Šta je novo?

Malo detaljnije

dexrobi

Slavan
Učlanjen(a)
08.11.2009
Poena
310
Postovani forumasi,imam BenQ 2420hdb full hd monitor povezan dvi kablom i Genius SW-HF5.1 5000 150-watt 5.1 Speaker System povezan njegovim kablovima na integisanu zvucnu kartu Realtek ALC 888. 99% imam mp3 muziku i mozda 1% FALC. Igram igre i gledam brrip-ove koji su u mp4 ili mkv formatu sa ac3 ili dts zvukom. Koristim KMplayer,GOM,MPC,BS-pa sta se bolje pokaze. Napominjem da nemam apsolutno nikakve probleme u gledanju i slusanju.Koristim XP SP2,poslednji BIOS i drajvere,programe i kodeke. E sad ovako,imam nekoliko pitanja. Prvo,kada gledam npr.mkv.sa dts,da li ja uopste cujem dts ili ne,nego neku softversku podrsku,t.j.ja nemam ustvari dts-jel tako? Drugo,dali cu i koliko ustvari dobiti ako zamenim kablove koji idu od vufera do ostale zvucnike sa nekim kablom od 1-2evra/m. Trece,dali da kupim jednu od ove dve Creative X-Fi Titanium ili Asus Xonar DX i povezem sa postojecim zvucnicima-koju,koja je bolja ustvari.Jedna je 7000 a druga 8300. I na kraju,uskoro planiram novu plocu,procesor i memoriju.Na toj ploci je ALC 892,koji je valjda unapredjeni ALC889 i ima podrsku za dts,preci cu na W7 32 ili 64 bit i glavno pitanje dali da kupim uopste zvucnu ili samo nove kablove i sutra povezem na ALC 892?Znam da sam mnogo zakomplikovao,ali se unapred zahvaljujem na vasim odgovorima,savetima i predlozima!

Nemoj da trošiš pare. Očigledno da si ti zadovoljan a to je najvažnije. Za te zvučnike ti neće pomoći nikakvi bolji kablovi, a vrlo je veliko pitanje dali i ozbiljnim zvučnicima treba bolji kabal od naprimer P/F 4 ili 6 milimetara kvadratnih.

Ako vec insistiras da trosis pare najvecu razliku u zvuku ces dobiti ako zamenis zvucnike ;)
Ne diraj nista.

Nemoj da trošiš pare. Očigledno da si ti zadovoljan a to je najvažnije. Za te zvučnike ti neće pomoći nikakvi bolji kablovi, a vrlo je veliko pitanje dali i ozbiljnim zvučnicima treba bolji kabal od naprimer P/F 4 ili 6 milimetara kvadratnih.

Deblji kablovi veoma cesto vise unesu koloraciju u zvuk, nego sto umanje gubitak informacija. Tanji kablovi su gotovo uvek transparentniji.
Povodom promena se slazem, promena zvucnika bi bila najveci napredak. Ostalo su nijanse koje ne vrede ulaganja sa tim zvucnicima.

I izvor je bitan tj prelaz sa integruse na bilo sta je mali korak za komp ali veliki za korisnika.

U prevodu s ovim zvucnicima nista nebih dobio ili minimalno sa kvalitenijim kablovima,a isto s njima da uparim jednu od ove dve Creative X-Fi Titanium ili Asus Xonar DX nedobijam nista posebno po vama.Ja sam se uvek rukovodio malo drugacijem principu!Kupujem prvo ono sto nemam,pa tak onda menjam ono sto vec imam.Zvucnu nemam,t.j.imam integrisanu,i imam 5.1 zvucnike.E sad ko moji novi zvucnici su 10 000,a zvucna je 7000 ili 8300. Da kupim bolje zvucnike od ovih sto imam treba mi bar 20 000,jel tako? Ja sam hteo da kupim zvucnu za 7000 ili 8300 i povezem je na ove zvucnike.A nekad kada budem imao vise para ili nesto tada cu misliti o promeni zvucnika.

Na tom Geniusu primetices itekako razliku izmedju integruse i posebne zvucne. Secam se kad sam na prethodnoj generaciji Geniusa (150w wooden) presao sa integruse na X-Fi Platinum.... ne moze se uporediti.

Osetice se razlika pri promeni zvucne naravno. Ako ides tim principom, da uzmes sad zvucnu, pa nekada kasnije da nakacis i druge zvucnike, to moze da ima smisla. Ima i ovako sa njima, poboljsace zvuk u svakom slucaju.

Znaci vi mi preporucujete da uzmem zvucnu i to Creative X-Fi Titanium,naspram Asus Xonar DX ili gresim?Naveo sam moje potrebe koju mi preporucujete?

DX bi ti bio dovoljan za njih. Sledeci korak bi logicno bio zamena zvucnika, ali za te 5.1 komplete nema bas neka dobra ponuda, tako da... uzivaj.

Nazad
Vrh Dno