Šta je novo?

Malo pomoci

Lucko

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
20.05.2006
Poena
349
Ovako stoje stvari :)
Trebao bih da sklopim neku konfiguraciju koja bi zadovoljavala sledece uslove:
1.Intelov chipset pod obavezno
2.Dual Core procesor tipa E7xxx, eventualno neshto iz E8xxx serije
3.Racunari bi radili bez prekida, dakle 24/7
4.Ploca mora imati minimum 2 PCI slota, extra bi bilo 3 komada :), integrisana grafika nije presudna, mora imati COM port kao i LPT port
5.Kolicina rama je cca 2Gb, bilo bi dobro da date neko vashe mishljenje na relaciji memorija - ploca
6.HDD bi bila varijanta 160Gb ili 250Gb, sa minimum 8Mb cache-a
7.Dobro kucishte za mestima za dovod i odvod vazduha
8.Napajanje kvalitetno cca 400W sa ventilatorom od 12cm
9.Na njima bi bio instaliran Oracle, dakle baza podataka koja ne zauzima preko 200Mb meorije kao i odredjena Java aplikacija koja zauzima ` 150Mb memorije
10.Cena ne sme da predje nekih 400 eura

Dosada smo koristili HP modele, DX2200, DX2300 ali dolaskom DX2400 mashine od HP-a je nestao COM kao i LPT port shto je od presudnog znacaja za mashine koje su potrebne za rad, tako da se trazi alternativa tim brand-name mashinama. Da napomenem josh da su svi racunari prikaceni na UPS i da imaju stalnu vezu sa internetom.
U principu dolzae u obzir i mashine nekih drugih brand name prozivodjaca pod uslov da imaju COM i LPT portove.
Znam da nije problem sklopiti za 400 eura ok mashinu, ali dosta je bitan i life time takve konfiguracije, neki period od godinu dana se podrazumeva.
Ako imate neki predlog slobodno iznesite sve vashe ideje pa da vidimo shta mi je raditi. :)
Pozz i hvala unapred :wave:

Poslednja izmena:
Primetio sa taj trend da se sa novijih proizvoda izbacuje COM port.
Samo da napomenem postoj USB->COM adapter i kosta 10 do 25 evra. Mislim da je vecina ploca zadrzala LPT port.

Možeš da kupiš dodatnu karticu sa com portovima.
Ja sam baš na jedan HP SFF računar (ne sećam se tačno koji je bio model) ugradio jednu jer su mi trebala dva com porta i sve radi ok.

Poslednja izmena:
Dodatne PCI kartice se nisu pokazale bash najveselije u mom sluchaju, chesto se jednostavno zaglupe ili josh gore, odbijaju bilo kakvu saradnju :S:

fantomX je napisao(la):
Znam da nije problem sklopiti za 400 eura ok mashinu, ali dosta je bitan i life time takve konfiguracije, neki period od godinu dana se podrazumeva.

i ne brand masina, sklopljena od kvalitetnijih komponentni podrazumeva period od godinu dana (24/7) :)

Poslednja izmena:
i ne brand masina, sklopljena od kvalitetnijih komponentni podrazumeva period od godinu dana (24/7) :)

Pod life-time mislim na trzisni zivot ugradjenih komponenti, zbog eventualnih kvarova i zamene istih. ;)

Nazad
Vrh Dno