Šta je novo?

Malo napredniji digitron

• Začetnik teme Začetnik teme perapk
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

perapk

Cenjen
Učlanjen(a)
22.09.2012
Poena
170
Dakle zanima me gde je u ovoj zemlji moguce kupiti kasvetan digitron, ne kinez od par stotina finkcija, vec onaj sto moze da radi sa matricama i kompleksnim brojevima? :smash:

Gledao sam casio fx991es (ima u nasoj zemlji), ali je ogranicen na matrice 3x3, a sa druge strane kao prihvatljivo resenje mi se namece hp 39gs (kod brace kineza od preko), koji je napredniji od njega, a za malo vece pare sa dostavom. Dakle jel zna neko neku prodavnicu, knjizaru gde imaju nesto povoljno (ne pada mi na pamet da dajem 100 i vise eura na jedan kalkulator) ili moram da jurim preko? :trust:

Ako imaš android, probaj da ukucaš u Googl: "android matrix calculator"

Ja sam svojevremeno koristio Texas Instruments TI-83, i neki HP (mislim 49G+). Kao emulator TI kalkulatora za Android pogledaj https://play.google.com/store/apps/details?id=net.supware.tipro&hl=en Taman možeš da se upoznaš sa opcijama, i vidiš da li ti neki od tih modela odgovara.
Ovo što kinezi prodaju je sjajno, ako je stvarno originalni HP u pitanju. Za 30-ak dolara teško da ćeš naći na drugom mestu.

Nisam bas bio precizan, treba mi za ispite. Da moze phone ja bi matlab vec ubacio! :d

Baci mozda pogled na neku od Stylos-ovih knjizara, ranije su imali naprednijih digitrona, samo sto su uvek imali i naprednije cene. 😉

Upravo bacio pogled, a cene su lepota. fx5800p, koji bi mi vrsio posao je tricavih 9k. 😉

Kupio na oglasima, kad nema nista normalno u prodavnicama, a i ako ima papreno je. 😉

Evo ovako, sredinom 90_tih dok sam studirao visu el.skolu u Su koristio sam - Sharp E500, 92-ge je kostao 500 d.maraka. moze da radi da matricama, radi sa basic prog.jezikom, ubacis program... Takodje masovno se koristio za Statistiku na Ekonomsko fakultetu.

Pozzz

Dada dam bas pogledao oglase vidim da ih ima za 50 tak eura, sad ne znam koliko ti to znaci ali je mocna stvar.

Ma kupio sam casio 9750g plus i stvarno je mocna spravica. Studiram elektroniku i najveci problem je kada treba da se radi proracun (veca inverzna matrica, mnozenje vise kompleksnih brojeva) koji oduzima previse vremena, cini samo 5% zadatka, a sanse da pogresis u zurbi su velike.

Nazad
Vrh Dno