- Učlanjen(a)
- 20.05.2006
- Poena
- 349
Ovako stoje stvari 
Trebao bih da sklopim neku konfiguraciju koja bi zadovoljavala sledece uslove:
1.Intelov chipset pod obavezno
2.Dual Core procesor tipa E7xxx, eventualno neshto iz E8xxx serije
3.Racunari bi radili bez prekida, dakle 24/7
4.Ploca mora imati minimum 2 PCI slota, extra bi bilo 3 komada
, integrisana grafika nije presudna, mora imati COM port kao i LPT port
5.Kolicina rama je cca 2Gb, bilo bi dobro da date neko vashe mishljenje na relaciji memorija - ploca
6.HDD bi bila varijanta 160Gb ili 250Gb, sa minimum 8Mb cache-a
7.Dobro kucishte za mestima za dovod i odvod vazduha
8.Napajanje kvalitetno cca 400W sa ventilatorom od 12cm
9.Na njima bi bio instaliran Oracle, dakle baza podataka koja ne zauzima preko 200Mb meorije kao i odredjena Java aplikacija koja zauzima ` 150Mb memorije
10.Cena ne sme da predje nekih 400 eura
Dosada smo koristili HP modele, DX2200, DX2300 ali dolaskom DX2400 mashine od HP-a je nestao COM kao i LPT port shto je od presudnog znacaja za mashine koje su potrebne za rad, tako da se trazi alternativa tim brand-name mashinama. Da napomenem josh da su svi racunari prikaceni na UPS i da imaju stalnu vezu sa internetom.
U principu dolzae u obzir i mashine nekih drugih brand name prozivodjaca pod uslov da imaju COM i LPT portove.
Znam da nije problem sklopiti za 400 eura ok mashinu, ali dosta je bitan i life time takve konfiguracije, neki period od godinu dana se podrazumeva.
Ako imate neki predlog slobodno iznesite sve vashe ideje pa da vidimo shta mi je raditi.
Pozz i hvala unapred :wave:
Trebao bih da sklopim neku konfiguraciju koja bi zadovoljavala sledece uslove:
1.Intelov chipset pod obavezno
2.Dual Core procesor tipa E7xxx, eventualno neshto iz E8xxx serije
3.Racunari bi radili bez prekida, dakle 24/7
4.Ploca mora imati minimum 2 PCI slota, extra bi bilo 3 komada
5.Kolicina rama je cca 2Gb, bilo bi dobro da date neko vashe mishljenje na relaciji memorija - ploca
6.HDD bi bila varijanta 160Gb ili 250Gb, sa minimum 8Mb cache-a
7.Dobro kucishte za mestima za dovod i odvod vazduha
8.Napajanje kvalitetno cca 400W sa ventilatorom od 12cm
9.Na njima bi bio instaliran Oracle, dakle baza podataka koja ne zauzima preko 200Mb meorije kao i odredjena Java aplikacija koja zauzima ` 150Mb memorije
10.Cena ne sme da predje nekih 400 eura
Dosada smo koristili HP modele, DX2200, DX2300 ali dolaskom DX2400 mashine od HP-a je nestao COM kao i LPT port shto je od presudnog znacaja za mashine koje su potrebne za rad, tako da se trazi alternativa tim brand-name mashinama. Da napomenem josh da su svi racunari prikaceni na UPS i da imaju stalnu vezu sa internetom.
U principu dolzae u obzir i mashine nekih drugih brand name prozivodjaca pod uslov da imaju COM i LPT portove.
Znam da nije problem sklopiti za 400 eura ok mashinu, ali dosta je bitan i life time takve konfiguracije, neki period od godinu dana se podrazumeva.
Ako imate neki predlog slobodno iznesite sve vashe ideje pa da vidimo shta mi je raditi.
Pozz i hvala unapred :wave:
Poslednja izmena: