185e / 19500
Zato sto se cene automobila i stanova mere u desetinama hiljada evra, pa mala kursna pomeranja (od par dinara gore/dole) mogu doneti razliku od par stotina evra - pa na vise.
Ovde se prodaju stvari koje su reda velicine 150e (u proseku) - pa kursno pomeranje od 3-4 dinara gore/dole, moze doneti razliku od par stotina dinara i to je to. Sem ako se ne ocekuje inflacija u skorije vreme
Takodje, ono sto mi bode oci jeste sto u tom slucaju nisu zaokruzene cifreJer je 150e oko 15.600 dinara, sto mi je malo bezveze. Ili 16.000 ili 15.500 :d A ne 15.628 dinara
edit: evo najsveziji primer kako se treba raditi![]()
Pa dobro bre ljudi, nikako ne kapiramJel moze neko da mi navede neki logican razlog zasto se cene vecinom stavljaju u evrima?
Ja se nadam da ce uskoro i kod nas doci evro kao zvanicna valuta, jer ovako evro jeste glavna valuta dok dinar sluzi za malverzacije...![]()
Po meni je totalno glupo (da ne kažem retardirano, bez uvrede bilo kome pogotovo autoru) pitanje tj tema. Izvinjavam se na iskrenosti ali tako je.
jer nomimalno deluje niza cena
Da si prodavao nesto ovde a nisi posto si newcomer, znao bi da se upravo za "tih par stotina dinara" deshavaju ispale i da su ljudi ali potpuno odlepili.. TIh par stotina dinara nekom shaneru i preporodavcu i te kako znachi.. Ljudi idu na drugi kraj grada ako cuju da je odredjeni artikl jeftiniji 400-500 dinara...Nema uvrede.
Ali, po meni je totalno glupo da ja, ako sada kupujem nesto, moram prvo da idem do menjacnice da kupim evre, da bih isplatio nekoga u evrima. Ovde je valuta dinari, svi platu primamo u dinarima, cene u prodavnicama su u dinarima....
Opet spominjes kursne razlike, al rekoh da su u roku od 10-20 dana (koliko ovde aj da kazemo traje prodaja, mada je obicno i dosta krace) te kursne razlike MINIMALNE, i u rangu su par stotina dinara gore/dole.
. Ljudi idu na drugi kraj grada ako cuju da je odredjeni artikl jeftiniji 400-500 dinara...
Ali, po meni je totalno glupo da ja, ako sada kupujem nesto, moram prvo da idem do menjacnice da kupim evre, da bih isplatio nekoga u evrima.
pazi 500 din je pola dnevnice u Srbiji,pa mi reci da li se ne isplati ici na drugi kraj grada, sto je jednako 4-6 sati posla, kod nekog robovlasnika?
pazi 500 din je pola dnevnice u Srbiji,pa mi reci da li se ne isplati ici na drugi kraj grada, sto je jednako 4-6 sati posla, kod nekog robovlasnika?
Nema uvrede.
Ali, po meni je totalno glupo da ja, ako sada kupujem nesto, moram prvo da idem do menjacnice da kupim evre, da bih isplatio nekoga u evrima. Ovde je valuta dinari, svi platu primamo u dinarima, cene u prodavnicama su u dinarima....
Opet spominjes kursne razlike, al rekoh da su u roku od 10-20 dana (koliko ovde aj da kazemo traje prodaja, mada je obicno i dosta krace) te kursne razlike MINIMALNE, i u rangu su par stotina dinara gore/dole.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari