Postovani forumasi,imam BenQ 2420hdb full hd monitor povezan dvi kablom i Genius SW-HF5.1 5000 150-watt 5.1 Speaker System povezan njegovim kablovima na integisanu zvucnu kartu Realtek ALC 888. 99% imam mp3 muziku i mozda 1% FALC. Igram igre i gledam brrip-ove koji su u mp4 ili mkv formatu sa ac3 ili dts zvukom. Koristim KMplayer,GOM,MPC,BS-pa sta se bolje pokaze. Napominjem da nemam apsolutno nikakve probleme u gledanju i slusanju.Koristim XP SP2,poslednji BIOS i drajvere,programe i kodeke. E sad ovako,imam nekoliko pitanja. Prvo,kada gledam npr.mkv.sa dts,da li ja uopste cujem dts ili ne,nego neku softversku podrsku,t.j.ja nemam ustvari dts-jel tako? Drugo,dali cu i koliko ustvari dobiti ako zamenim kablove koji idu od vufera do ostale zvucnike sa nekim kablom od 1-2evra/m. Trece,dali da kupim jednu od ove dve Creative X-Fi Titanium ili Asus Xonar DX i povezem sa postojecim zvucnicima-koju,koja je bolja ustvari.Jedna je 7000 a druga 8300. I na kraju,uskoro planiram novu plocu,procesor i memoriju.Na toj ploci je ALC 892,koji je valjda unapredjeni ALC889 i ima podrsku za dts,preci cu na W7 32 ili 64 bit i glavno pitanje dali da kupim uopste zvucnu ili samo nove kablove i sutra povezem na ALC 892?Znam da sam mnogo zakomplikovao,ali se unapred zahvaljujem na vasim odgovorima,savetima i predlozima!