Šta je novo?

Malo igranja sa X850XT...

• Začetnik teme Začetnik teme CAR
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

CAR

Znamenit
VIP član
Učlanjen(a)
21.11.2000
Poena
1,045
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 7 9800X3D / Arctic Liquid Freezer III 360 A-RGB + 10x Lian Li Uni Fan SL Infinity SL-INF120 ARGB
Matična ploča
GigaByte X870E AORUS Master
RAM
2x16GB Lexar Ares RGB DDR5-6400 CL32
GPU
XFX Swift Radeon RX 9070XT Triple Fan Gaming Edition
Storage
WD_BLACK SN850X NVMe 1TB / Western Digital Red 10TB
Zvuk
Creative Labs Sound Blaster X-Fi Titanium Fatal1ty Pro Series / Logitech Z906
PSU
Lian Li EDGE Gold 1000W
Kućište
Antec Constellation C8 Curve Wood
Monitor
ASUS ROG Strix OLED XG27AQDMG
Miš & tastatura
Logitech G502 / G515 Lightspeed (TKL)
Ostale periferije
SanDisk Extreme PRO
Mobilni telefon
Nothing Phone (1)
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Nista posebno 😉

HIS X850XT IceQ II na 620/1280, Venice na ~2.8 giga, memorija asinhrono na ~255 sa 6-2-2-2... dovoljno za par prvih mesta :smoke:
Skor za 2001 SE saljem cim ga budem instalirao...

Graficka moze jos gore, memorija radi i na 270MHz sa najostrijim setovanjima na 3.6V. Zeza me samo CPU, jer je max multi 9... a bas bi mi leglo nesto tipa 10x280 sa 6-2-2-2 :-devil-:

P.S. Imam i bolje skorove, ali neka zasada... narocito je fin ovaj za 05, svega 4 poena bolji 😀😀

Prilozi

• 3DMark03.webp
    3DMark03.webp
    11.9 KB · Pregleda: 152
  • 3DMark05.webp
    3DMark05.webp
    9.6 KB · Pregleda: 184
jel' se ti to spremas za najavljene rezultate iz intel tabora, pa malo razmrdavash misice? :d

pa to triput brže od 9550...
😉

Odlicni su skorovi, ali ja ne znam koje su vam to fore "ma, ovo je bezveze skor, ono kao probudio sam se pa nisam dobro video, krmeljave mi oci bile a i drajver iz '99, moze to i bolje" 😀

Pa sto odmah ne stavis full skor, ne razumem kako mozes da testiras uopste na nekim setovanjima koja nisu maximalna? 😉

P.S. Menjaj sig!

I sest puta skuplje...

kalky je napisao(la):
jel' se ti to spremas za najavljene rezultate iz intel tabora, pa malo razmrdavash misice? :d
Pa, tako nekako... malo bildujem :smoke:

2 Vule:
Ma, samo sto sam ustao, jos mi krmeljive oci! :d:d:d
Ne, ovo je ono za pocetak... da ne pobegnem mnogo pratiocima 😉

4 poena fore, to je dovoljno... dovoljno da se neko 😉 zainati, i u pokusaju da stigne "tih tricavih 4 poena" - rokne Windows! 😀
Zao mi je samo sto mi nije ostao snimak ekrana u Mark-u 03 sa nekih 15100 poena... i to je dovoljno 🙂

Inace, malo je zeznuto vreme za igranciju, svakim danom je sve toplije u sobi... CPU ce (valjda) moci da ode jos gore, memorija ima lufta, i graficka... valjalo bi kada bih imao i neko jace napajanje, ovo je sve uradjeno na 20-pinskom Ener-u Coolergiant od 380W... pa onda neki tweak Windows-a, jer je ovo prilicno default-no stanje... ma, cekam Kokosa! 😉

Poslednja izmena:
CAR je napisao(la):
valjalo bi kada bih imao i neko jace napajanje

Valjalo bi kad bi imao klimu u sobi kad vec dajes xxxx eura za masinu, jer bi onda mogao da drzis na 16C konstantno, zamisli skor onda 🙂

CAR je napisao(la):
Pa, tako nekako... malo bildujem :smoke:

Još si na X850XT PE?? Pfff. to odavno izašlo iz mode... Sad je "in" 7800GTX... Dva, po mogućstvu...
😉 :smoke:

illidan je napisao(la):
Onda mu treba i xxxx eura za klimu 😉

i xxxx eura za struju ako ce stalno da drzi na tako niskoj temperaturi sobu 😉

@car
evo 4xpo 4 vise 😉

Prilozi

Vule je napisao(la):
Valjalo bi kad bi imao klimu u sobi kad vec dajes xxxx eura za masinu, jer bi onda mogao da drzis na 16C konstantno, zamisli skor onda 🙂
Klima je u drugoj sobi... i tako je fino postavljena da nimalo ne dobacuje do moje, hladi samo dnevnu sobu i hodnik :wall:
Jedino ako zamenimo sobe... :d

BTW, mislim da si udario pogresan quote! 😀
Cenim da je trebalo da u'vatis ovaj deo: "Inace, malo je zeznuto vreme za igranciju, svakim danom je sve toplije u sobi..." 😛

2 Max:
Da, jos sam na X850... XT, ne XT PE 😉

I bas me nesto zabole za modu i 7800GTX... ima jos dosta igranja sa ovim HIS-om, pa onda jednog dana pravi SLI u CrossFire rezimu...

