Šta je novo?

Malo DIGI, malo SUTRA! :)

UE40D6000TW

Cenjen
Učlanjen(a)
22.03.2012
Poena
154
E ovako...
1. Vlasnik sam dva TV-a novije generacije :
Sony KDL-37W5500
http://www.sony.co.uk/product/tv-94-37-lcd/kdl-37w5500#/TechnicalSpecs
Samsung UE40D6000tw
http://www.itbankeurope.com/Televizorius+LED+LCD+SAMSUNG+UE40D6000TW__/?price=desc
2. Imam obicnu, analognu SBB kablovsku televiziju na oba tv-a.
-------------------------------------------------------------------------------
Na starijem Sony-ju, prilikom pretrage (analogni+digitalni), osim analognih kanala ukacio sam i sve digitalne (skremblovani su svi, osim RTS1, MTS i par radio kanala), sto mi je bilo jako korisno zbog EPG (elektronskog vodica), kao i fudbala na prvom u boljoj digitalnoj slici. (razlika je ocigledna)

Na novom Samsung TV-u, prilikom pretrage nisam nasao digitalne, kao da ne postoje. (u osnovnom podesavanju je uneta zemlja: Srbija, jezik: srpski, izvor: cable tv, a zatim pokrenuta automatska pretraga).

1. Da li je neko uspeo da pronadje ove digitalne kanale?
2. Da li neko uvidja u cemu sam pogresio? (mozda je presudan izbor zemlje za aktivaciju/deaktivaciju digi tjunera - Norveske i Nemacke nema u izboru)
-----------------------------------------------------------------------------
Povezao bih Samsung TV wireless-om radi koriscenja smart funkcija, ali za to treba da se dokupi wireless adapter koji je 60-tak eur-a.

1. Da li ova veza dobro funkcionise za streaming HD filmova? (izmedju rutera i tv sa nalazi jedna soba, odnosno dva zida i nekih 10tak metara rastojanja)
------------------------------------------------------------------------------
Imam Telekomov Pirelli Discus DRG A226G ruter, http://www.sirtel.pl/files/DRG_A226G.pdf
koji na sebi ima neki USB host, a i negde sam procitao da moze da se koristi kao "media server".

1. Da li je neko ovo vec koristio, ili zna kako se pravi?
2. Da li to znaci da cu moci da nakacim neki hdd i bez paljenja kompa da
gledam materijal na tv-u? 🙂
Nadam se da vas nisam smorio i da cete mi pomoci da nabudzim kucu u jedan
multimedijalni centar! 😀 😀
Hvala unapred!

1. promeni zemlju na Finsku ili tako neku, Srbija ne pronalazi dig. kanale. Bar je tako na IKOM - Samsung kombinaciji..

Imam u izboru Spaniju, Slovacku, Poljsku, Madjarsku, Grcku, Estoniju, Cesku i "ostalo"😀

Hvala! Evo upravo trazim sa Spanijom! 🙂
Imam pitanje:
Ja sam podesio sada u meniju opcije Zemlja - kabl - spanija.
A onda sam pokrenuo automatsku pretragu digitalni - kabl - potpuno (ima neka opcija mreza).
Jel to ok?

evo po koracima 😀

Prilozi

• DSC02132.JPG
    DSC02132.JPG
    87.3 KB · Pregleda: 116
  • DSC02133.JPG
    DSC02133.JPG
    61.9 KB · Pregleda: 103
  • DSC02134.JPG
    DSC02134.JPG
    54.1 KB · Pregleda: 100
  • DSC02135.JPG
    DSC02135.JPG
    79.8 KB · Pregleda: 103
  • DSC02136.JPG
    DSC02136.JPG
    86.6 KB · Pregleda: 104
i ovo...

Prilozi

• DSC02137.JPG
    DSC02137.JPG
    101.3 KB · Pregleda: 106
  • DSC02138.JPG
    DSC02138.JPG
    75.4 KB · Pregleda: 94
i nadje li nesto osim RTS1, MTS i par radio kanala jer ako to moze onda mogu i ostali kanali i to bez njihovog dekodera ,pre par meseci bio je i HBO hd,history i jos neki znaci moze al sbb nece

Nisam nita jos... do duse prosao samo Spaniju i Slovacku... Mnogo dugo traje, pa sam se smorio 🙂
Nego ima podesavanje modulacije, jel ti nije problem da pogledas jel kod tebe 64 ili neka druga?
Hvala Batke 🙂

Sada nisam kuci.

Moj Samsung je starije generacije :LE-32C530

Uspeo sam!
Mislim da je Estonija prosla... 🙂
Ukacio sam RTS1, MTS, Video Zonu, Info Kanal, Radio stanice... i na moje veliko iznenadjenje HBO GO! 😀

Estonija, sad sam proverio.
Dakle izbor zemlje > Uneses pin 0 0 0 0 >Izaberes za digitalne kanale Estoniju,
Kanal > Automatska pretraga kanala > Digitalni kanali, kablovska televizija (ne antena) > POPTPUNO (ne mrezna pretraga)
HBO je u nekom segmentu "servisi i ostalo", ili tako nesto... 🙂

