Šta je novo?

malo mesta na particiji C

Mirko BGD

Slavan
Učlanjen(a)
26.01.2005
Poena
319
na kompu imam dve particije
prva particija ima 100gb a druga 250!
na ovoj od 100gb drzim OS, i programe, a na ovu drugu pakujem filmove, muziku, slike itd!
problem je sto na C particiji krece da mi fali prostora! imam jos 20gb slobodno, a ne znam kako! radim redovono defragment i koristim tune up! postoje li neki nepotrebni fajlovi, koji se gomilaju u toku koriscenja racunara, pa da ih obrisem?

Pa prebaci my documents na drugu particiju.

Skini CCleaner http://www.piriform.com/ on ce ti obrisati djubre s C: particije koje se nagomilalo. Da ti mozda jos neko od ukucana ne koristi komp pa krlja download ge stigne, ne nestaje 100gb tek tako.

Ako si pokrenuo skidanja nekog torenta a potom ga prekinuo on je rezervisao disk kao da je skinut ceo

niko ne koristi racunar sem mene! ne koristim torent, samo jdownloader, ali apsolutno sve sto skinem ide direktno na D!!!
sad sam skinuo CCleaner, pa cu da vidim kako stvari stoje sa njim!

Nadam se da se razumes u racunare pa cu probati da sto krace objasnim sta bi trebao uraditi.
U okviru "Tune Up ...." imas opciju "Gain disk" sa kojom se ciste particije i verovatno si to vec odradio.Nadam se da si radio i "Disk clean up" C: particije,moj licni savet ti je da ugasis "system restore" i rucno ocistis foldere C:\WINDOWS\Prefetch, C:\WINDOWS\Temp, ovo sledece je skriveni folder i nadam se da znas kako se oni prikazuju (gde se ukljucuje ta opcija) C:\Documents and Settings\.. ime C: particije ...\Local Settings\Temp i sada vidi kakvo je stanje sa mestom.
Pregledaj svaki folder (sto se tice velicine kapaciteta u okviru My Documents) da nemas slucajno neki "default" program koji koristis prilikom ripovanja muzike ili video materijala (ako tako nesto radis) i najmanja verovatnoca ti je da su folderi od igrica u okviru "save games"-a koji su uglavnom na C:particiji veliki pa zauzimaju puno mesta (ti folderi ne bi trebalo da su veliki,ali ih ipak proveri.Pozdrav pa se cujemo

na kompu imam dve particije
prva particija ima 100gb a druga 250!
na ovoj od 100gb drzim OS, i programe, a na ovu drugu pakujem filmove, muziku, slike itd!
problem je sto na C particiji krece da mi fali prostora! imam jos 20gb slobodno, a ne znam kako! radim redovono defragment i koristim tune up! postoje li neki nepotrebni fajlovi, koji se gomilaju u toku koriscenja racunara, pa da ih obrisem?

Скини овај програмчић > Temp File Cleaner, одабери жељену партицију и само га покрени (остави му подешавања на default-ne вредности), па јави колико ти је простора ослободио (гарант ће више простора да ти ослободи него CCleaner). И буди сигуран да ти ништа потребно неће обрисати!

Мене је прилично позитивно изненадио након првог покретања и зато је сада саставни део "мог toolbox-a". :)

Najvise prostora ti sigurno uzima system restore, uradi disk cleanup :D

otvori total comander,i na c particiji na svaki folder pritisni space na tastaturi,i videces koliko sta zauzima...ne prica se ovde o megabajtima ili par gb sto bi zauzeo neki temp folder vec o par desetina gb!!! Ovako kad vidis koji je folder na c pun gb,otvoris ga pa opet spejs na podfoldere i tako nadjes sta jede te gigabajte. Pa obrises. Pazi na igrice,da nisu one ako ides next next...a oce i temp,raspakivanje velikih igara i sl..e,a koji win imas!?

koristim win 7 x64
imam smao jednu igricu na kompu :)

najvise mi prostora zauzima folder windows 20gb (sto je i normalno ja misim :D)
zatim Users sa 11.5GB
Program Data koji je sakriven oko 3GB
program files x86 oko 20gb
program files oko 2gb

mozda ima jos 2-3gb po folderima i to je to. po mojoj matematici to je oko 60gb fali jos 40 :(

CC Cleaner mi nije pomogao :(
evo sad pokusavam sa ovim temp file cleaner da resim problem

edit:

ni TFC mi nije pomogao da resim problem :(

Poslednja izmena:
Mislim da ti se u Users folderu nakupilo đubreta. Pažljivo pročeprkaj šta je sve tu ostalo.

Poslednja izmena:
Hm, jel si cekirao da vidis nevidljive fajlove(obicne kao i sistemske)?
Mora da se tu negde potrkralo tih 40gb, treba pogledati.

koristim win 7 x64
imam smao jednu igricu na kompu :)

najvise mi prostora zauzima folder windows 20gb (sto je i normalno ja misim :D)
zatim Users sa 11.5GB
Program Data koji je sakriven oko 3GB
program files x86 oko 20gb
program files oko 2gb

mozda ima jos 2-3gb po folderima i to je to. po mojoj matematici to je oko 60gb fali jos 40 :(

CC Cleaner mi nije pomogao :(
evo sad pokusavam sa ovim temp file cleaner da resim problem

edit:

ni TFC mi nije pomogao da resim problem :(

Па требао си одмах да нам кажеш да користиш 7-цу, јер она, као и Vista имају тај "мали проблем" - да троше системске ресурсе много више него рецимо XP. Ти заправо имаш "проблем" са тзв. WinSxS фолдером и његовим Backup фолдером који се налазе у C:\Windows фолдеру.

А шта је то WinSxS фолдер можеш прочитати рецимо овде > http://www.winvistaclub.com/f16.html
И није препоручљиво ништа чачкати и брисати из поменутог фолдера.

Па требао си одмах да нам кажеш да користиш 7-цу, јер она, као и Vista имају тај "мали проблем" - да троше системске ресурсе много више него рецимо XP. Ти заправо имаш "проблем" са тзв. WinSxS фолдером и његовим Backup фолдером који се налазе у C:\Windows фолдеру.

А шта је то WinSxS фолдер можеш прочитати рецимо овде > http://www.winvistaclub.com/f16.html
И није препоручљиво ништа чачкати и брисати из поменутог фолдера.

pa ovo je strašno. kod mene zauzima neverovatnih 7 gigabajta. stalno stavljam i uklanjam razlicit softver, izgleda da u ovom folderu ostavlja svoje tragove. ako folder ne sme da se cacka i cisti rucno mora da postoji neki nacin da kad se softver uklanja sa HDa pokupi i svoje smeće i iz ovog WinSxS foldera ???

Pa dobro, rekao si da ti win folder zauzima 20gb, a sta bi sa onih 40 preostalih?
Da li si ih nasao?

Brale, racunaj bar na jos 4 gb pagefile + (meni ji toliko) oko 3gb hiberfil.sys + jos system volume information (system restore)...=? Smanji system restore ako ti je veliki...

Brale, racunaj bar na jos 4 gb pagefile + (meni ji toliko) oko 3gb hiberfil.sys + jos system volume information (system restore)...=? Smanji system restore ako ti je veliki...

Gde se doteruje i kako systam restore... hocu da mu namestim da pamti samo nekoliko poslednjih tacaka, npr od poslednjih par instalacija nekog softvera, kako da to namestim i da obrisem one stare puno... usao sam u system restore ali iam samo dve tacke kad cekiram da se sve vide , i to je sve :trust:

Pa pod zaliskom system restore imas configure, i tu podesis koliko ce prostora da ti zauzima(procenat)

ma jok :(
nema ih :( nista, kad popunim lepo aparticiju C, onda cu verovatno biti pronudjen radim reinstal ili da smanjujem particiju D sto je opet trenutno resenje, jer ce sigurno win i to da pojede :(

Pa pod zaliskom system restore imas configure, i tu podesis koliko ce prostora da ti zauzima(procenat)

dajte mi neki screen ili nesto, ne mogu da se snađem nikako. usao sam u search kuckao system restore,kliknuo 2 puta na prvu istoimenu opciju, i dobio samo 2 tacke i jedno next nema nikako confihure ili set resrore point, ne znam gde da odredim procenat?(win 7 x64)

dajte mi neki screen ili nesto, ne mogu da se snađem nikako. usao sam u search kuckao system restore,kliknuo 2 puta na prvu istoimenu opciju, i dobio samo 2 tacke i jedno next nema nikako confihure ili set resrore point, ne znam gde da odredim procenat?(win 7 x64)

da sam sebi odgovorim:
system protection / system properties

Nazad
Vrh Dno