Šta je novo?

malo pomoci

ScaRFacE[RGF]

Čuven
Učlanjen(a)
20.11.2004
Poena
619
evo screen shotova, "kakva" je ova serija procesora, koliko da zategnem memoriju,sta da ne previdim u biosu... itd? napominjem da je BOX hladjenje u pitanju.
masina iz potpisa

Prilozi

• untitled.webp
    untitled.webp
    104.9 KB · Pregleda: 126
Cini mi se da je ovaj procesor proizveden u 65nm tehnologiji.Da je u pitanju 90nm(prema cpu-z) mislim da bi 1.23v bilo ipak malo.Kolika mu je termalna snaga?
Za pocetak,mogao bi da poterash malo fsb da bi ti memorija stvarno radila na 800MHz.Na ravno,pre toga smanji HT link na 4x(800MHz).

Poslednja izmena:
Za početak da poteraš procesor da bi za memoriju dobio tih 400MHz. Dodaj napon samo memoriji - a vcore na default - pa vidi da li može procesor bez promene napona (dokle god si na default naponu - ne brini o hlađenju)
Ako može:
Poteraj memoriju na 400MHz sa oštrijim latencijama na 4-4-4-12 (na primer) ; (naravno - dodaj memoriji napon ako treba), preko toga možeš i labavije (naravno - dodaj napon) ;
i testiraj - to se podrazumeva.

Poslednja izmena:
Testiraj ga malo pa postuj rezultate.Svidja mi se ovaj proc,nekako mu je lepa brojka(5000+)😀.Probaj da mu nadjes max OC bez podizanja napona.
E da,ako imash kutiju pogledaj kolika mu je termalna snaga(W) i da li je u pitanju 65nm proces proizvodnje jer ovaj def napon od 1.23v je zaista nizak za ovu hercazu.Poz...:wave:

hvala, nisam bio tu par dana, pa cu da postujem rezultate. inace na kutiji pise "energy efficient 65W". Za sad sam uspeo da ga nasviram na 2.9ghz bez promene napona, ali cekam da malo zahladi ili da kupim novi kuler... javljam rezultate za dan dva 🙂

thx

[QUOTE='ScaRFacE[RGF]; inace na kutiji pise "energy efficient 65W". Za sad sam uspeo da ga nasviram na 2.9ghz bez promene napona,

thx[/QUOTE]
To valjda znaci da je 65nm a ne 90nm kao shto kaze cpu-z...

ufff, malo sam zaglavio..... memorija, i sa naponom od 2.15 nece preko ovih prilozenih latencija, a ako ih olabavim maximalno, mogu da doguram do 2.9 za procesor. evo cpu-z pa recite sta jos da radim.....
ah da temperature ne prelaze preko 55 u full loadu

Prilozi

• 1.webp
    1.webp
    105.7 KB · Pregleda: 56
Jesi li iskljucio spread spekrtume u biosu?Ne bih rekao da te memorija ogranicava jer sa FSB-om od 215MHz kao sto si setovao,ona radi na svojoj brzini tj 800MHz.Mora da moze makar do 900MHz...
Probaj ipak ovako...Stavi veci mem.divider odnosno DDR667,procesoru povecaj napon 0.25-0.5v i podizi FSB u koracima po 5MHz.Na taj nacin memorija ce ti biti rasterecena i naci ces max klok za proc sa odredjenim naponom.Obavezno testiraj stabilnost i prati temperature.Ako se desi da posle setovanja nece da dize sistem pre nego shto odradis clear cmos,probaj par puta sa dugmetom za restart.Kod mene na cetvrti rest.bios vraca FSB na 200MHZ.Proveri josh jednom jesi li iskljucio spread spektrume.Na njih covek moze lako i da zaboravi...

ovo je najvise sto sam uspeo... sve preko toga memorija zakuca, izadje BSOD, i restartuje se...... izgleda da ova memorija ipak ne moze nikako preko 800MHz :wall:
Spread spectrumi su po defaultu iskljuceni, ne znam sta jos da radim..... ne smem preko 2.15V za memoriju, da ne rikne, jedino da probam jos i napon za cipset, ali ne znam koliko ce da pomogne? suggestions? 🙂

Prilozi

• 1.webp
    1.webp
    32.1 KB · Pregleda: 49
  • 2.webp
    2.webp
    20.4 KB · Pregleda: 45
Poslednja izmena:
spustio memoriju na 667 ali nece, bios je sam postavi na 800mhz.... ili ja ne znam kako ili nesto drugo nije u redu

to je windsor 90nm jezgro, i to F3 revizija...uh milina..obezbedi ti tom amd-u dobro hladjenje i ici ce on 3.2 , 3.3GHz bez problema..😉

Taj JetRam 800 moze bar do 900MHz, bar ovaj moj tako ide. U testu jednog naseg casopisa ista memorija, isti rezultat=900. Smanji taj napon, neces nista dobiti sa 2.15v na 800MHz, a ni na vecoj brzini, bar kad je JetRam u pitanju.
Probaj nekako da spustis na 667 u biosu. Ne znam kako se slazu Biostar+Transcend sto se oc. tice, neko je ovde imao negativna iskustva, doduse na Intel platformi. ,)

kad odem u biosu da podesim "advanced DRAM settings" i stavim za freq. 667 MHz, cim podignem FSB na oko 215 direktno memorija ide na 800 (HT mnozilac 4), a ako spustim na 200MHz FSB, onda memorija radi na 667 MHz, ali stavlja 1t command rate.

sad cu da probam i najnoviji bios pa cu da vidim

kad odem u biosu da podesim "advanced DRAM settings" i stavim za freq. 667 MHz, cim podignem FSB na oko 215 direktno memorija ide na 800 (HT mnozilac 4), a ako spustim na 200MHz FSB, onda memorija radi na 667 MHz, ali stavlja 1t command rate.

sad cu da probam i najnoviji bios pa cu da vidim
Stvarno cudno...Mozda da probas pre fleshovanja da sva podesasvanja vezana za memoriju podesis rucno odnosno nista da ne ostane na "auto".A bas mi je nelogicno da nece vishe od 417MHz sa dividerom 7.
I da,stavljaj comand rate na 2t,mozda je tu neka zackoljica...

Poslednja izmena:
sve sto je vidjeno iz cpu-z je rucno podeseno, jedino sto stoji na auto je "NPT fid control" koji nemam pojma sta znaci, i chipset voltage. i da, cim memoriju stavim na 667, i oborim fsb na 200, memorija odmah ide na 1t command rate, iako je podeseno u biosu na 2.... nemam pojma sta je, ali me nervira 🙂

evo, danas malo zahladnelo, pareko da probam ponovo.... pomogao mi je mnogo novi BIOS, napon za proc sam podigao za 0.087V, i evo rezultata..... samo jos graficku da overklokujem i kacim 3DMark03 i 05

Prilozi

• 1.webp
    1.webp
    33.8 KB · Pregleda: 53
  • 2.webp
    2.webp
    21.1 KB · Pregleda: 50
Poslednja izmena:
3Dmark 03 - 16175
3Dmark 05 - 9888

procesor je trenutno na 2925MHz, graficka 640/1800.... nije nesto ali nije ni lose.....

Nazad
Vrh Dno