Šta je novo?

Mali test za Media Playere!

Probao sam da pustim ovaj test video snimak sa Droid Monster ( Uhost2/Probox2) android plejerom.
Mx plejer i bs plejer uspevaju da puste uz dosta muke ali je reprodukcija usporena i dosta secka.
Nemam mogucnost da probam sa drugim android plejerom. Od svega sto sam probao, jedino wd tv gen2 i wd tv live stream to pustaju savrseno!
U kategoriji jeftinih multimedijalnih plejera smatram da nema niceg boljeg za reprodukciju video sadrzaja na tv.

tako je...ali koliko ljudi ima opciju da skida video formate HD 4:2:2....meni je to vise bilo radi testa,sto je i bio cilj......za sada je tih fajlova malo,poneki fan Sat TV koji ima risiver koji to skida,snima.....:).....dobro je da ipak ima povoljnih playera koji to pustaju...

Nebitno je sto je tih fajlova malo, bitno je da uredjaj ima snagu da to prikaze.
Android plejeri tek treba da pokazu svoju snagu.Koncept je dobar ali jos nije sve ispeglano.
Kad uporedim jedan te isti video fajl kako se reprodukuje sa android plejera i sa wd tv-a, veoma lako uocim koliko je kvalitet na strani wd tv-a.Slika izgleda kao okupana,prikaz je fluidan sta god da pustim.
Optimizacija na android plejerima jos nije kako treba.
Uhost2 ima dual core na 1.5 Ghz i 1 Gb rama a wd tv single core na 700 Mhz i ,mislim, 256 Mb rama a reprodukuje bez problema ono sa cime se vise nego dva puta jaci hardver na androidu muci.
Sto se mene tice , do daljeg ostajem na wd tv. Cekam da se u android pricu ukljuce jaci igraci. :)

Poslednja izmena:
slazem se....pa risiver sa kojim je snimano AzBox Me,ima specifikaciju...(ispod)pa sve to ide glatko,i bez ikakvog trzanja....:)
Operating System Linux

Processor (CPU) SIGMA processor SMP 8655

Working Memory DDR 256 MB

Video Memory DDR 256 MB

Tuner Single tuner (DVB-S2 or DVB-T/DVB-C) embedded.

DiSEqC 1.0, 1.1, 1.2, USALS

Flash Memory 512 MB

HDD eSATA and internal SATA

Video Output PAL / NTSC

Video Containers MPEG1/2/4 (M1V, M2V, M4V); MPEG1/2 PS (M2P, MPG); MPEG2 Transport Stream (TS, TP, TRP, M2T, M2TS, MTS), VOB, AVI, ASF, WMV, IFO, ISO; Matroska (MKV), MOV (H.264), MP4, RMP4

Video Codecs XVID SD/HD; MPEG-1; MPEG-2: MP

HL; MPEG-4.2: ASP

L5, 720p, 1-point GMC; WMV9: MP

HL; H.264: BP

L3; H.264: MP

L4.0; H.264: HP

L4.0; H.264: HP

L4.1; VC-1: MP

HL; VC-1: AP

L3

Audio Containers AAC, M4A, MPEG audio (MP1, MP2, MP3, MPA), WAV, WMA, FLAC, OGG

Audio Codecs AAC, AAC+, Dolby Digital Plus, DTS, WMA, WMA Pro, MP1, MP2, MP3, LPCM, FLAC, Vorbis, DTS (Audio Passthrough), Dolby Digital Plus (Audio Passthrough)

Picture Support JPEG, BMP, GIF

Subtitle Supported SMI, SRT, TXT, SUB, SSA

Resolution 576i (480i), 576p, (480p), 720p, 1080i, 1080p

Ethernet 10/100 Base-T Ethernet (max.100Mbit/s)

Front Panel 1x USB 2.0; Coloured Leds & VFD; Power Button

Back Panel 1x HDMI; 1x Component (YcbCr); 1x RCA Video; 1x RCA Audio (L/R); 1x e-SATA 1x RJ45; 1x USB 2.0; 1x Optical S/PDIF; Power Switch;

Lateral Panel 1x CR Slot for PayTV (Conax)

idu ove litvanke i sa jos starijeg i slabijeg az box elite i to na prastarom oficijelnom fw,)

:)..znam taj i imam...samo sam konacno pre par meseci prelomio i presao na Enigmu(OpenPLi Alonzo MOD)i prezadovoljan sam....:)

original je bas zbog plejera jer ga na enigmi nesto i nije bilo onako kako ja volim

slazem se,ali mi sad i pod E2 radi super...ovaj Alonzo je malo modifikovao player,i mogu ti reci da radi stabilno...ali me vise Enigma dobila,sa drugim mogucnostima,pluginovi,web intf,streaming,kombinacija sa XBMC,mob kao daljinac,i pregled EPG-a...i konacno mi TimeShifting,i snimanje radi kako treba..:)...i naravno brzina menija,je na strani E2....ej pa odolevao sam skoro 4 god,da predjem na E2,sa OfFw....

Mislim da ovde nije potrebna nikakva snaga procesora vec je u pitanju arhitektura procesora.Ovaj fajl nije komercijalni fajl pa stoga verovatno nije bio ni na kakvoj listi prioriteta kod pravljena procesora.4:2:2 se koristi kao neka vrsta skremblovanja ali bez kodova.Nekada su takvi uredjaji kostali pravo bogatstvo a danas ima par jeftinih risivera koji to podrzavaju.Poenta je da onaj ko ima taj fajl on ima i gde da ga procita.

potpuno se slazem,mada je jos uvek mali broj Sat Risivera koji mogu da pustaju,i snimaju 4:2:2 fidove.....mene je cisto zanimalo,koji ga uredjaji normalno emituju,i ispostavilo se da ipak ima uredjaja,koji nisu Sat Risiveri,a normalno ga pustaju..naravno u tu grupu nisam racunao kompove....:)

To je zato sto imaju isti cpu kao sat risiver nista vise od toga.

Iskljucivo je snaga procesra u pitanju ako se radi softwerski decoding

blage veze nema sa snagom procesora.Da je tako onda bi svaki jaci cpu na svkom uredjaju citao 4:2:2.

Po tebi je Sigma Design SMP8655 500MHZ MIPS CPU neki jak procesor.WD TV LIVE je svoju popularnost stekao zahvaljujuci ovom procesoru koji se nalazi u njemu.Taj cpu koristi i azbox me.Isti cpu samo malo razliciti model koriste i pop-corn uredjaji.

Poslednja izmena:
Ok nastavi da zivis sa svojim uverenjima da neki procesori imaju magiju
Ako zelis nesto da naucis idi u obradu video materijla pa citaj i uci sta je decoding i koji delovi procesora se koriste i na koji nacin .

Nauci i sta je softwaare decoding a sta je hardware doecoding i koje faze u decodingu moze da radi samo CPU a koje moze da radi cip.

Da pisem 20 puta isto necu.

Poslednja izmena:
Ti ocigledno ne razumes o cemu se ovde pricalo.

Android playeri ne koriste ovakav tip procesora.

Nazad
Vrh Dno