Šta je novo?

Mali mod

bolt

Slavan
Učlanjen(a)
08.11.2005
Poena
320
Evo jedan mali mod, koji nije teško uraditi... Chieftech LBX ispod prednjoj maske ima dovoljno mesta za montiranje ventilatora od 120, čak se i rupe za montiranje ventilatora slažu sa rupama za prednju masku koja se skida...

Dovoljno je sa manjom ubodnom testerom skinuti deo plastike koji smeta za montiranje, grube ivice išmirglati, nije potrebno previše ulepšavati pošto ionako preko ide maska... :D

Montirano:

Završen mod:

jedino sto ce biti prasine :)

jedino sto ce biti prasine :)

Nisam imao sliku, ali je i to rešeno! Orginalno na tom mestu se nalazio filter za prašinu na plastičnom ramu koji sam skinuo i nakačio na prednju masku koja ide preko ventilatora.

Poslednja izmena:
nema chieftec filtere :) to je vise kao neka mrezica, to nece zaustaviti prasinu da udje unutar kucista

Prašina se skuplja oko otvora na prednjim maskama, koje povremeno samo prebrišem krpom, tako da koliko-toliko mreža radi posao... :)

Poslednja izmena:
Koliko vazduha dopire u unutrašnjost? Ima tu dosta prepreka, saćasta rešetka još i nekako, ali kavez za hardove verovatno slabo šta propusti iza sebe, mada za hardove je OK - bolje jedna 12-ka nego dve 9-ke.

Kod mene još rade tri 9-ke sa strane, spušteni na 600rpm, dok mi 12-ka radi na 1300rpm, stim da hardove nisam postavio direktno, nego ispod i iznad direktne putanje vazduha od 12-ke i vezao sam kablove da ne smetaju, tako da hladan vazduh ima direktnu putanju kroz kavez do unutrašnjosti....

Sigurno omogućuje bolji protok vazduha kroz kućište, mada ne da se nešto drastično primeti na temeperaturi ploče, ali zato su hardovi hladni ko špircer... :D

Da, sa dve strane... tri 9-tke sa desnog nosača direkno na hd-ove i 12-ka od napred koja gura vazduh preko gornje ploče od jednog i donje ploče od drugog i kroz proreze na kavezu za diskove u ostatak kućišta. Diskovi su postavljeni na drugi i peti nosač odozdole.

Što se tiče hlađenja diskova, bez ventilatora je temp preko 40C, sa tri ventilatora od 92cm sa strane je ~37-38C, sa tri od 92 + 120 je u letnjim uslovima ~35-36C što je i optimalna temperatura za rad.

Nazad
Vrh Dno