Šta je novo?

malo o/c e2180 na Biostaru TP35D2

n 131:

super je sto je proradilo, ali mi nije jasno sto si black dragon uzimao (na stranu tvoj avatar :D ) kad i geil ultra 800 isto tako radi ?!

U mom biosu (najnovija verzija) se memorija ne moze spustiti ispod 667 (ili ja ne znam kako), medjutim ova moja kingson 667MHz radi na 333fbs u odnosu 1:1 i nemam nikakvih problema, mnozilac 8 (zbog losijeg napajanja)!
Da li ima potrebe da da nesto caprkam ne bi li mem promenio na 400 ili da nista ne diram? Klokovi mem su 5:5:5:15?

n 131:

super je sto je proradilo, ali mi nije jasno sto si black dragon uzimao (na stranu tvoj avatar :D ) kad i geil ultra 800 isto tako radi ?!

Nisam nasao onaj Geil Ultra, a ovaj me je kostao 62e sto i nije neka cifra...
A i volim zmajeve :)

Jedino se nadam da ce uskoro da izbace novi BIOS, jer stvarno smara ova stvar sa paljenjem i gasenjem prilikom restarta, al posto ga resetujem jednom u 2-3 dana i nije tako strasno...

@Simo
Nemoj da spustas mnozilac na 400 jer ce ti memorija raditi sporije, kada promenis napajanje poteraj jos malo FSB pa nateraj i memoriju na 800+Mhz ako moze...

Poslednja izmena:
Biostar TP35D2-A7

Malo da osvezim temu... Pre par dana sam uzeo masinu iz potpisa i posle malo igranja uspeo sam na podignem CPU na 3.0GHz na def. naponu i mem na 2.0V, znaci 9*333
temp. IDLE 42, a posle 3d marka i ostalih testova bogami prelazi malo preko 60 :S:

P.S. ako nesto nije ok nemoje mi zameriti, ipak je ovo moj 1. post ;)

Prilozi

• e2160.JPG
    e2160.JPG
    172.7 KB · Pregleda: 90
Uf kad bi svi imali takve prve postove ;)
Inace ok ti je OC a i rezultat u marku, moj je na defaultu 11600 al sa jacim procesorom na 3.2ghz tako da je to to otprilike.
Moja temp u idle je 52-53 a ide i do 63 u load-u, probacu danas da se igram sa voltazama, mozda ga downvoltujem malo :D

@ xfx
Skini novu verziju CPU-Z-a poshto ova nechita dobro ni voltazu ni koji imash procesor uboden :trust:

I dobrodoshao na forum :)

:wave:

Hvala Swima Na Dobrodoslici

E sad malo da se pohvalim :)) Sta moze Galaxy 8600GE, znaci masina iz potpisa bla, bla... CPU e2160 @ 3.15 GHz graf. 810/2250 MHz. Max za graf je 825/2280 (puno se greje oko 71 stepen) a na 830 zakuca na zadnjem testu.
A sto se ploce tce nisam mogo da verujem da se toliko lagano klokuje! na 3.0GHz na default naponu radi ko sat! Samo sam morao da skinem novi bios jer sa starim ne moze da se podesi memorija!

P.S. Saljite komentare, sugestije, predloge... ipak sam ja za vas pocetnik u svemu ovom ;)

Prilozi

• test1.JPG
    test1.JPG
    221.1 KB · Pregleda: 75
Poslednja izmena:
E sad malo da se pohvalim :)) Sta moze Galaxy 8600GE, znaci masina iz potpisa bla, bla... CPU e2160 @ 3.15 GHz graf. 810/2250 MHz. Max za graf je 825/2280 (puno se greje oko 71 stepen) a na 830 zakuca na zadnjem testu.
A sto se ploce tce nisam mogo da verujem da se toliko lagano klokuje! na 3.0GHz na default naponu radi ko sat! Samo sam morao da skinem novi bios jer sa starim ne moze da se podesi memorija!

P.S. Saljite komentare, sugestije, predloge... ipak sam ja za vas pocetnik u svemu ovom ;)

Ja bih vise voleo da si dao Pi 1M i 32M umesto 3Dmark-a, eventualno aquamark 3 (cisti CPU test). Lepo je to, ali mislim da mu je mesto u sobi Overklokovanje grafickih karti.

Ja bih vise voleo da si dao Pi 1M i 32M umesto 3Dmark-a, eventualno aquamark 3 (cisti CPU test). Lepo je to, ali mislim da mu je mesto u sobi Overklokovanje grafickih karti.

Pa zar nije tema "malo o/c e2180 na Biostaru TP35D2"? Recite mi koje testove da odradim (koje programe da koristim) i ja cu postovati rezove...

Razvoj situacije:

Menjao E2160 + 60e za C2D 6600 i sve poletelo. Stabilno na 3.4GHz...za sada..idem dalje čim uhvatim vremena.
Očigledno sam bio ubo' loš primerak proca.

Vrh Dno