Šta je novo?

Malo ozbiljniji 2.1 sistem

_/Neo\_

Čuven
Učlanjen(a)
27.01.2002
Poena
720
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel i7 8900k
Matična ploča
MSI Z370 SLI+
RAM
2x8GB DDR4 3200MHz gSkill TridentZ
GPU
Sapphire RX580
Storage
Samsung 970EVO (500gb) + WD750 2tb
Zvuk
Sound Blaster Audigy FX
PSU
Corsair RM650i
Kućište
Cooler Master 690 1st gen
Monitor
Dell U2422H + HL P24 G5
Miš & tastatura
Logiteck Wave (K350) + MX Master 2s
Laptop
Dell Inspiron 15
Mobilni telefon
Nokia 7.2 + Motorola Edge 40 Pro
Pristup internetu
  1. ADSL
Pošto već par meseci planiram da pazarim zvučnike, napokon sam uštekao dovoljno keša da mogu da počnem sa traženjem istih.
Od Altec Lansing modela ništa skuplje od ATP3 nisam čuo a i ATP3 mi se nesviđa.
Tako da je moj izbor pao na Logitech modele:
Z3e (samo zato što je crn/srebrn) - snaga 40W, mana je ta što na "daljinskom" nema mic
Z4 - dosta jači zvučnici, dizajn na zavidnom nivou, daljinski poseduje mic ulaz, mana je ta što nigde po cenovnicima nemogu da ga nađem
Z-2300 - Extra zvučnici, 200W snage, prelep dizajn, mane su što je kod nas previše precenjen pošto su cene preko 180€, a i daljinski nema mix ulaz.

Koji su vaši predlozi?
Ako neko ima neku ponudu za nešto od ovoga nek javi (u izbor dolaze samo novi zvučnici sa garancijom)

Z3e posedujem(naravno crne :) ) i samo reci hvale imam za njih...Uzeo sam ih za 6300din i danas pored TV kartice jedino su vredne tog kesha sto sam dao za njih(cisto da se razumemo za nesto sto opravadava cenu po kojoj se prodaje znaci da ste zadovoljni a niste pljunui kesha)

Dakle Z3e ili cak Z4(nisam ih cuo al su sigurno bolji od Z3e) definitivno ako ne zelish da se previse istrosish...Ja ih vozim na Integrushi pa sam prezadovoljan zvukom

Planirao sam da se ispružim prvo za 100€ ali sad sam povećao budžet na ~150€ pošto mi se ovi Z-2300 jako sviđaju.

Hoćeš da kažeš da je AL mx5021 bolji izbor od Z-2300?
Slušao sam pojedine AL modele koji su najavljivani kao top modeli CS21 i jednom sam karatko slušao mx6021 i nisam bio nešto preterano zadovoljan istim. Z3 i Z4 sam slušao par puta i moj utisak je da su bolji od ova 2 modela (tj lepši zvuk izlazi iz njih)
Samo mi je malo velika cena za Z-2300 pošto je preporučena cena 149$ a kod nas je preko 160€ što baš nema nekog smisla. Očekivao sam da cena bude ~130€ pa da pazarim ovako ću ipak morati da idem na nešto jeftinije, tj ili Z3 ili Z4, ali najverovatnije Z4 zbog mic out-a.

Ja imam Z-3e i takodje imam samo reci hvale.Ne znam za koliku ti prostoriju treba ali meni oni sasvim lepo ozvuce sobu od 20m2 a kamoli moju od 10m2.Ako ti treba nesto jace i imas para onda definitivno Z-2300.

Z4 - dosta jači zvučnici

Z-4 nema uopste jace zvucnike od Z-3.Oba imaju 40w rms, 23w subwoofer i 2 x 8.5w sateliti.

Treba mi za sobu od 14m2, ali i za neke žurke u stanu od ~70m2.

Za ovo prvo i može da posluži sa svojih 40W, za ovo drugo prosto rečeno zaboravi. Meni ovo deluje neverovatno, ali za doček NG sam koristio ovo što imam u potpisu (pojačalo i 2 podnostojeća zvučnika) i veruj mi na reč - gomila ih je prosto progutala. Nisam verovao kad je neko rekao da masa prosto "pojede" zvuk i istina je - puštao sam zvučnike do nekog bezbednog maximuma (a to je vrlo blizu maximumu maximuma :d) i prosto su pojedeni kad se 10-ak ljudi dralo :D

:wave:

Hoćeš da kažeš da če 10-tak ljudi (čitaj 20-tak) da pojede i Z-2300?

