Šta je novo?

Malo poena u 3dmarku 2005

Trogdor

Slavan
Učlanjen(a)
02.10.2005
Poena
319
Ortak je uzeo gigabyte 4850 , E7200, uredno instalirao najnoviji driver za graficku i hotfix ,i u 3d marku 2005 u rezoluciji 1024x768 ima 10500 bodova :banana: U CEMU JE STVAR ??? Toliko je imao sa 8600GT i E2180 na 2ghz !?!?!?!?!?!?!?!?

Reci mu nek se opusti jer sam i ja imao jednak skor sa 8800gt i sada sa 4870 u 3dm 2006. Ali zato u igrama... 3dm ne daje realan skor sa 48xx serijom

On prica za 8600gt,10k je svakako malo u 05.

Malopre smo primetili u cpu-z 1.48 da mu procesor radi na 1600mhz umesto na 2530mhz !? Da napomenem da ima plocu Biostar p35d2-a7 ,i da nikada nije update-ovao BIOS ! Da mozda to nije potrebno da bi CPU radio na normalnoj brzini ?

To je upaljeno u biosu da se smanji takt procesora ako nista ne radi (EIST) ali ako bilo sta pokrenes radice na defaultu.

^Speed Step je verovatno ukljucen...poteraj nesto zahtevno i vidi onda na kojoj frekvenciji radi 🙂

Mozda je zaostalo nesto od nVidia drivera pa pravi konflikt ..
Inace, zvuci glupo ali, probajte da disable-ujete eist u biosu pa onda pokrenete ponovo.

Poslednja izmena:
Mozda je zaostalo nesto od nVidia drivera pa pravi konflikt ..
Inace, zvuci glupo ali, probajte da disable-ujete eist u biosu pa onda pokrenete ponovo.

Neznam shto svi okrivljuju drivere suparnichkog tima ?? Mislim da neko ovde na forumu ima ATI & nV grafichku ( u isto vreme ) u kompu i komp mu radi normalno sa oba drivera instalirana. Bilo je o tome rechi. Evo ja sam preshao sa 8800GT na 4850 bez reinstall-a sistema i PC mi radi normalno ( osim VPU Recovery-a kad O/C grafichku za 55 MHz + za core :wall: ) A za EIST stvarno zvuchi glupo ( a verovatno i jeste ). Nevidim razlog da ga iskljuchuje poshto se takt automacki prebaci na default za tren oka. Ja ga drzim ukljuchenog na 3.2 O/C ( IDLE 2.135 GHz ) i chim ga nechim oteretim ~10 % + odmah skache na 3.2.

P.S:
-na 8800GT GS 760/2200 + CPU @ 3.0 Ghz sam imao 12.1k 3D 06
-na 4850 675/2100 + CPU @ 3.2 GHz imam samo 10.9k ali igre rade bolje.

Ali evo npr. ja sam kod kuce otvorio cpu-z i uporedo pustio super pi ,i odmah sa 1200mhz skoci na 2000mhz(default E2180) u toku testa,a kod njega bleji sve vreme na 1600mhz a default mu je 2530mhz!?!?

^^
Pa onda neshto nevalja... Verovatno je zakljuchan mnozilac na najmanji pa zato se CPU nepodize na 2.53 GHz. Sad cu napisati kontra sebe: probaj da iskljuchish C1E & EIST 🙂

Vidjam da se jos nekima isto desava ( zato sam i rekao ono za eist )
Iskljucite ga pa onda probajte 3dm, trebalo bi da bude ok.
A zasto ne prebaci ..ne znam, mozda je do biosa.

Ja sam imao takav problem sa Gigabyteovim Dinamic Saverom, kad sam ga iskljucio i iskljucio c1e i eist u biosu dobio sam vise nego duplo vise markova u 06-ici. "Izgleda sasavo ali pomaze!"
I mogu da Vam kazem da je usteda sa tim ******m beznacajna, mesecno ustedite do 20 din. a mozda ni toliko.

Poslednja izmena od urednika:
Ja sam imao takav problem sa Gigabyteovim Dinamic Saverom, kad sam ga iskljucio i iskljucio c1e i eist u biosu dobio sam vise nego duplo vise markova u 06-ici. "Izgleda sasavo ali pomaze!"
I mogu da Vam kazem da je usteda sa tim ******m beznacajna, mesecno ustedite do 20 din. a mozda ni toliko.

Nije fazon ushteda elektrichne energije: ja drzim ukljuchene ove opcije chisto zbog zagrevanja CPU-a i samim tim vece buke coolera.

Meni je razlika u temparaturi kad je ukljuchen C1E i EIST chitavih 10-12 C.
Idle 1.15 V = 33-35 C FAN @ 800 RPM
20% LOAD 1.55 V = 43-45 C FAN @ 1.3k RPM
Mada mi ove opcije sad nevrede pored preglasnog ATI-ja 4850 :S:

:wave:

Nije fazon ushteda elektrichne energije: ja drzim ukljuchene ove opcije chisto zbog zagrevanja CPU-a i samim tim vece buke coolera.

Meni je razlika u temparaturi kad je ukljuchen C1E i EIST chitavih 10-12 C.
Idle 1.15 V = 33-35 C FAN @ 800 RPM
20% LOAD 1.55 V = 43-45 C FAN @ 1.3k RPM
Mada mi ove opcije sad nevrede pored preglasnog ATI-ja 4850 :S:

:wave:

Slazem se da je temperatura niza kad je komp u idle, medjutim uglavnom je idle kad nisam za kompom.😀 A i sem toga mislim da je gotovo svaka graficka bucnija od CPU ventilatora. Hteo sam da kazem coveku da proba, kod mene je to resilo problem, pa ako mu sve radi ok da se ne cima zbog toga sto su opcije za ustedu iskljucene jer i onako ne bi mnogo ustedeo.:wave:

Nazad
Vrh Dno