Šta je novo?

Mali problem ali dosadan? Pomozite!

nikola1505

Slavan
Učlanjen(a)
12.02.2007
Poena
309
Pozdrav svima, imam jedan problem ali ne znam šta je u pitanju? Imam Microsoft tastaturu i miš. Pre nekoliko dana u igri mi prestade tastatura da radi. Restartujem komp. i bios mi prijavljuje grešku Keyboard error. Isključim tastaturu pa je ponovo uključim i restartujem kad ona radi sasvim normalno. To mi se dogodilo još par puta u raznim slučajevima( u igrici, kada kucam u wordu, dok sam na internetu...) Tastatura je relativno nova skoro će joj biti dve godine i do pre mesec dana nisam imao ovih problema. Molim pomozite ako znate šta je u pitanju?:mad:

mozda kabel ima nege prekid,drmaj da malo pa vidi sta se desava,
mada sam ja vidjao i maticne ploce kojima je ps2 prikljucak otisao pa su morale na servis, mada ako imas usb mozes uzeti usb tastaturu, a ako vec imas uzmi prelaz usb na ps2 pa vidi dali se desava isto.
u zavisnosti od ovih stvari moze da se nadje i neko resenje :)

mozda kabel ima nege prekid,drmaj da malo pa vidi sta se desava,
mada sam ja vidjao i maticne ploce kojima je ps2 prikljucak otisao pa su morale na servis, mada ako imas usb mozes uzeti usb tastaturu, a ako vec imas uzmi prelaz usb na ps2 pa vidi dali se desava isto.
u zavisnosti od ovih stvari moze da se nadje i neko resenje :)

Probao sam ova dva priključka, međutim isto se deševa.
Samo još da kažem da mi je tastatura obična( microsoft USB digital media keyboard intelli type pro )

Poslednja izmena:
predpostavimo da imas xp sp2 (koji u sebi ima usb drajvere)
pozajmi od nekog drugu tastaturu pa ce da vidis sta zeza , tastatura ili ploca.
a da,
za usb tastaturu i misa bi trebalo u biosu da bude omogucena opcija enable usb legacy support.
proveri to dali je ukljuceno,ako nije ukljuci, ako jeste pozajmi tastaturu pa probaj sa njom,

a svakako mozes da je deinstaliras iz kontrol panela , restartujes komp, koji ce nakon toga sam da je instalira

predpostavimo da imas xp sp2 (koji u sebi ima usb drajvere)
pozajmi od nekog drugu tastaturu pa ce da vidis sta zeza , tastatura ili ploca.
a da,
za usb tastaturu i misa bi trebalo u biosu da bude omogucena opcija enable usb legacy support.
proveri to dali je ukljuceno,ako nije ukljuci, ako jeste pozajmi tastaturu pa probaj sa njom,

a svakako mozes da je deinstaliras iz kontrol panela , restartujes komp, koji ce nakon toga sam da je instalira

Jeste, kod mene je XP SP2. Našao sam to u biosu i uključeno je. E sad kod mene su instalirani drajveri od tastature. Da li je moguće da se "kolju" drajveri ?

Nazad
Vrh Dno