Estonija, sad sam proverio.
Dakle izbor zemlje > Uneses pin 0 0 0 0 >Izaberes za digitalne kanale Estoniju,
Kanal > Automatska pretraga kanala > Digitalni kanali, kablovska televizija (ne antena) > POPTPUNO (ne mrezna pretraga)
HBO je u nekom segmentu "servisi i ostalo", ili tako nesto... 🙂

jel mozd mozes da vidis koja je frekvencija za HBO

Za Samsung ovako:

"Samsung i SBB su cudna kombinacija, dok sam bio na Ikomu lepo mi je tv nalazio kanale, medjutim na SBB kada sam presao Auto search mi nije nista nalazio. Postupak je sledeci: auto store, cable, digital, search mode quick, net ID auto, freq 666000, qam 64, symbol rate 6956, i na kraju OK. Trebalo bi da samsung sa ovim postupkom nadje sve digitalne kanale, medjutim sada su ovi novi HD kanali zakljucani i jedino sto moze da se gleda je RTS1, Video zona i SBB info kanal... Bilo je lepo dok je trajalo, mene je HBO HD odusevio!!!"
Bilo je u nekoj temi na forumu.

Za Samsung ovako:

"Samsung i SBB su cudna kombinacija, dok sam bio na Ikomu lepo mi je tv nalazio kanale, medjutim na SBB kada sam presao Auto search mi nije nista nalazio. Postupak je sledeci: auto store, cable, digital, search mode quick, net ID auto, freq 666000, qam 64, symbol rate 6956, i na kraju OK. Trebalo bi da samsung sa ovim postupkom nadje sve digitalne kanale, medjutim sada su ovi novi HD kanali zakljucani i jedino sto moze da se gleda je RTS1, Video zona i SBB info kanal... Bilo je lepo dok je trajalo, mene je HBO HD odusevio!!!"
Bilo je u nekoj temi na forumu.

Pa jel jos ide HBO

Danas nema HBO, garantovano su procitali da smo ga nasli... 😀
A nije mi jasno zasto su nacionalne frekvence kodirane, kada one moraju da budu dostupne svima jer placamo tv pretplatu!?
Trebali bi da napisemo neku peticiju da ove kanale koje pustaju sa Avale treba svaka kablovska da distribuira bez kodiranja,
da moze svako da ih nadje ko ima ugradjeni digitalni tjuner.

E ovako...
1. Vlasnik sam dva TV-a novije generacije :
Sony KDL-37W5500
http://www.sony.co.uk/product/tv-94-37-lcd/kdl-37w5500#/TechnicalSpecs
Samsung UE40D6000tw
http://www.itbankeurope.com/Televizorius+LED+LCD+SAMSUNG+UE40D6000TW__/?price=desc
2. Imam obicnu, analognu SBB kablovsku televiziju na oba tv-a.
-------------------------------------------------------------------------------
Na starijem Sony-ju, prilikom pretrage (analogni+digitalni), osim analognih kanala ukacio sam i sve digitalne (skremblovani su svi, osim RTS1, MTS i par radio kanala), sto mi je bilo jako korisno zbog EPG (elektronskog vodica), kao i fudbala na prvom u boljoj digitalnoj slici. (razlika je ocigledna)

Na novom Samsung TV-u, prilikom pretrage nisam nasao digitalne, kao da ne postoje. (u osnovnom podesavanju je uneta zemlja: Srbija, jezik: srpski, izvor: cable tv, a zatim pokrenuta automatska pretraga).

1. Da li je neko uspeo da pronadje ove digitalne kanale?
2. Da li neko uvidja u cemu sam pogresio? (mozda je presudan izbor zemlje za aktivaciju/deaktivaciju digi tjunera - Norveske i Nemacke nema u izboru)
Povezao bih Samsung TV wireless-om radi koriscenja smart funkcija, ali za to treba da se dokupi wireless adapter koji je 60-tak eur-a.

1. Da li ova veza dobro funkcionise za streaming HD filmova? (izmedju rutera i tv sa nalazi jedna soba, odnosno dva zida i nekih 10tak metara rastojanja)
------------------------------------------------------------------------------
Imam Telekomov Pirelli Discus DRG A226G ruter, http://www.sirtel.pl/files/DRG_A226G.pdf
koji na sebi ima neki USB host, a i negde sam procitao da moze da se koristi kao "media server".

1. Da li je neko ovo vec koristio, ili zna kako se pravi?
2. Da li to znaci da cu moci da nakacim neki hdd i bez paljenja kompa da
gledam materijal na tv-u? 🙂
Nadam se da vas nisam smorio i da cete mi pomoci da nabudzim kucu u jedan
multimedijalni centar! 😀 😀
Hvala unapred!

Cekaj, jel mora taj samsung adapter ili moze obican ruter od 20e. Kupio sam pre 2 dana UE40D5500 pa zato pitam...

u tv ide samsung adapter preko usb-a! a na kompu mora da ima wireless, ili ruter da ima wireless... 🙂
neki tv-i imaju wireless integrisan, proveri, mozda tvoj ima!

u tv ide samsung adapter preko usb-a! a na kompu mora da ima wireless, ili ruter da ima wireless... 🙂
neki tv-i imaju wireless integrisan, proveri, mozda tvoj ima!

Ja imam na TV-u ulaz za LAN...reci mi molim te sta mi jos treba da ga konektujem na internet?

Hvala...

Nazad
Vrh Dno