HAHAAHAHAAHAH

Ma Cvele prijatelju,mozda malo preterujem kada te nagazim ali nemoj to primati previse k' srcu,jednostavno nemogu a da ne ubacim nesto:D .

NHF,ok?

Ma sve je ok:D :DNikad se ja nisam bunio na tvoje komentare.Znam ja da sam za tebe sto se tice O/C-a niko i nista ali moram i ja da ubacim neki komentar.Pa ako se negde zeznem ti si tu da to ispravis:D :D :D
Pozdrav i do sledeceg zasmejavanja cheers

latin je napisao(la):
Potrebno mi je malo saveta za OC sledeće skalamerije:

MB: MSI 845E MAX2-BLR
PR: INTEL P4 1.8A
VGA: MSI GF4MX440 64 MB DDR + TVO
RAM: 1GB PQI 2100 DDR
HDD: 40.0GB SEAGATE Barracuda ATA IV, RPM 7200, UATA/100
x 2 KOM (VEROVATNO U RAID 1)

Unapred zahvaljujem na savetima i predlozima. type;

U biosu (ako moze, ne znam kakav je)

Fixiraj PCI na 37.5

Digni napon 10% (1.65V)

Digni magistralu na 133

snimi probene i butuj, ako se digne sistem, drndaj nesto i ako je stabilno, opet u bios, dizi magistralu vise dok se ne desi shit.

Ne zanm koliko je tvoja memorija izdrzljiva, ali posto si napisao da imas 1GB, povadi sve module sem jednog pa ovo ispituj. Setovanje za memoriju razlabavi max...

Hajde neka neko napise za o/c graficke, ja se smorio...

Pozdrav!

Hvala na savetu, jedinom korisnom savetu!

Radi sve kako treba na 133.

A ostali, izgleda koriste ovaj forum kako bi imali sto više poruka, da bi dobili što veći status.

Ako neko može i želi da nekome pomogne svojim znanjem, iskustvom ili na bilo koji drugi način, treba da pomogne, a ne da drži nekakve nepotrebne pridike o nečemu što nema veze sa životom.

Zahvaljujem još jednom na savetu.

Pozdrav !!!

Hajde posto sam bio dobar, da nastavim:
Za o/c graficke karte (NVidia) najbolji je Riva Tuner, ali posto si pocetnik, a u njemu ima svasta da se cacka, najbolje bi bilo da negde (www.guru3d.com) skiner registry entry koji se zove cool bits. Kada ga downloadujes, startuj ga. Na desktopu klikni desnim dugmetom misa, u desktop properties odaberi setings, pa advanced i trebalo bi da ti se pojavi kartica clock frequencies. Chekiras enable, trazice restart, po ponovnom dizanju sistema moci ces da menjas frekvenciju za core (ili GPU) i memory. Polako pomeras, testiras (GTA3, 3DMark demo itd) i ako je sve u redu, dizes ponovo itd. dok se opet ne desi shit. Moze se zablokirati, moze samo ispasti iz igre, a moze i da izgori (veoma retko, ali ne i nemoguce)
Uostalom, na gorepomenutom sajtu imas i dosta uputstava (guides) kako da iz svoje karte izvuces max.

Pozdrav!

Još jednom zahvaljujem studentu.

Mada nisam početnik kako misliš, opet ti zahvaljujem još jednom. Mogao sam to i sam da testiram i doteram i na mnogo veću frekvenciju od 133 FSB, koja radi stabilno i bez podizanja napona, ali nemam vremena za to. Naime mašina je za pripremu za štampu, pa mi je i potrebna, a dobro dodje i malo viška brzine. Danas sam digao na 133 MHZ i radilo je bez problema i bez porasta temperature, čak je i za koji stepen manja ????
Što se tiče grafičke, zaključio sam da nema potrebe da je dižem jer radi dosta dobro i brzo.

Još jednom zahvaljujem na pomoći, a javi ako nešto treba i tebi. Možda mogu da pomognem.

Pozdrav ...

latin je napisao(la):
A ostali, izgleda koriste ovaj forum kako bi imali sto više poruka, da bi dobili što veći status.

Ako neko može i želi da nekome pomogne svojim znanjem, iskustvom ili na bilo koji drugi način, treba da pomogne, a ne da drži nekakve nepotrebne pridike o nečemu što nema veze sa životom.
Ima ljudi koji samo nabijaju broj postova, ali to ovde nije bio slucaj.

Ovaj forum osim ozbiljne razmene saveta i informacija ima i vrlo pozitivnu atmosferu jer se ljudi na njemu i zezaju i sale i na neki nacin druze. Da toga nema bio bi suvoparan i ne bi ni upola bio ovako uspesan.

E sad ako ti nemas slisla za humor ili mozda pre - nadam se - nemas vremena za zezanje, to je vec drugi padez...

Thread jeste bio malo "otisao u stranu", ali ne vidim gde su bile nepotrebne pridike koje nemaju veze sa zivotom. Sve sto je receno stoji i tacno je ( oko MSI-ja, njegovih karakteristika i osobina drugih ploca itd )

latin je napisao(la):
Još jednom zahvaljujem studentu.

Mada nisam početnik kako misliš, opet ti zahvaljujem još jednom. Mogao sam to i sam da testiram i doteram i na mnogo veću frekvenciju od 133 FSB, koja radi stabilno i bez podizanja napona, ali nemam vremena za to. Naime mašina je za pripremu za štampu, pa mi je i potrebna, a dobro dodje i malo viška brzine. Danas sam digao na 133 MHZ i radilo je bez problema i bez porasta temperature, čak je i za koji stepen manja ????
Što se tiče grafičke, zaključio sam da nema potrebe da je dižem jer radi dosta dobro i brzo.

Još jednom zahvaljujem na pomoći, a javi ako nešto treba i tebi. Možda mogu da pomognem.

Pozdrav ...
Pa posto si vec tako lepo znao da OC sistem na,kako rece,"Mnogo vecu":D frekvenciju,sto to ne ucini sam??Bolje bi bilo da si se pre kupovine tog HW-a ovde konsultovao sa ljudima i rekao zasta bi racunar sluzio.Da si to na vreme ucinio,mogao bi da sklopis odlican racunar.Ovako za pripremu za stampu niko normalan ti nebi preporucio tu graficku kartu.Koliko se ja razumem u pripremu,tu je potrebna poprilicna vernost boja i prikaz slike, a taj MSI je nesto najgore sto sam u zivotu video,po tom pitanju.

Pozdrav

Pa posto si vec tako lepo znao da OC sistem na,kako rece,"Mnogo vecu":D frekvenciju,sto to ne ucini sam??Bolje bi bilo da si se pre kupovine tog HW-a ovde konsultovao sa ljudima i rekao zasta bi racunar sluzio.Da si to na vreme ucinio,mogao bi da sklopis odlican racunar.Ovako za pripremu za stampu niko normalan ti nebi preporucio tu graficku kartu.Koliko se ja razumem u pripremu,tu je potrebna poprilicna vernost boja i prikaz slike, a taj MSI je nesto najgore sto sam u zivotu video,po tom pitanju.

Pozdrav

Nemoj da si takav mozda covek nije imao para za Matroxa. type;

Aca je napisao(la):
Nemoj da si takav mozda covek nije imao para za Matroxa. type;

Pa bolje da je uzeo G400 umesto MSI-ja za pripremu za stampu.
Mada kad bolje razmislim, to kosta jos uvek vise od 100 evra boom

Vrh Dno