Šta je novo?

Mali oglasi i cene

ja se potpuno slazem sa tobom, samo mi nije jasno onda u kojoj drzavi zivi covek koji je postavio pitanje? Ja bih voleo da zivim u Srbiji gde me iskreno boli uvo da li kupovao preko oglasa, novo, polovno.. negde skuplje negde jeftinije itd itd..

U Srbiji. I iskreno, boli me uvo da prolazim pola grada za 200-300 dinara jeftiniju stvar.

@smarac, znam ja da ce svi prodavci prihvatiti u dinarima uplatu - sto mi je samo jos povecalo nedoumicu zasto izrazavaju cene u evrima. I dovelo na zakljucak da to ISKLJUCIVO rade jer cena deluje niza. Jer strah od kursnih razlika (kao da poslujemo na berzi) su price za malu decu.

Ne bih vise isao u diskusiju oko ovoga, case closed ;)

Pa sto si onda pocinjao diskusiju?

Pa video sam sasvim dovoljno komentara na temu, sto me i interesovalo. Mislio sam da postoji neki razlog koji ja ne vidim, ili ne kapiram...

A sada mi stvarno ne pada na pamet da se ubedjujem sa nekim da li je ovako ili onako, izneo sam svoje misljenje, procitao misljenja drugih - meni dosta.

Da se nadovezem oko onoh 500din,a sta je ako ima vise komponenata da proda/kupi, eto ti dve tri dnevnice.
Svi pokusavaju da se snadju kako znaju i umeju,i uvek prvo sebe gledaju,ali u principu sve je stvar dogovora.
Ko trguje cesto on to dobro zna.
Pozdrav

U Srbiji. I iskreno, boli me uvo da prolazim pola grada za 200-300 dinara jeftiniju stvar.

op_is_a_troll_trollcat.jpg

Menjacnica je usput kad ides do nekog ... ako nije onda ne zivis u BGu .... isto tako prodavac moze da kaze ... brate sad moram da se cimam da promenim pare. Valuta je dinar .... plate se ne primaju sve u dinarima pitaj bilo koga ko radi u privatnom sektoru, a i inace plate su diktirane evrom.
Zamisli si poceo da radis za 30000din i onda evro sa 95 skoci na 105 ???? mislim smesno .... ova drzava je trebalo da uvede evro odavno ovako se samo mongoloidi na vrhu bogate kad steluju kurs i preprodaju devize.

i PONOVO ako nisi video .... sumljam da ce ti bilo ko na ovom sajtu traziti iskljucivo da mu doneses u evrima ..... a ako trazi ispostuj ga jer verovatno ima razlog veci od tripa da tebe cima do menjacnice.

U drugu ruku niko te ne bije po uzima da kupujes tu robu .... ti lapo u prodavnicu pa plati dinarima ;)

Plate diktirane evrom?????? Pa mi ne zivimo u istoj Srbiji onda..... Onaj sto je radio za 30000din kada je evro bio 90 radi dan danas za isto toliko, kada je evro 105.

*ebemu....dokle vise sumLJam :-devil-::-devil-:

BTW.....treba voditi racuna i o tome da se novcanice od 1000din lako falsifikuju. Treba voditi racuna i o tome kad nesto prodajes 'na ruke'. Zato vise volim e.

^ Ja da se nadovezem na tvoju pricu oko falsifikata: A ti nisi cuo da se i evri vrlo lako falsifikuju, i to cak lakse nego dinari? :d

I mogo vise nego dinari ... I ne znam odakle nekome da platu diktira evro!? Taj sto je imao 30000 platu kad je evro bio 90, imace i kad evro bude 150 ... Jedina razlike je sto nece da prezivi tada :)

^ Ja da se nadovezem na tvoju pricu oko falsifikata: A ti nisi cuo da se i evri vrlo lako falsifikuju, i to cak lakse nego dinari? :d

Nisam bas strucan...al nekako imam utisak da bi pre prepoznao falsifikat evra nego dinara.I opet suptilnije izgleda kad zagledas jednu novcanicu od 100e nego deset od 1000din pogotovu sto ne moraju sve da budu fals. Kako god da okrenes moze neko da te za*ebe . Al bedak je da vodis coveka do menjacnice kad mu nesto prodajes...:eyebrows:

Poslednja izmena:
Nema dobrih falsifikata dinara ali ima dobrih falsifikata evara u opticaju, na zalost. Za dinare samo pogledaj da li je papir OK i tesko da je falsifikat.

reci to mom drugaru iz srednje koji je pre odlaska u KPZ Zabela kupio tri nekretnine, samo od crvenih 'iljadarki ;)

elem, evo ga jasan dokaz zasto su cene u oglasima u evrima, /end thread

P137a-1993-500.000.000.000_Dinara.jpg

nije bash pametno da se diskutuje o tome, samo je poenta da je dinar poprilichno bedna novchanica, gde bilo koji apoen osim one od 5000 niko vise ne proverava.

Da dodam i ja da sam video falš hiljadarku, nisam mogao da uočim nikakvu razliku. Kupovao nešto za bajs u planetbajku i na pultu ispod stakla bila jedna. Ja još izvadim moju hiljadarku i uporedim, ma skroz isto :D. Jedino što kaže Aca možda se po papiru može lako skontati, ali to ne znam pošto je nisam imao u ruci.

Ali, po meni je totalno glupo da ja, ako sada kupujem nesto, moram prvo da idem do menjacnice da kupim evre, da bih isplatio nekoga u evrima. Ovde je valuta dinari, svi platu primamo u dinarima, cene u prodavnicama su u dinarima....
Dinar je "legalna pljacka" u ovoj drzavi. Pocev od izvoznika koji moraju da prodaju banci devize da bi isplatili plate ili nesto platili, jer tako mora. Za razliku od EU gde svaka zemlja ima svoju valutu ali u vecini zemalja prodavac ima pravo da primi koju god zeli valutu i po kom god kursu zeli, i da u bilo kojoj valuti plate isplati.
(to sto Britanac normalno nece isplatiti u EUR ili Nemac u GBP je drugo - kod njih postoji unutarnja ekonomija koja je dovoljna sama sebi i sve proizvodi, dok kod nas toga nema, pa je evro de facto sredstvo placanja, a dinar kao sto rekoh, samo legalna pljacka).
Inace skoro sve strane IT firme plate izrazavaju u dolarima ili evrima, vecina nasih IT firmi takodje - jedino sto mora da bude legalno opljackana pri isplati istih ;)

Evro je stvarno sredstvo cene ovde.

Opet spominjes kursne razlike, al rekoh da su u roku od 10-20 dana (koliko ovde aj da kazemo traje prodaja, mada je obicno i dosta krace) te kursne razlike MINIMALNE, i u rangu su par stotina dinara gore/dole.
Sto dodje nekoliko evra, zasto da ja izgubim tih nekoliko evra jer se tebi svidjaju dinari? Ako ti ne odgovara, siroko ti polje, imas izbora ;)

Nazad
Vrh Dno