Poslednja izmena:
Vidi trenutno sam u dilemi šta da pazarim.
Prvo sam mislio Z-4, pa sam onda prešao na Z-2300, ali nekako i dalje merkam Denon pojačalo u kombinaciji sa Warfdale 9.1 zvučnicima, ali taj komplet bi me koštao ~340€ a to je mnogo više od onoga što imam da izdvojim.

ali ga merkaš, i to je početak :d
pretpostavljam da si gadljiv na polovno, ali en predstavlja to uvek loš izbor, pogotovo što često košta dosta manje nego nova oprema istog kvaliteta :)

Ma znam da ima dosta polovnih stvari koje su dobre, ali meni je problem što ja o tome trenutno malo znam, tj nisam se susretao sa kvalitetnim spravama, a koliko sam čitao ovo je idealna kombinacija za ulazak u HiFi vode.
Takođe za Warfdale 9.1 (ili 9.2) sam se odlučio samo iz razloga što mi se bookshelf zvučnici više sviđaju, tj nevolim (a i nemam mesta) za floorstand zvučnike.
Merkam ja to već jedno 2-3 godine, ali džaba kad mi uvek neđto iskrsne pa okrnjim taj keš. Zato sada hoću nešto da kupim (pa makar i samo pojačalo) da ne bi te pare otišle na nešto drugo.

Prosto mi je grehota da muziku koju imam na kompu puštam preko Genisu zvučnika od 400din kojima sam skinuo pojačalo tj sad rade kao slušalice, tj bez struje :D I još mi je 90% muzike u 320kbps kvalitetu tako da onda više koristim sluške za mjuzu.

Poslednja izmena:
Džaba mi to što mi kažeš kad neznam gde FLAC da nađem. Ja nalazim samo mp3 i to šta meni treba, tj sajt sa kog skidam daje samo mp3.
A opet čisto sumnjam da se na kompjuterskim zvučnicima oseti razlika?

altec lansing mx5021 + sb live za pocetak

ja sam u istom problemu, ne mogu nigde da nadjem malo ozbiljnije 2.1 zvucnike, mx5021 nema sanse nigde da nadjem, zvao sam 10 brojeva i niko nema niti ce ih dobijati, isti slucaj i sa Microlab H-300, koji su po mom misljenju bolji od alteca

ajd ako neko zna gde ima da se uzmu bilo koji od ova 2 neka javi

bilo koji torrent sajt!

oseti se razlika, velika razlika

Razlika je nebo i zemlja :) Ja na mom ozvucenju kada pustim Pink Floyd Pulse (MP3 320 VBR, FLAC i DVD-Audio) razlika je vise nego primetna :)
FLAC-a imas gde hoces :)

Poslednja izmena:
MOja preporuka da se malo razvuces do neke stereo hifi kombinacije.
Slusao sam mnoge 2.1 zvucnike preko 10k dinara, sve mikrolabe i alteke.
I opet ih pocisti neki matori sistem pojacala i dva dvosistemska zvucnika ...

u kombinaciji oko 10kdin mx5021, samo ako nisi alergican na onaj shum...

MOja preporuka da se malo razvuces do neke stereo hifi kombinacije.
Slusao sam mnoge 2.1 zvucnike preko 10k dinara, sve mikrolabe i alteke.
I opet ih pocisti neki matori sistem pojacala i dva dvosistemska zvucnika ...

u kombinaciji oko 10kdin mx5021, samo ako nisi alergican na onaj shum...

ortak ima te mx5021, ja sam se iznenadio kako se cuju. meni zvuce super.
inace slusam zvuk na z-5500

Imam MX5021 i mogu da ti ga preporučim, ali ne i preko integruše.
Što neko napisa, SB Live! minimum.
A ako hoćeš pravo audiofilsko uživanje uzmeš neko pojačalo (npr., za početak: http://www.korato.com/product.php?id=110) + 2.0 sistem (npr., takođe za početak: http://www.korato.com/product.php?id=3), pa ćeš da vidiš šta je dobar zvuk.
Možeš i da čuješ vrhunski zvuk u izložbenom prostoru pomente firme ispred Beogradskog Dramskog na Krstu.
Poz

Way to go! Ako želiš da uživaš u muzici zaboravi na kompjuterske zvučnike te kupi sebi pojačalo i dva zvučnika (za svako uvo po jedan :)).

Jeste off ali ja sam juce video Kenwood pojacalo sa 4x150w izlaza za 7700dinara u Mercatoru mozda je nekom zanimljiva kupovina ne nisam se za****O vidim dobro i dalje :-devil-:

Evo danas sam naručio Z2300 po ceni od ~150€. Nadam se da sam dobro prošao.

Way to go! Ako želiš da uživaš u muzici zaboravi na kompjuterske zvučnike te kupi sebi pojačalo i dva zvučnika (za svako uvo po jedan :)).
A gde treba uključiti pojačalo? Jel' ok u AUX na integruši? Ja imam neko prastaro Körting pojačalo sa DIN ulazima, mogao bih da ga iskoristim u tu svrhu.

Nazad
Vrh Dno