magicius
Slavan
- Učlanjen(a)
- 11.10.2007
- Poena
- 320
E ovako,smatram da ovo bas nije tema za koju graficku da kupim pa je i nisam tamo stavio... vise mi treba neko strucno misljenje...
Igram igre duze vreme (20-ak godina :d) sad u zadje vreme sam se nesto zaokupirao Simulacijama letenja....
tu su FSX,Ka-50,Lock-on,CFS i jos neke..
e sad najvise se bakcem FSX-om i kad ugledam 15-20FPS primecujem da je vreme za menjanje HW-a (ko kaze da Crysis zahtevna igra?:d)
znam da je za FSX bitnije CPU nego GPU ali docice i to na tacku dnevnog reda :d
Za oko su mi zapale nekoliko kartica,neki realan iznos para bi bio oko 15 hiljada,kandidati su : nV 250GTS,260 Ati 4870 512 ili 1024
e sad me zanima da li je 512mb dovoljno (ne planiram da menjam GPU narednih 2 god. minimum) ili se mozda otvoriti za 1024?
i jos me zanima brzina memorije... 4870 imaju gddr5 dok 250 ima gddr3
koliko je to bitno za performanse...
Trenutno se igram u 1680x1050 ali ukoliko crkne monitor mozda se i poveca rezolucija
jos jedna bitnija stavka je napajanje... da li ce ovo moje da izdrzi pomenute kartice?
Hvala u napred...:wave:
Igram igre duze vreme (20-ak godina :d) sad u zadje vreme sam se nesto zaokupirao Simulacijama letenja....
tu su FSX,Ka-50,Lock-on,CFS i jos neke..
e sad najvise se bakcem FSX-om i kad ugledam 15-20FPS primecujem da je vreme za menjanje HW-a (ko kaze da Crysis zahtevna igra?:d)
znam da je za FSX bitnije CPU nego GPU ali docice i to na tacku dnevnog reda :d
Za oko su mi zapale nekoliko kartica,neki realan iznos para bi bio oko 15 hiljada,kandidati su : nV 250GTS,260 Ati 4870 512 ili 1024
e sad me zanima da li je 512mb dovoljno (ne planiram da menjam GPU narednih 2 god. minimum) ili se mozda otvoriti za 1024?
i jos me zanima brzina memorije... 4870 imaju gddr5 dok 250 ima gddr3
koliko je to bitno za performanse...
Trenutno se igram u 1680x1050 ali ukoliko crkne monitor mozda se i poveca rezolucija
jos jedna bitnija stavka je napajanje... da li ce ovo moje da izdrzi pomenute kartice?
Hvala u napred...:wave: