Šta je novo?

Malo novog software-a!

• Začetnik teme Začetnik teme ZoNi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Sta je PTBSync :?:

outlaw je napisao(la):
Sta je PTBSync :?:
pa, zasto sam ja dao link??? :x

evo:
PTBSync is a tool to synchronize your PC time with an an atomic clock via the internet. It offers 65 Time servers (NTP) worldwide to choose from. The program can run as a service on NT/2000/XP and offers support for DSL, international UTC time and much more. In addition to time synchronization, PTBSync also includes a complete personal organizer for reminders and repetitive events such as birthdays, anniversaries etc. (it can automatically calculate the age for birthdays or anniversaries). It lets you create multiple recurring reminders or events, launch a file with optional at alarm time as well as popup messages before and after the event. If multiple users share the same PC, each one can have his own date entries. Additional features include support for holidays, complex date scheduling an more, export to HTML, alarm sounds, support for daylight savings time, date display in the system tray and more. At first, this program may not look like much, but once you spent a few minutes with it, you ll be surprised how many useful and unique features and options it offers.

stromen je napisao(la):
...

A kakav je taj firewall Kerio jel` bolji od Zone Alarm-a?

Pa verovatno nije, ali Zonijeva teorija o freeware software-u ce te ubedjivati u suprotno sve dok ne priznas samo da te ostavi na miru :mrgreen: :mrgreen: :beat: :beat:

Salim se naravno 😀

hmmm...

Ja sam dugo koristio Zone Alarm (i Free i Pro), sve dok nisam shvati koliko to cudo gusi kompjuter! Onda sam presao na Outpost, koji je mnogo manje "agresivan" prema resursima...

na kraju sam u nekoliko casopisa video da hvale Kerio (uslovno receno: nadgradnja Tiny Personal Firewall-a), pa sam resio da ga probam. Sad sam potpuno zadovoljan njime - i kao firewallom, i njegovim veoma malim opterecenjem PCa... zato ga i preporucujem!

uzgred, kad su u pitanju firewalli i kucni i mali poslovni korisnici, apsolutno sam siguran da je neki besplatan firewall VISE nego dovoljan!

Pa posto odgovara naslov...
Skoknite malo ovde
http://www.pcworld.com/resource/article/0%2Caid%2C108716%2C00.asp
Taj BootVis malo ubrzava dizanje XP-a... Zanimljivo...

stromen je napisao(la):
A kakav je taj firewall Kerio jel` bolji od Zone Alarm-a?

Ja sam presao sa ZA na Kerio i vise sam nego zadovoljan. Kerio je manji, brzi, laksi za koriscenje... I besplatan je 😉

ivo.r je napisao(la):
...
U XP postoji servis koji radi sličnu stvar.
koju stvar? PTB radi MNOGO stvari!!! (ako mislis na sinhronizaciju sata, to da... meni je PTB najkorisniji zbog prikazivanja datuma pored sata!)

PS. u jednom od prethodnih postova sam citirao sta sve PTB radi!

Ja koristim Zone Alarm, i sve sto mogu da kazem je MOCNO. Dobar je i onaj AtGuard, a valjda je i besplatan. Znam da su hvalili ranije na zastita.co.yu

Ja sam stavio KERIO iz razloga sto DFX trazi da se nakaci na neki server radi provere serijskog broja, pa da bih to sprecio.... I nije nesto. Ne mogu u datom trenutku da ubijem neki odredjen proces...Recimo GTA3 nekako je prosao pored njega a nisam da o dozvolu niti me je pitao pa mi zato sporo otvara druge stranice..ja zelim da ubijem konekciju GTA sa serverom ali nisam nasao gde se to vrsi??

I riskantno :!:

Znas koliko upada u racunar mi Kerio spreci za radno vreme (posto sam online non-stop)???

outlaw je napisao(la):
I riskantno :!:

Znas koliko upada u racunar mi Kerio spreci za radno vreme (posto sam online non-stop)???

Mislis pokusaja upada... Tih pokusaja niko nije svestan dok ne instalira firewall... Ti i takvi pokusaji su uglavnom potpuno bezopasni...
Firewall detektuje skeniranje opsega IP adresa u potrazi za trojan infected klijentima i njih prijavljuje kao pokusaj upada (sub7, BO,...)
Ja mislim da sam potpuno bezbedan i bez koriscenja firewall-a... 😀 kada bi mi bila fiksna IP adresa onda bih ga bez razmisljanja koristio...

Da, ali opet, nemam ništa od neke ne znam koje vrednosti što bi mogao da mi obriše ili ukrade sa računara 😀 da bih bio prinuđen da koristim neki firewall, uz to sve što mi je bitno imam bekapovano na CD-ima.

BeastMaster je napisao(la):
A ja ne koristim firewall-ove ,)

Nemoj da koristis ni antivirusne glupe programe moj savet nego lepo ono sto ti je bitno snimis na CD pa kad zvekne virus jednom u tri godine ti lepo sve ponovo namestis a usput ti masina radi daleko brze i bez glupiranja.

Ser_Zile je napisao(la):
...

Nemoj da koristis ni antivirusne glupe programe moj savet nego lepo ono sto ti je bitno snimis na CD pa kad zvekne virus jednom u tri godine ti lepo sve ponovo namestis a usput ti masina radi daleko brze i bez glupiranja.
AntiVirus imam instaliran (AVP3.5.133) ali radi samo kad mu ja kažem 🙂 a opet, to se veoma retko dešava i do sada opet nisam imao ni jedan jedini virus (značajniji) na računaru.

Nazad
Vrh Dno