Šta je novo?

malo ozbiljniji notepad

• Začetnik teme Začetnik teme Lucas
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Lucas

Čuven
Učlanjen(a)
24.02.2002
Poena
705
dajte neku alternativu. notepad sa najosnovnijim opcijama formatiranja teksta?

Ovaj ja koristim. Imas i translatore na sajtu i jos brdo opcija. Cudno mi je sto MS nije ubacio ovakvu varijantu u nove OS, jer ovo je staro ko biblija, koristio sam ga pod Win98.

Prilozi

Probaj kPad obavezno,pa zatim notepad++.Ono sto mi se svidja kod kPad-a je da podrzava tabove pa kad radis sa vise fajlova ne stvara guzvu.Ima podrsku za txt i rtf format,besplatan je i ne zahteva instalaciju.Velicine je nesto preko 100KB, nemoj da te ovo pokoleba.Imas veliki broj tekst editora(pun ih je net), a koji ces koristiti sve zavisi za sta ti treba.Najvise mogucnosti ima cuveni UltraEdit ali pitanje je da li ti to treba.Nije freeware.Pozdrav

meni trebaju najosnovnije opcije formatiranja teksta i to je to. ne radim sa puno dokumenata niti mi trebaju bilo kakve napredne opcije. treba da je program sto jednostavniji, i da mogu da boldujem tekst ili promenim font... to je sve. naravno da je lagan - da mi ne zauzima mem bzv

Notepad++ bez razmisljanja ;-)

I ja moram da se slozim za notepad++...

sto se tice rada u tabovima, i notepad++ ih podrzava, mada to odmah iskljucujem jer mrzim da kad gledam/editujem neke slicne fajlove, eventualno gledam/editujem pogresan fajl, i to (pre)kasno shvatim

Notepad++ i EditPad Lite su odlični text editori, međutim meni se čini da pokretaču teme treba nešto drugo. Ovo su text editori i nemaju opcije koje je Lucas tražio, promena fonta, veličina fonta itd. se menja za kompletan text.
@Lucas
A WordPad iz Wina ti ne završava posao?

Ovaj... Probao neko Notepad2?
Probao bih ja notepad++ ali me mrzi da ponovo namestam asocijacije fajlova... :\
Kakve su razlike & stuff?

Nazad
Vrh Dno