CYK je napisao(la):
@car
evo 4xpo 4 vise 😉
Predjeno! :smoke:

Nego, nisam hteo prvi preko 7.4K... to ostavljam tebi 😉

Prilozi

• 3DMark05.webp
    3DMark05.webp
    11.7 KB · Pregleda: 121
Evo me, menjam bas sada, vrsljam tamo po CP-u 😀😀😀

Nego me **** ono ogranicenje od 300 karaktera...

pa yebe kad si nedosledan, ako moze da stoji DFI, sto ne bi stavio i WD, CM, TT i sl...
vuna jednom, vuna alwayz ultra :d

jos stavio default vrednosti :rupa:

@car
Bravo.
Dao sam sebi slobodan vikend.Pici ti slobodno na 7.4, zanimljivo ce biti na 7,5.

CYK, tebi pos'o vijanje rezultata u 3D Markovima :d

illidan je napisao(la):
CYK, tebi pos'o vijanje rezultata u 3D Markovima :d

Da, i za to primam platu.
:eyebrows:

CAR je napisao(la):
BTW, mislim da si udario pogresan quote! 😀
Cenim da je trebalo da u'vatis ovaj deo: "Inace, malo je zeznuto vreme za igranciju, svakim danom je sve toplije u sobi..." 😛

Namerno sam stavio ono i hteo da naglasim "Valjalo bi kad bih imao..." jer si bas tu spomenuo napajanje i jos nesto, pa samo rek'o da dodam sta bi jos valjalo 🙂

P.S. CYK ima najbolji posao na svetu...

Ji 4Tze je napisao(la):
pa yebe kad si nedosledan, ako moze da stoji DFI, sto ne bi stavio i WD, CM, TT i sl...
vuna jednom, vuna alwayz ultra :d

jos stavio default vrednosti :rupa:
Pa sta bre *****avas ti... DFI se zove tako, to im je naziv, pusti sad ti sta to znaci (da li to predstavlja "Design For Inovation" ili "Diesel Fuckin' Injection" 😀). Isto kao i za Gericom, tako se zove firma i to je zvanican naziv, sta mene briga sta to ustvari znaci.
A TT predstavlja skracenicu od Thermaltake, CM od CoolerMaster... to nisu zvanicni nazivi, vec skracenice.

A sto se drfault vrednosti tice - o, aman, pa rek'o ti da ne mogu vise od 300 karaktera!
Probao sam, ne mogu cak ni 3DMark skorove da stavim u sign... kamoli ono "Venice 3000+ @"...

Uostalom, sta se bre ti zalis, vazno je da je stalo u tih predvidjenih 300 slova... sad, da li je DFI ili Design For Inovaton, sta te briga! :d

kad vec imas dobru i nasviranu masinu mnogo je bolje da si koristio skracenice a stavio versiju biosa,mem. podesavanja,HTT i ostalo od cega zavisi brzina i stabilnost sistema
misim....stvarno,kome cvile jaja da li su ti na hyper6 obicni fanovi ili neki made by Vertu sa sve dijamantima

Floyd je napisao(la):
kad vec imas dobru i nasviranu masinu mnogo je bolje da si koristio skracenice a stavio versiju biosa,mem. podesavanja,HTT i ostalo od cega zavisi brzina i stabilnost sistema
misim....stvarno,kome cvile jaja da li su ti na hyper6 obicni fanovi ili neki made by Vertu sa sve dijamantima
Pa da, fanovi su bas Vertu, ali sa platinom... kako si znao?

To sto si ti napisao, mozda bude u rev. 2 potpisa... zasad je dobro i ovako. Jos ima tu dosta stvari da se utvrdi, da se proba neki novio bios, utvrde limiti memorija, procesora, graficke... ima vremena.
A koga interesuje, uvek moze da pita.

Ae da organizujemo neko kidanje u 3dmarku, valjda sad vecina ima dobar net 🙂

Poslednja izmena:
ok,svaka cast za markove,a pogotovo za memoriju i tajminge,probaj malo to asinhrono da vidimo sta ce sandra da izbaci,275 sa 2-2-2-6 je mnogo opasno po vlasnike TCCD,samo da procesor moze da prodje testove na ~2.9ghz

Floyd je napisao(la):
ok,svaka cast za markove,a pogotovo za memoriju i tajminge,probaj malo to asinhrono da vidimo sta ce sandra da izbaci,275 sa 2-2-2-6 je mnogo opasno po vlasnike TCCD,samo da procesor moze da prodje testove na ~2.9ghz
Slazem se... ali nesto mi je ovaj deo "samo da procesor moze da prodje testove na ~2.9ghz" sumnjiv...

Necka mi se nesto, vidis da je i ovo bilo u granicama oko 2.8 giga... ne znam koji mu je, da li jednostavno primerak nece da radi na 2.9 ili mu treba bolje hladjenje (mada je i ovako OK, cini mi se)... uglavnom, samo znam da napon nije, toga sam mu dao dosta i predosta 🙂

ma dobro mu je hladjenje kad je ovaj moj ulazio u win na 2.9 sa box,ali se vrlo brzo posle toga zamrzavao,a grejao sam ga bas fino - 1.7v,ali njemu opet bilo hladno...hihihi

CAR je napisao(la):
Slazem se... ali nesto mi je ovaj deo "samo da procesor moze da prodje testove na ~2.9ghz" sumnjiv...

Necka mi se nesto, vidis da je i ovo bilo u granicama oko 2.8 giga... ne znam koji mu je, da li jednostavno primerak nece da radi na 2.9 ili mu treba bolje hladjenje (mada je i ovako OK, cini mi se)... uglavnom, samo znam da napon nije, toga sam mu dao dosta i predosta 🙂

Probaj Oscar Wu Bios 510-1 optimizovan za TCCD , bolje se pokazao na mom winchesteru od 310

http://www.techpowerup.com/articles/114/images/510-1FIX.zip

Poz...

Poslednja izmena:
Moji moduli nemaju TCCD cipove, vec Winbond BH-6...

Nazad
Vrh Dno